Reklama

Mikrovlnná trouba a zdravá strava

Olina (Po, 5. 8. 2013 - 10:08)

Já mám pocit když stojím...Nikdy jsem žádné chvění na pipi nepoci´tovala.

obalile,obalile (Po, 5. 8. 2013 - 10:08)

Nevím co máš s tou mdlou...ty si vymýšlíš kraviny,nikomu ty ohřevy nevadí jenom tobě.Platil Jiří

Elen (Po, 5. 8. 2013 - 09:08)

Já mám pocit když stojím...Mě se to stává také že cítím mezi pysky slabé chvění,ale jen když stojím vedle ní.

Petr (St, 24. 7. 2013 - 19:07)

Mikrovlnka je fajn věc, ale nehodí se pro všechna jídla. Párek "ohřívaný" v mikrovlnce se během 5 vteřin změní v tvrdou nechutnou křížalu. Zmražený rohlík po rozmražení v MV vypadá, jako by byl vyroben z tvrzené gumopryže. Polévky, rýže, těstoviny = OK.

Marta (St, 24. 7. 2013 - 17:07)

Já mám pocit když stojím blízko zapnuté trouby že mi trochu šimrá na poštěváku.Ale jinak nic nepozoruji.

Porada Josef (St, 24. 7. 2013 - 17:07)

Mikrovlnku používají všichni mojí známí i já už 20let a nic co by vadilo na ohřevu jsme nikdo nezjistil.To se zase někdo rád ukazuje a plká nesmysly.Mikrovlnka je nebezpečná kdyby ji někdo zapnul s rozbitým sklem ale takovýho vola bych chtěl vidět.

! (Po, 17. 2. 2014 - 15:02)

U mikrovlnky je problémem nerovnoměrný ohřev, některé části potravy se přepalují a některé jsou studené. Trochu to řeší otáčivý talíř, ale není to úplně OK. Kdo tomu nevěří, může provést následující pokus: zkuste "uvařit" v mikrovlnce obyčejné vajíčko. I když se propíchne skořápka kvůli vyrovnání přetlaku, ohřev uvnitř vajíčka je tak intenzivní, že po pár sekundách dojde k explozi. Přeji příjemné čištění.

Bla bla (Po, 17. 2. 2014 - 09:02)

Lidi nechte už těch nesmyslů! Takovou kravinu mohl vymyslet jedině totální debyl! Jídlo z mikrovlnky je dokonce sterilní, protože ten ohřev nemůže vydržet žádný organismus! Proto tam nestrkejte ani kočku nebo jiné zvířata pokud je nechcete upéci! Ale nepřehánějte to s ohřevem! Jídlo kterému stačí 2 minuty neohřívejte zbytečně dlouho.Ohřívá se naproti jiným ohřevům od prostředka a že se již vlastně pálí, zjistíme až zápachem a to už je pozdě a přitom na povrchu není nic vidět. Takže vše s mírou, jak říkal ten krejčí a přerazil ženu krejčovským metrem!

Petr (Po, 17. 2. 2014 - 00:02)

Zkuste si ohřát třeba jen polévku běžným tepelným (na sporáku) a pak mikrovlnným ohřevem. Jídlo ohřáté tepelně si zachovává svou původní chuť, plnou chuť jednotlivých složek potravy (maso, zelenina apod.). Jídlo z mikrovlnky má vždy divnou až MDLOU CHUŤ, často bývá zvenku horké, uvnitř studené a přitom velmi rychle chladne. ---- A potom jste se probudila s rukou v nočníku. Naopak rychlou úpravou se z jídla ztratí míň, než na sporáku, když nebudete vědět, kteréí jídlo je v čem ohřáté, tak to prostě nepoznáte, a jestli tvrdíte že ano, tak lžete. Klidně bych se s vámi vsadil, udělám dvě jídla, jedno na sporáku a jedno v mikrovlnce, pak vám je donesu ochutnat a nepoznáte to.

Petr (Ne, 16. 2. 2014 - 23:02)

Mě se to stává také že cítím mezi pysky slabé chvění,ale jen když stojím vedle ní. ---
Zapomněla jste si ve vagíně vibrátor?

Petr (Ne, 16. 2. 2014 - 23:02)

Jistě lidi jistě, co...Tady to blbostí přímo bučí...
Jistě lidi jistě, co vynalezli komunisti na tom není šroubek dobrej, mikrovlnky vyhážeme z oken ----
Mikrovlnku vynalezli komunisti? Panebože...http://cs.wikipedia.org/wiki/Percy_Spencer komunista jak svině...

Marek N. (Po, 12. 7. 2010 - 15:07)

Podle mého názoru, jsou i...Souhlasím ..

David Klečka (Po, 12. 7. 2010 - 14:07)

no to snad ne??!Podle mého názoru, jsou i typy mikrovlnných troub, které, jídlo zachovají se všemi živinami. Můj tip: http://www.adshop.cz/bila-technika/volne-stojici-spotrebice/trouby/mikrovlnne/ecg-mtd-204-s.html

Bára (Po, 24. 5. 2010 - 15:05)

Zařízení k vaření...To, co píšeš, je nesmysl.
Cituji Ústav chemicky?ch procesů AV ČR:

"Z historického pohledu byly mikrovlny objeveny v počátku 40ty?ch let v Anglii na
univerzitě v Birminghamu. První využití mikrovln se uskutečnilo během 2. světové války ve formě radaru, což sehrálo vy?znamnou roli v bitvě o Britanii. V roce 1947 si všiml zaměstnanec americké firmy Raytheon (vy?robce radaru), že se mu v blízkosti radaru roztavila teplem čokoláda. To ho přimělo k myšlence zkonstruovat mikrovlnnou troubu. První patent se objevil v r. 1952 a první mikrovlnná trouba (zatím dosti primitivní) se objevila v r. 1961."

petra (Po, 24. 5. 2010 - 15:05)

Blbci kteri podobnym blabolum...zase tak dlouhe desitky let to nejsou co se mikrovlnky pouzivaji a nebylo by to poprve co po desitkach let zjisti ze jejich pouzivani je skodlive ne-li rakovinotvorne!!!

Návštěvník (So, 11. 4. 2009 - 21:04)

Kdo takové krávoviny vymýšlí a za jakým účelem?

Návštěvník (So, 11. 4. 2009 - 16:04)

Zařízení k vaření mikrovlnami původně vyvinuli a zkoumali němečtí vědci v rámci vývoje mobilního týlového zařízení, zkušebně nasazeného v průběhu invaze do Sovětského svazu. Těmito výkonnými elektronickými aparáty, umožňujícími masovou přípravu jídel, hodlala Wehrmacht řešit logistické problémy spojené s palivem pro polní kuchyně. Navíc nabízely mnohem rychlejší výdej stravy vojákům, než tradiční zařízení. Po počátečním nadšení však bylo od dalších experimentů tohoto druhu upuštěno. Jak sami zjistíte, stalo se tak z dobrých důvodů

trip (So, 11. 4. 2009 - 08:04)

Tak vidím, že se tady zase šíří fámy o mikrovlnách. Mikrovlny v žádném případě jidlo nepoškodí!!! Pro alt1: co to tady plácáš o enzymech??? Pravděpodobně nevíš, že enzym se degraduje teplem, dost jich je stabilních jen do 30 stupnů, kdyz strcíš jidlo do elektrické trouby, tak se zničí aji enzymi aji mikroby. V Bruselu se nic zakazovat nebude, není k tomu důvod.

alt1 (Pá, 27. 3. 2009 - 10:03)

Jiro, s tema mikrobama mas pravdu, zabije je to. Ale rovnez enzymy.

Co se tyka Bruselu, nemej obavy. Blbe veci Brusel nezakazuje:-))).

Naopak se v Bruselu pracuje na omezeni volneho prodeje vitaminu.
Takze Jiro nemusis mit zadne starosti.

Jíra (Pá, 27. 3. 2009 - 01:03)

K příspěvku alt1:
"Jídlo už nemá v sobě nic živého" - tedy ani mikroby? Hypochondři zajásali :-).
"Jídlo se nějak poškodí a stává se zdraví nebezpečné" - no dyť to říkám pořád: jednou nám to Brusel zakáže! Ono se to NĚJAK poškodí; ale až chytrolíni přijdou na to JAK se poškodí, půjdou všechny mikrovlnky povinně do sběru (snad ne radioaktivního) a komise budou prohledávat hospody, jestli je tam kuchaři někde nemají schované :-)).

Reklama

Přidat komentář