Reklama

Kousání nehtů

Tarmo (Čt, 7. 7. 2022 - 19:07)

Myslíte že by pomohly rukavice?

Xixao (Út, 11. 2. 2020 - 23:02)

Je to zaviněno socialismem. Vám samotným je zakázáno si vyřešit své problémy po svém, a vy se tím pak takhle užíráte. Jedinej lék by bylo přestat poslouchat zákony a dogmata. To by vám řekl i Freud, kdyby si tím nepodrýval svou socialismem vybudovanou kariéru.

Zdenek (Pá, 13. 2. 2015 - 01:02)

A co okousané nehty na nohách?

kuku (Čt, 12. 2. 2015 - 19:02)

chlap okousané nehty to je hnus. Ženská okousané nehty to je hnus plus trapas.

Zuu (Čt, 12. 2. 2015 - 14:02)

Já mám tento rok 2015 11 a tak si gelovky nemůžu dát... Ale stačí normální lak na nehty... Maminka mi nedovolí barvit si nehty...

Zuu (Čt, 12. 2. 2015 - 14:02)

Já mám tento rok 2015 11 a tak si gelovky nemůžu dát... Ale stačí normální lak na nehty... Maminka mi nedovolí barvit si nehty...

Zuu (Pá, 7. 11. 2014 - 15:11)

Já si nehty taky koušu a sem ještě docela malá, takže si gelové nehty nemohu dát... Taky se za ně stydím a pokaždé co si je okoušu tak mi moje prsty připadají menší. Už si na ně dávám vodičku a mast (koušu si i kůžičku okolo nehtů) a docela se mi to hojí ale když si ty nehty chci dát k puse rychle je dám pryč. Já si to uvědomím, že si je chci dát k puse. A k tomu si vzpomenu na to že moje spolužačky mají krásné nehty... A to mě prostě odradí... Chci vypadat trochu jako holka.

Zuu (Pá, 7. 11. 2014 - 15:11)

Já si nehty taky koušu a sem ještě docela malá, takže si gelové nehty nemohu dát... Taky se za ně stydím a pokaždé co si je okoušu tak mi moje prsty připadají menší. Už si na ně dávám vodičku a mast (koušu si i kůžičku okolo nehtů) a docela se mi to hojí ale když si ty nehty chci dát k puse rychle je dám pryč. Já si to uvědomím, že si je chci dát k puse. A k tomu si vzpomenu na to že moje spolužačky mají krásné nehty... A to mě prostě odradí... Chci vypadat trochu jako holka.

anonymni_dotaz (So, 2. 10. 2010 - 16:10)

A rada pro pány by byla? :( Asi si umělé nehty jen tak nenechám...

JOZEFÍNA (So, 13. 3. 2010 - 13:03)

já mám ten samí problém.od mala si okusuji nehty,2-3.měs.nic a pak mám nerva z něčeho a je to.umělé nehty jsem také zkusila a pomohlo,ale na chvilku,než jsem špatně čapla pračku)))jak dlouho je nosíte,aby zlozvyk zmizel.

Nailinka (Út, 18. 8. 2009 - 23:08)

Ahoj jstl vám muýu poradit tak si nechte udělat gelové nehty nebo si je sami nalepujte a nechte to takhle třeba měsíc mezitím vám dorostou vaše nehty a už se vám je ani nebude chtít kousat mám s tím zkušenost je mi 15 a kousala sem si je do ted ted mi moje nehty rostou skvěle když sem sundala uměle už je jenom zarovnávám a piluju do traru který by se mi líbil:)

Pája (Út, 4. 8. 2009 - 11:08)

Děkuji Martě za radu ;) U mě je kousání nehtů něco jako pokus o dokonalost. Zní to divně, ale hned vysvětlím. Nehty nemám, ale i ten trošek co mi naroste musím hned zubem jakoby "zarovnat" do hladka. Samozřejmě ukousnu víc než je zdrávo, protože zubem se to nedá srovnat do hladka, takže stále okusuju a okusuju až zase není co a mám výčitky. Nyní zkouším novou metodu. Koupila jsem si skleněný pilníček na nehty - tím jdou nehty pěkně opilovat i daleko za bříško, kam normální pilník nedosáhne (proto jsem pořád měla pocit, že i po zapilování musím nehet dorovnat zubama). Takže když mi nehet malinko doroste a cítím, že bych ho chtěla "dorovnávat", tak vezmu skleněný pilník, který mám pořád po ruce, hned trošku zabrousím a mám klid ;) Moc bych si přála, aby mi to vydrželo a tato metoda se osvědčila. Pak bych možná uvažovala o gelových nehtech, i když moje nehty když narostou tak jsou pěkné a pak odkládám gelové nehty tak dlouho, až si ty moje zase zničím...

Martina (Čt, 30. 7. 2009 - 16:07)

Jinak já sama bojuji už tak 15 let s okusováním kůžiček a opravdu jsem expert (takže odpoutávám pozornost krásnými gelovými nehty...)- dokážu si okousat celá bříška a okolí nehtu a to do masa:-) takže když už to bylo neúnosné (měla jsem věčně zalepené prsty), začala jsem chodit k psychologovi (tzv. kognitivně-behaviorální terapie) a ten mi strašně pomoh. Sice jsem se toho nezbavila úplně (což mi on ani nesliboval), ale výrazně jsem kousání omezila natolik, že to prostě není vidět. Důležité je nejprve zjistit, při jakých činnostech to člověk dělá, jaké pocity tomu předcházely a vše si to zapisovat..pak zjistíte, v jakých situacích "hryžete" :-) a lze pak snáze odhadnout, kdy taková chvíle nastane, abyste se té situaci mohli vyhnout, popř. nahradit ji jinou činností. Takže pokud si nevíte rady, zkuste psychologa.

Martina (Čt, 30. 7. 2009 - 16:07)

Milá Pájo, překonej stud a jdi si udělat gelové nehty. Věř mi, že nejsi jediná, která tam s takovými nehty přišla a nehťařky jsou na to zvyklé... Ta paní navíc uvidí, že s tím chceš něco dělat, ne?

Pája (Po, 20. 7. 2009 - 13:07)

Já mám také stejný problém s kousáním nehtů. Koušu si je odmala, je to zrejmě následek toho, že jsem to okoukala od starší sestry. Ta to v dnešní době vyřešila gelovými nehty a zdá se, že se zlozvyku zbavila, což jí závidím, jelikož mně se to nedaří :( Bude mi 22 let a neskutečně se za své nehty stydím. Závidím kolegyním v práci, které mají krásné pěstěné nehty a já pouze paličky. Jednu dobu jsem vydržela nekousat asi půl roku, ale poté se mi všechny začaly loupat (zřejmě vlivem dlouholetého oslabení z kousání nebo špatným lakem, nevím) a krásné nehty byly pryč. Na gelové nehty nepůjdu z důvodu studu, protože bych musela ukázat nehty... Nevím co mám dělat, ráda bych měla krásné nehty, nemusí být dlouhé, ale hlavně pěkné :(

Tomáš (Pá, 3. 7. 2009 - 21:07)

Mě se náhodou líbí když si holka kouše nehty, přijde mi to sexy a roztomilej zlozvyk:) Každopádně jsou daleko horší věci. Napište mi holky na "tom.fromhell"centrum.cz"

bára (Pá, 26. 6. 2009 - 19:06)

Ahoj,

měla jsem stejný problém a bylo to šílený. Teď už jsem skoro za vodou. Vím přesně jak se cítíš! Zkoušela jsem hořký lak na nehty, nalakovat výrazným lakem, nic... Trocha stresu a je to tady. Pak jsem na to vyzrála. Po zkouškovém období, když byl klid jsem to vydržela týden a pak jsem si koupila nalepovací nehty s lepidlem (celkem cca 100 - za ty nejlevnější.) Zprvu jsem se je snažila okusovat a občas se mi tak nějaký odlepil, tak jsem musela dát nový... Trošku mé nehty trpěly, neměly vzduch, ale bylo to furt lepší než nic. Pak jsem je odlepila a když měl přijít stres, tak jsem si je zase dala. A ouha, zlozvyk je pryč... ale i teď se na to musí myslet! Hodně štěstí! :))

Marky (So, 25. 4. 2009 - 11:04)

Aoj:)...je mě 14, mno ale pořád si nehty koušu...A strašně se za to už aj stydím, protože to vypadá fakt dost ošklivě....Všichni si toho začínají všímat...Už sem s tim sekla...Problém je jenom v jednom...Ty růžový lůžka, mám už vážně moc krátký...Prakticky už žádný:-(..jenom strašně moc krátký...ae teď mi už bodu růst jenom ty "bílý nehty", nebo já nevím jak to nazvat:D...a to bude vypadat děsně ošklivě, protože prakticky celej nehet, mi bude tvořit to "bílé" :)..já nevim co s tim...Poradíte mi prosím?:-(

Eva (Út, 21. 4. 2009 - 11:04)

Ahoj Lenko,
mám úplně stejný problém, stydím se a ruce schovávám. Naopak, pozoruji ruce jiných a doufám, že poznám podobně postiženou ženu. ještě se mi to nepodařilo, o to hůř to snáším. trochu se mi ulevilo, že jsem tady našla podobné případy. Zkoušela jsem umělé kratší nehty, moc mi slušely, moje ruce byly krásné a nosila jsem s radostí prstýnky. jenže pak jsem si začala kousat i ty umělé nehty... Nevím, jak nad tímhle zlozvykem zvítězit.

Lenka (Čt, 5. 3. 2009 - 20:03)

Pardon, ono se to odeslalo nějak dřív... Chtěla jsem jen připsat, že od dětství kousáním nehtů trpím... A ne a ne se to odnaučit. Ačkoli jsem cílevědomá, v téhle oblasti si prostě neporučím, je to "droga". Je mi to odporné, hnusí se mi to, sama za sebe se stydím, ruce nevystavuji, i když vím, že to není řešení. Sama si nadávám, ale nepomůže mi to. Myslím, že "bez nehtů" nemám šanci se uplatnit nikde - vždyť ruce jsou vizitkou člověka. Vím, že tím trestám sama sebe a odmítám své nejbližší a nejmilejší..., ale než abych dala ruku své drahé polovičce, raději se do země propadnu...

Reklama

Přidat komentář