Reklama

Endometrióza

Emma (Ne, 15. 5. 2016 - 11:05)

Spouštím nový blog o endo, na www.goodvibeshuntress.com, pokud by vás to zajímalo. Zaměřuju se na přirozený přístup a čerpám ze zahraničních materiálů.

Mrkněte taky na nový dokumentární film o endo!
http://www.goodvibeshuntress.com/#!film-o-endo/n6plq

Hodně štěstí s léčbou!
E.

Prý (Út, 16. 2. 2016 - 11:02)

Ano, mám úplně stejné...se to rádo opakuje,já musím zaklepat,že jsem byla na laparoskopii a od té doby mám pokoj.Bez ní ale nevím,jak by to opadlo,byly to neskutečně velké bolesti.Na ID se poptejte své lékařky,pokud máte až tak veliké zdr.problémy,pak byste nárok mít měla.

Prý (Út, 16. 2. 2016 - 11:02)

Ano, mám úplně stejné...se to rádo opakuje,já musím zaklepat,že jsem byla na laparoskopii a od té doby mám pokoj.Bez ní ale nevím,jak by to opadlo,byly to neskutečně velké bolesti.Na ID se poptejte své lékařky,pokud máte až tak veliké zdr.problémy,pak byste nárok mít měla.

lucka (Po, 15. 2. 2016 - 13:02)

Jen pridam svoji zkusenost. Nic me nebolelo, nemela jsem potize s otehotnenim. Bohuzel v 9tt jsem zacala krvacet a potratila. Duvodem byla endometrioza, ktera pri zvetsovani delohy zacala tlacit na sliznici a vyvolalo to krvaceni a nasledny potrat. Aby se toto znovu neopakovalo, byla mi doporucena operace...

Linda (Pá, 29. 1. 2016 - 17:01)

Ahojky.
Holky vidim, ze mate zkusenosti s endiometriozou. Uz delší dobu chci miminko a nc, a před par mesici mi nasly cystu velikosti 2cm.Doktori se shodly na endiometr.samozrejme mi nabidly laparoskopii kde by mi to povrdily.Ale na druhou stranu mi rovnou doporucuji IVF ze tim vyresime aspoň na 9 mesicu oboji.Tak jsem zmatena jak vcela. Naka rada ?
dekuji

Pavla (Čt, 11. 7. 2013 - 13:07)

po operaci je nejlepší hned...Miminko si teď nemůžeme dovolit, s přítelem nemáme kde společně bydlet a problémů je víc. Jsme spolu pouze necelé 2 roky, přítel se na to ještě necítí...Po poradě s lékařkou začínám brát lék Visanne, docela se toho bojím, ale nic jiného mi zřejmě nezbývá. Máte někdo zkušenosti?

Pavla (So, 6. 7. 2013 - 21:07)

Děkuju za odpověď. My miminko chceme, ale nemůžeme hned. Jde to začít se snažít třeba až rok po operaci?

petra (Pá, 5. 7. 2013 - 16:07)

obraťte se na ambulanci...Ahoj,navštivte Mudr.Lázničkovou na ul.Vodní asi č.13.Je tam sídlo CENAP.

Pavlo, (St, 3. 7. 2013 - 17:07)

i já měla před x lety endometriozu,ted záleží jak to u tebe půjde.U mě hrozilo,že mi rozříznou břicho,to víš hele jako mladá jsem z toho byla hodně špatná,ale nakonec se to podařilo odstranit pouze laparoskopicky,takže v pohodě.V nemocnici jsem byla myslím 4 dny a pak je potřeba aby si nedostávala vůbec měsíčky,jinak je to stále v tobě aktivní.To znamená chodit na injekce.Ty ale píšeš,že chceš miminko,tak se budete muset snažit hned po zákroku-to ti lékařka všechno řekne.Hlavně s tím potom nečekej,víš,po těch injekcích už je to potom problém otěhotnět.Prý se to rádo opakuje,no já to měla,potom ty injekce asi přes rok a potom normálně antikoncepci v pilulkách a naštěstí v pohodě-opakovaně jsem to neměla.Klidně se ptej,jestli tě něco bude ještě zajímat.

Pavla (St, 3. 7. 2013 - 16:07)

Dobrý den,
je mi 28 a za týden jdu na operaci s endometriózou. Před rokem a půl jsem vysadila antikoncepci Diane 35. Od té doby se cítím mnohem lépe, ustaly mi všechny problémy, které jsem při HA měla (migrény, nevolnost, třes, vysoký tlak, křečové žíly, nervozita, otoky, přibírání), ale bohužel se objevila bolest po styku a extrémně bolestivá menstruace. Lékařka mi sdělila, že se s nejvyšší pravděpodobností jedná o endom. Zasaženy jsou oba vaječníky a zřejmě také střevo a moč. měchýř, viděla také nějaké útvary na děloze. Přítele mám, ale dítě zatím mít nemůžeme. Kromě bolestí při ms a po styku jsem naprosto bez problémů, proto bych nerada opět brala hormony. Zároveň bych moc chtěla někdy v budoucnu mít děti. Co mě teď čeká? Jak dlouho budu po operaci v nemocnici a jak je to poté s léčbou? Děkuji, Pavla

Jirka (Pá, 1. 1. 2016 - 10:01)

Mám opakující se...Ve Vašem případě zjevně nebyla odstraněna příčina, proto se Vaše nemoc stále opakuje. Možná bych Vám mohl pomoci, ale musel bych si napřed udělat rozbor. V případě zájmu zavolejte na číslo 705 220 465.

Vendula (Pá, 14. 8. 2015 - 18:08)

Mám opakující se endometriozu 4 stupně už mnoho let - u střev, na i vně moč. měchýře, na jednom vaječníku a v děloze. Po každé operaci ještě horší průběh a vše hned zpět. Bojím se o střeva a měchýř a z operací mám už aritmii, tak se jí vyhejbám co to jde. Už několik let nemůžu chodit do práce, nejdřív jen brigády, teď už ani to, protože mám bolesti moč. měchýře i mimo menzes a během menzes jsem už na Tramalu a jsem ráda, že to doma vydržim. Živí mě už dlouho přítel, který za to nemá nic včetně sexuálního života. Nikdo mi nenabízí nic jinýho, než operace pořád dokola a IVF, na který si mám sehnat finance také sama. Bude to běh ještě na dlouhou trať i když už tím trpím asi 13 let. Máte někdo zkušenosti s ID nebo jen částečně invalidním důchodem? Už kvůli um. oplodnění bych potřebovala vědět, že nebudu po porodu úplně na nule, když se mi Endometrioza nevyléčí.. Samozřejmě pokud se to vůbec někdy povede. Předem díky za názory ;)

Vendula (Pá, 14. 8. 2015 - 18:08)

Ahoj čtu vaše příznaky a...Ano, mám úplně stejné příznaky a mnoho dalších. Mám endometriozu mimo jiné i u střev a to podle mě způsobuje to, co popisujete. Operaci se doporučuju vyhnout obloukem a otěhotnět jakýmkoliv možným způsobem a za jakýchkoliv podmínek! Já jsem bohužel na operaci šla a od tý doby nic jinýho nedělam :( A upozorňuju, že se o mě nestará ani stát, ale musí mě živit přítel a to tý léčbě dvakrát nepomáhá!

Dara (Út, 19. 5. 2015 - 21:05)

Dobrý den,
chtěla bych se...Z vlastní zkušenosti operaci kvůli endometrióze nedoporučuji. Vyhněte se operaci obloukem.

PaMa (Út, 19. 5. 2015 - 10:05)

Zdravím všechny. Po 2,5 letech bojů s endometriózou IV. gr se mi podařilo spontánně otěhotnět. Po bezproblémovém těhotenství se mi narodila zdravá dcera, které jsou teď 3 měsíce. Takže dobrá zpráva pro všechny, které podobně jako dříve mně děsí neplodnost. Otěhotnět lze.
Proč sem ale píšu. Přestože dceru plně kojím a mléka mám dost, začal mě opět trápit podbřišek. Nepravidelně se objevuje tupá bolest, která trvá hodiny. Je podobná, jako bolest při běžné silnější menstruaci (já jsem s endom. měla při menstruaci velmi silné bolesti, které se s touto nedají srovnat co se intenzity týče, ale typ bolesti je zdá se podobný). Proto se chci zeptat - může se tato nemoc vrátit, přestože stále kojím? Děkuji
Pavlína

Také (Čt, 26. 3. 2015 - 20:03)

si sem jistá,že otěhotnět.Nebo brzy po zákroku,než potom budeš léčená,ale to by ti lékařka řekla sama.

MARI (Čt, 26. 3. 2015 - 19:03)

Otěhotnět, jednoznačně to...Tahle odpověď mě celkem zaskočila, protože pan primář mi v ambulanci řekl přesný opak. Prvně operace a pak otěhotnět. Jsou nějaká rizika v případě, že bych na operaci nešla? děkuji moc za odpověď.

Mudr (Čt, 26. 3. 2015 - 18:03)

Otěhotnět, jednoznačně to po porodu přejde.

MARI (Čt, 26. 3. 2015 - 18:03)

Dobrý den,
chtěla bych se zeptat..v gynekologické ambulanci mi bylo sděleno, že mám nejspíše endometriozu na levé straně. Plánujeme miminko, je lepší jít nejprve na operaci nebo prvně otěhotnět? děkuji

Martino, (Po, 23. 2. 2015 - 10:02)

nejsem lékařka,tak tvůj stav neumímposoudit,ale napíšu,jak jsem to měla já a bylo to u mě úplně jiné.Začala jsem mít menzes častěji a veliké,veliké bolesti,kdy jsem klečela na koberci a myslela,že budu volat záchranku-nebyla bych ani schopna si dát sprchu,mobilní telefon v ruce.Bolesti trvaly asi 10 minut,zato byly opravdu velmi intenzívní.Bála jsem se dalšího měsíce,když to mám zase dostat.Kámoška mi to domluvila u svého známého gynekologa a ten,že mám jakýsi dermoid,který musí jít z těla ven,že to dělá nedobrotu.Hned mi řekl,že pokud by to nešlo laparoskopicky,tak rozfiknou celé břicho,což jsem opravdu plakala-to by znamenala jizva po celém břichu a to víš,jsem mladá,ráda se opaluji,chodím na koupák.Má lékařka podezření na mimoděložní těhotenství.No nastoupila jsem do nemocnice a stačilo mi to laparoskopicky,akorát mi bylo řečeno,že nesmím mít měsíčky,jinak to ve mě bují,takže depo-provera zdarma,kterou jsem neplatila,jelikož jsem si to sama nevybrala,ale bylo to u mě nutné,tak jsem chodila pouze na injekce.Váha šla nahoru,i když mi lékařka řekla 2-3 kilečka,nebyla pravda.Už si nejsem jistá,ale injekce asi 2 roky,pak že můžeme vyzkoušet antikoncepci.Všechno v pořádku až ted zase mívá menzes častěji,tak se bojím,aby se to nevrátilo-prý se to častěji může opakovat,ale ted jako bez bolestí,tak snad to bude dobré.Mám to dostat v neděli,ale už cítím nalité poprsí,tak to asi zase dostanu,ale jinak jsem to vždycky dostávala o 2-3 dny spíš,ne však o týden jako min.měsíc.Dnes nějaký rok i bez antikoncepce.

Reklama

Přidat komentář