Reklama

Drozdi

Čerstvé droždí (Po, 26. 3. 2018 - 21:03)

nebo napráškované nebo natabletované. Běžné kvasinky nemají s Candidou albicans naprosto nic společného. Kdyby bylo podezření na interakci, je možné droždí zajídat bílým živým jogurtem. Pak nedochází k pomnožení kvasinek ve střevech.

Kos (Po, 26. 3. 2018 - 20:03)

Kvasnice letos nepřiletěly.

! (Po, 26. 3. 2018 - 18:03)

Droždí má spousty...Lepší je užívat místo droždí kvasnice.

Ano (Po, 26. 3. 2018 - 16:03)

Drozdi k nám taky přiletěli v hejnu a žerou na louce žížaly.

Jinule (Po, 26. 3. 2018 - 10:03)

Droždí má spousty výborných možností, jak ho využít. http://zdravi-hubnuti.cz/drozdi-nejen-pro-krasnou-plet/

VMartin (Út, 24. 9. 2013 - 06:09)

Vsechny recepty na pomazanku maji spolecnou vadu.Drozdi je aromaticke a ne kazdy ho muze jist.Ale je opravdu plne enzymu a mineralnich latek vcetne vitaminu B-komplex.JENZE pri pozadovanem rozpusteni za tepla ztrati drozdi vetsinu latek a enzymu,pro ktere stoji zato ten trochu neprijemny oder prekonat.Takze vazeni -ma to smysl jen za studena.V ruce rozdrolit drozdi,pridat maslo,syr napr.Apetio ci nastrouhany emental,sul..*

Martina (Ne, 14. 7. 2013 - 15:07)

Nejprospěšnější jsou kvasnice živé a čerstvé, kdy obsahují nejvíce vitaminů B. Mají vysoký obsah sodíku i draslíku a dobře neutralizují kyseliny nejen v žaludku, ale i v játrech a ve střevech. Kombinováním kvasnic se zeleninou a ovocem dosáhnete pouze zvýšené fermentace ve střevech a tvorby plynů. Důsledkem je nejen výroba alkoholu v zažívacím traktu, ale i všech vedlejších produktů jako methylu a kyselin, které jsou toxické pro játra i ledviny. Proto nikdy nekombinovat! Později se zjistilo, že tyto procesy ve střevech snižovaly obsah vitaminů, a tak byly kvasnice zapsány na černou listinu. Stačí však čerstvé kvasnice užívat jen na lačný žaludek - hodinu před jídlem a před spaním. Lze je užívat i v průběhu noci. (citováno z knihy Jídlo jako lék od Henry G. Bielera)

mekanik (Pá, 22. 8. 2014 - 09:08)

Pivovarské jsou...ty máš asi cirkus v hlavě

tomas (Út, 11. 3. 2014 - 22:03)

Byla mi diagnstikována dna , v droždí je vysoká koncentrace látek - purinů - , které toto onemocnění způsobují . Takže například na svoji oblíbenou kvasnicovou pomazánku můžu zapomenout . Podobně je to s pivem kde je díky zbytkovému obsahu kvasnic purinů taky fůra ( a co teprve kvasnicové ) . Pangamin který jsem dříve jako potr. doplněk užíval už tudíž neberu taky .

Venca (Út, 11. 3. 2014 - 22:03)

Přeji pěkný den....Jenom tak pro zajímavost, jaký množství kvasnic tak s tou šťávou denně vypiješ?

Venca (Út, 11. 3. 2014 - 22:03)

A ještě něco. Prý se maji...Pivovarské jsou hodnotnější. Syrové kvasnice se šťávou v nějakým větším množství může požívat jen magor = jo, v žaludku to může udělat solidní cirkus:)

Drozd (Út, 11. 3. 2014 - 21:03)

Drozdi jsou v pohodě. Zrovna jim začíná hnízdění.

Kačka (Út, 11. 3. 2014 - 21:03)

A ještě něco. Prý se maji jist pivovarské kvasnice, ale já pozivam pouze pekařské droždí. Muže to mit jiný účinek?

Kačka (Út, 11. 3. 2014 - 21:03)

Přeji pěkný den. Dozvěděla jsem se, ze droždí pomáhá na akné a černé tečky. Pro jeho hnusnou chuť ho pozivam rozpuštěné ve vodě se šťávou. Ale poslední dobou mám silné křeče v břiše. Mohlo by to byt z toho? Dekuji za odpověď:-)

sue (Út, 26. 3. 2013 - 10:03)

KUDZU

Mám problém se závislostí na alkoholu
nechci brát žádné antidepresiva ani antabus
?
Máte někdo zkušenost s KUDZU ???

Tereza (So, 23. 3. 2013 - 17:03)

Dobrý den,cca před 4 dny jsem dělala polévku z prošlého droždí,cca měsíc prošlé,do ted trpím na průjem a trpím,může to být z toho?

Petra (Po, 22. 1. 2007 - 10:01)

Chtěla bych se zeptat, jak se mění poměr vitaminů v droždí při přípravě drožďové pomazánky (tepelnou úpravou). Děkuji

Adriana Drlecká (Ne, 30. 4. 2006 - 13:04)

Mezi droždím a pangaminem je zcela zásadní rozdíl. Pangamin (pivovarské kvasnice) má narozdíl od pekařského droždí o polovinu víc stopových prvků a dalších aktivních látek. Ale podstatné je to, že pangamin je sušený, zatímco droždí je živé. Všechny kvasnice mají jedinečnou vlastnost "natahovat" do sebe b-vitamin ze svého okolí. Pokud jsou usušeny, tak se v lidském těle všechny vitamíny vstřebají. Pokud jsou živé, pouze tam kvasí, nadýmají a béčka si naopak nacucnou do sebe. Alergie jako u všech potravin je samozřejmě možná. Ale nejdřív je třeba zkusit sušenou variantu, abyste se dozvěděli, zda-li jde o alergii, nebo vám dělají neplechu jen živé kvasnice.. Já užívám pangamin 10 let a mám ty nejlepší zkušenosti :-)

Patule (Ne, 22. 6. 2003 - 23:06)

Pokud je mi znamo, drozdi jsou zive kvasinky smichane s moukou a vodou. Pangamin jsou vylisovane pivovarske kvasnice. Tot rozdil. Pangamin pouzivaji treba i kulturisti pro vysoky obsah bilkovin - cca 50% objemu.

Návštěvník (So, 13. 4. 2002 - 01:04)

Ahoj.Jam znam malou 9 letou Lauru z Londyna a ta je alergicka na jidlo ktere obsahuje drozdi.Proto ji jeji rodice kupuji napr. chleba bez drozdi.Asi se to jedna i v Tvem pripadu.Jsem autor nezarazenych clanku - jasnocvidectvi Sisi.

Reklama

Přidat komentář