Reklama

Klasický český kvasný lihový ocet

Klára (Pá, 27. 5. 2022 - 01:05)

Jasně, mrkněte na kojibakers , kde najdete praocet z Čech medový. Doporučuji rozředit do džbánku a nehat vychladit v lednici. Poznáte opravdu perfektní letní osvěžení.

Jiřina Salajova (Čt, 26. 5. 2022 - 01:05)

Medový ocet, který pijete?

Klára (Út, 24. 5. 2022 - 01:05)

No jasně, kupuji si například medový ocet, který přidávám i do omáček. Medový ocet se dá dokonce i pít, když si ho rozředíte ve vodě, tak je to velmi příjemné osvěžení s velmi zajímavou chutí.

Jiřina Salajova (Ne, 22. 5. 2022 - 01:05)

Jaké octy nejvíce používáte v kuchyni a používáte ho často i jinak než do salátů?

Petr (St, 6. 1. 2010 - 15:01)

Děkuji za reakce. Ovšem odpověď na mojí otázku jsem nedostal. Má klasický český kvasný lihový ocet nějaké významné negativní účinky na zdraví? Díky

přírodovědec (Út, 5. 1. 2010 - 21:01)

Jo můžeš to zkusit. Až si budeš chtít udělat čočku na kyselo, tak do něj dej obyčejnej ocet a nakrájený jablka. Uvidíš, co na to řeknou tvoje střeva:)
Jinak nic proti čočce s normálním octem nemám, jen jsem oponoval chemikovi, že jablečný ocet je zdravější než obyčejný ocet.

Přírodovědče, (Út, 5. 1. 2010 - 20:01)

nebylo by tedy jednodušší sníst jablko a zapít to hltem octa?

přírodovědec (Út, 5. 1. 2010 - 20:01)

Kyselina octová pro...Chemiku nemáš pravdu, protože pravý jablečný ocet je vyráběn kvašením šťávy z celých, čerstvých jablek. Za své léčebné účinky vděčí vysokému obsahu minerálů, které se vyskytují v jablkách. Aktivní složkou jablečného octa není pouze kyselina octová, ale kombinace minerálů. organické hmoty a kyseiny octové.

Chemik (Út, 5. 1. 2010 - 19:01)

Kyselina octová pro potravinářské účely se vyrábí enzymatickou oxidací lihu (ethanolu). Je tudíž jedno, je-li pro výrobu použit kvasný líh, líh ve víně nebo líh v jabčáku. Liší se to jen výslednou příchutí.

Petr (Út, 5. 1. 2010 - 14:01)

Miluji nakládané okurky, papriky, houby, cibulky, ... prostě v klasickém kvasném lihovém octu. Nikde nemůžu najít podrobnější informaci o zdravotních účincích kvasného lihového octa, jen občasné střípky typu "lihový je nezdravý, použivejte pouze vinný, jablečný apod." Může se k tomu někdo vyjádřit? Díky

Ocet (St, 7. 11. 2012 - 18:11)

se po převaření "zjemní" tím, že část kyseliny octové vydestiluje a tím klesne její koncentrace. Stejného efektu lze dosáhnout větším naředěním bez vaření.

! (St, 7. 11. 2012 - 15:11)

Jedna malá rada na používání octa. Před použitím na cokoli, před použitím ocet v kastrůlku převařte! Stačí tak asi 5 minut varu. Odstraní se z něho nepříjemná palčivost a ocet zjemní. Jinak použití je stejné. Vyzkoušejte a uvidíte, že to má daleko lepší chuť!!

jaroslavek2 (St, 7. 11. 2012 - 14:11)

Mám klasický lihový ocet a je pěkně nezdraví ale co mají na tom obrázku vypadá vážně dobře ale když si ho dává nikdo každý den musí mu být potom šíleně špatně .

Reklama

Přidat komentář