Reklama

Dělená strava

fonek (Po, 27. 4. 2015 - 09:04)

můžu jako diabetik typu-2 jít na dělenou stravu?díky.

Ilča (Po, 8. 9. 2014 - 21:09)

čau Tery, hele snad i méně než u klasického vaření :-) a chutná to i dceři. Nutricentrum je v Praze, kontakt najdeš na nutricentrum.cz.

Tereza (St, 3. 9. 2014 - 14:09)

Přesně, při dělené...Ahoj Ilčo, jak dlouho strávíš u přípravy jídla? A kde to nutricentrum je prosím? Mužeš poslat kontakt?

Ilča (Po, 14. 7. 2014 - 23:07)

Po dělené stravě mám hlad...Přesně, při dělené stravě jsem měla vždy hlad! Já moc spokojená nebyla. Spokojená jsem teď, mám sestavený jídelníček na míru od nutriční poradkyně z nutricentra a je to úplně o něčem jiném. Sami si jídelníček na zhubnutí nesestavujte.

Jarka (So, 28. 6. 2014 - 20:06)

dělená strava je moc fajn. Kdo chce zchudnout na váze nemusí se bát že bude mít hlad. Dost nepříjemné je vařit pro manžela a syna jinak a pro sebe taky. Ale zvykla jsem si. Knížky Lenky Kořínkové jsou srozumitelné a dá se podle nich při vaření dost čarovat. Nemusíte vůbec do sebe spát žádné drahé doplňky stravy. Je na to reklam a odborníků. Jen z vás chtějí vytáhnout peníze. To si raději dejte stranou a po pár kilech dolů si pořiďte na sebe nějaký pěkný kousek. Kila jdou dolů. Manžel si chrochtá jakou má kočku a mě to dělá dobře psychicky i fyzicky.

Václav (Pá, 1. 5. 2009 - 18:05)

Ahoj, mám na Vás otázku. věnuji se naturální kulturistice, mám rychlý metabolismus, dokáži tudíž v pohodě ztrávit složenou stravu, ale pro lepší vstřebání bílkovin do namáhaných svalů jsem pozměnil stravu na dělenou a shubnul jsem 3 kg, domnívám se, že by to mohlo být způsobeno spojením právě mého metabolismu s tímto rychlejším způsobem trávení stravy. Rád bych věděl názor někoho, kdo s tím má zkušenosti nebo se v tomhle vyzná. Díky.'

otazka (St, 29. 4. 2009 - 22:04)

ahojte neviete kde by som mohla zaradit tzv. vlarany?dakujem

Dana (St, 12. 1. 2011 - 00:01)

Dělená strava je takové pohlazení pro trávicí traktor.:-) Velká úleva, zjednodušení, zprůchodnění žaludku a střev. Ćlověk se může nacpat k prasknutí, a neztloustne. Výbornou zkušenost mám s málo pestrou stravou během jednoho dne: jím skoro totéž k snídani, obědu i večeři. Skvělá věc, trávení se urychlí, a večer se na to jídlo někdy nemůžu ani podívat a sním málo, tak,jak to má být.:-))

Blaník (Út, 11. 1. 2011 - 23:01)

Zdravím všechny, hodně...Po dělené stravě mám hlad jako vlk a musím se najíst tak, až cítím, jak mi to roztáhlo žaludek - nic zdravého!
Takže si myslím, že je lepší jíst normální stravu, co nejmenší porce a třeba 7x denně.

Martik (Út, 11. 1. 2011 - 20:01)

Zdravím všechny, hodně jsem si teď početla o dělené stravě, snažím se jí naučit teoreticky, čtu teď Lenku Kořínkovou, ale chci se zeptat spíše na osobní zkušenosti, jak dlouho trvá než si na tuto dietu člověk zvykne? Jsme na mateřské, takže čas na soustředění by byl, ale zase jistě někteří uznáte, že doma víc chutná...takže se špatně dodržují pravidla. Budu ráda za každou zkušenost.

Návštěvník (St, 5. 11. 2008 - 17:11)

Recept pro Zikmunda,osmažíme slaninu,přidáme brokolici,česnek,nějaké koření já dávám grilovací a bazalku,sůl zalijeme smetanou a krátce podusíme.'

janka (St, 5. 11. 2008 - 16:11)

poradte jak začit z dělenou stravou prosim na mail JANKASTANCOVA"email.cz nemam k tomu dost informaci'

Granvin (Út, 15. 7. 2008 - 23:07)

Sonya
V podstatě mi šlo hlavně o to, že když se někdo chce stravovat zdravě, tak těstoviny a rohlíky nejsou příliš dobrou volbou - neobsahují téměř nic užitečného, pokud nejsou celozrnné. Ale třeba taková pšenice špalda je skvělá z dietního hlediska a dá se taky dobře upravit, takové špaldové rizoto je mňamka, ale dá se to upravit na nespočet možností. Nebo neturální rýže. etc.
Brambory jsou z řady důvodů dobré, ale celkově příliš neprospívají ledvinám a slinivce, proto doporučuju nejíst je každý den.
Třeba sójové maso, i když něteří lidé ho zatracují a tvrdí, že bílkoviny z něj jsou nevstřebatelné, ale já bych se toho nebál (všeho s mírou). Ale jinak máme i tofu, tempeh, luštěniny aj.

Osobně dělené stravě vcelku moc nefandím. Ano, je pravda, že pokud v žaludku smíchám bílkoviny s cukry, tak to je hůře stravitelné, ale myslím si, že by v klidu stačilo to oddělovat v průběhu jednotlivých jídel - protože tělo si bílkoviny nedokáže uchovávat a potřebuje je přijímat každý den, tím spíš pokud má člověk špatnou skladbu potravin. Ale i pokud je ta skladba dobrá, tak to není úplně ideální - obilí a rýže obsahují nezanedbatelné množství bílkovin, ale mají málo jedné z aminokyselin a proto je vhodné je kombinovat s luštěninou, protože ty jí mají naopak dostatek a pokud si k obilovinám nedáme alespoň trochu luštěnin, tak se nevyužijí v takové kvalitě.'

Sonya (Út, 15. 7. 2008 - 22:07)

Granvin, díky za příspěvek, jak tedy kombinovat sacharidy - co za obiloviny, těstoviny pečivo? A rýže a brambory? A sojové maso?'

lenka (Út, 15. 7. 2008 - 20:07)

Chceš zdravě žít bez léků? Máte problémy gynekologické, kardiovaskulární či problémy s klouby? nemůžete zhubnout?chcete pročistit svůj organismus na www.snama.cz/bio/ se dozvíš víc. Více na meilu jel-24"snama.cz'

Granvin (Po, 14. 7. 2008 - 20:07)

Sonya
Obecně maso doporučuju vynechávat, ale pokud člověk neví, jak ho nahradit, tak ať ho radši jí, ale s rozumem a ne pořád. Hodně to zatěžuje organismus a ten to nedokáže zpracovat. Krátkodobě to třeba problémy dělat nebude, ale dlouhodoběji to organismu dost ublíží.
Každopádně pokud si někdo myslí, že sacharidový den je jen o těstovinách a rohlíku, tak toho o stravě asi moc neví a ať maso radši jí.
Pokud chceme ke stravování přistoupit opravdu zodpovědně, tak nestačí jen oddělovat jednotlivé složky stravy, ale také volit správné složky stravy a jejich poměry.'

Sonya (Po, 14. 7. 2008 - 19:07)

Granvine, a co bys doporučoval?'

Andrea (Po, 14. 7. 2008 - 10:07)

Ahoj Dášo, taky mě nebaví jíst pečivo - když už mám den, kdy držím "kytky", tak se vyloženě těším, až bude druhý den a budu si moct dát maso... je to hrozný, ale když je člověk jen na masu, tak se hubne pomalu :-) nebo vůbec ...
Kdyby ti někdo odepsal, jak na to (bez pečiva - tedy kytek), tak mi pls napiš.. ahoj'

soony (Po, 14. 7. 2008 - 10:07)

Nás pouč ty chytrolíne.'

Granvin (Po, 14. 7. 2008 - 07:07)

Je to k pláči, když se do diety pustí někdo, kdo výživě ani za mák nerozumí.'

Reklama

Přidat komentář