Klasický český kvasný lihový ocet
Medový ocet, který pijete?
No jasně, kupuji si například medový ocet, který přidávám i do omáček. Medový ocet se dá dokonce i pít, když si ho rozředíte ve vodě, tak je to velmi příjemné osvěžení s velmi zajímavou chutí.
Jaké octy nejvíce používáte v kuchyni a používáte ho často i jinak než do salátů?
Děkuji za reakce. Ovšem odpověď na mojí otázku jsem nedostal. Má klasický český kvasný lihový ocet nějaké významné negativní účinky na zdraví? Díky
Jo můžeš to zkusit. Až si budeš chtít udělat čočku na kyselo, tak do něj dej obyčejnej ocet a nakrájený jablka. Uvidíš, co na to řeknou tvoje střeva:)
Jinak nic proti čočce s normálním octem nemám, jen jsem oponoval chemikovi, že jablečný ocet je zdravější než obyčejný ocet.
nebylo by tedy jednodušší sníst jablko a zapít to hltem octa?
Kyselina octová pro...Chemiku nemáš pravdu, protože pravý jablečný ocet je vyráběn kvašením šťávy z celých, čerstvých jablek. Za své léčebné účinky vděčí vysokému obsahu minerálů, které se vyskytují v jablkách. Aktivní složkou jablečného octa není pouze kyselina octová, ale kombinace minerálů. organické hmoty a kyseiny octové.
Kyselina octová pro potravinářské účely se vyrábí enzymatickou oxidací lihu (ethanolu). Je tudíž jedno, je-li pro výrobu použit kvasný líh, líh ve víně nebo líh v jabčáku. Liší se to jen výslednou příchutí.
Miluji nakládané okurky, papriky, houby, cibulky, ... prostě v klasickém kvasném lihovém octu. Nikde nemůžu najít podrobnější informaci o zdravotních účincích kvasného lihového octa, jen občasné střípky typu "lihový je nezdravý, použivejte pouze vinný, jablečný apod." Může se k tomu někdo vyjádřit? Díky
se po převaření "zjemní" tím, že část kyseliny octové vydestiluje a tím klesne její koncentrace. Stejného efektu lze dosáhnout větším naředěním bez vaření.
Jedna malá rada na používání octa. Před použitím na cokoli, před použitím ocet v kastrůlku převařte! Stačí tak asi 5 minut varu. Odstraní se z něho nepříjemná palčivost a ocet zjemní. Jinak použití je stejné. Vyzkoušejte a uvidíte, že to má daleko lepší chuť!!
Mám klasický lihový ocet a je pěkně nezdraví ale co mají na tom obrázku vypadá vážně dobře ale když si ho dává nikdo každý den musí mu být potom šíleně špatně .
Jasně, mrkněte na kojibakers , kde najdete praocet z Čech medový. Doporučuji rozředit do džbánku a nehat vychladit v lednici. Poznáte opravdu perfektní letní osvěžení.
- Odpovědět
Pošli odkaz