Reklama

Nálev na sušená rajčata...poradí mi někdo?

Jalmila (So, 31. 8. 2013 - 15:08)

To jsou totiz dve ruzny veci....Také hledám recept, který jsem vloni použila a nemohu ho najít. Pamatuji si jen, že sušená rajčata se musela zalít horkým olejem a potom se i sterilovala. Vím, že to hrozně prkalo při zalévání a autoři varovali na nebezpečí popálení. Už mám nasušeno, jdu hledat dál, byl tam i nálev s kořením a česnekem, ale to si nepamatuji, bohužel...Nemáte ho někdo?

Jalmila (So, 31. 8. 2013 - 15:08)

To jsou totiz dve ruzny veci....Také hledám recept, který jsem vloni použila a nemohu ho najít. Pamatuji si jen, že sušená rajčata se musela zalít horkým olejem a potom se i sterilovala. Vím, že to hrozně prkalo při zalévání a autoři varovali na nebezpečí popálení. Už mám nasušeno, jdu hledat dál, byl tam i nálev s kořením a česnekem, ale to si nepamatuji, bohužel...Nemáte ho někdo?

Hanka (Út, 31. 3. 2009 - 21:03)

Koupila jsem i Italii na trhu sušená rajčat,naložila je do nálevu,ale jsou stále tvrdá.Změknou kuchyňskou úpravou? Děkuji'

Jirka Laň (Čt, 2. 10. 2008 - 14:10)

Neodstraňuji pecičky s rosůlkem, byla by to nimračka, krájím plátky napříč, předek a zadek z řezů pro nevhodný poměr slupka - obsah z hlediska doby sušení používám na jiná zpracování. Suché řezy vypadají velice pěkně.'

Lucie (Čt, 26. 7. 2007 - 22:07)

To jsou totiz dve ruzny veci. Bud se rajcata proste jen ususi uplne do sucha (to co mate vy) a nebo se ochuti a susi ale ne uplne do sucha, jen se hodne scvrknou a pak se daji do sklenic a zaliji ol. olejem a je to desna dobrota. Delam to kazdy rok nebot tchan produkuje nadurodu rajcat a milujeme to. Poprve jsem to delala podle receptu z Apetitu a od te doby se kazdy rok snazim ten recept najit a nikdy jsem uz ho nenasla tak improvizuju. No a ted prave mam doma tri bedny rajcat a zase hledam ten recept :-)Puste se do toho, nic nemuzete zkazit, teplota trouby (horkovzdusne) 60stupnu, sul, cesnek, italsky bylinky, ol. olej, trosicku cukru a balsamikovy ocet. Hlavne se nebat a nesetrit, jedine co se muze stat je ze je to malo ochucene. Susim tri plechy najednou zhruba 8 hodin (zalezi na velikosti rajcat, ja mivam spis mensi). Jo a musi se rozkrojit a vyndat pecicky a tim rajcatovy rosulkem. Drzim palce a pozdravuju.

Lucie (Čt, 26. 7. 2007 - 22:07)

To jsou totiz dve ruzny veci. Bud se rajcata proste jen ususi uplne do sucha (to co mate vy) a nebo se ochuti a susi ale ne uplne do sucha, jen se hodne scvrknou a pak se daji do sklenic a zaliji ol. olejem a je to desna dobrota. Delam to kazdy rok nebot tchan produkuje nadurodu rajcat a milujeme to. Poprve jsem to delala podle receptu z Apetitu a od te doby se kazdy rok snazim ten recept najit a nikdy jsem uz ho nenasla tak improvizuju. No a ted prave mam doma tri bedny rajcat a zase hledam ten recept :-)Puste se do toho, nic nemuzete zkazit, teplota trouby (horkovzdusne) 60stupnu, sul, cesnek, italsky bylinky, ol. olej, trosicku cukru a balsamikovy ocet. Hlavne se nebat a nesetrit, jedine co se muze stat je ze je to malo ochucene. Susim tri plechy najednou zhruba 8 hodin (zalezi na velikosti rajcat, ja mivam spis mensi). Jo a musi se rozkrojit a vyndat pecicky a tim rajcatovy rosulkem. Drzim palce a pozdravuju.

Michal (St, 10. 1. 2007 - 17:01)

Jeden uplně jednoduchý recept:rajčata nakrájet na slabé plátky,dají se sušit do sušky,nesmějí být usušeny úplně,musí zůstet trochu vláčná,pak se nacpou do malích skleniček a zalijí olivovým olejem,potom se pár minut sterilizují.Je to špice.'

Markuska (Út, 19. 9. 2006 - 08:09)

http://www.foodlife.cz/index.php?option=com_content&task=view&id=2455&Itemid=115Usušte si svoje rajče - Recepty na FoodLife.cz, magazín o jídle a životním stylu'

Jana (St, 13. 9. 2006 - 13:09)

Italská sluncem sušená rajčata naložená v oleji (s obrázky).kategorie: konzervace zeleniny recept je určen pro 0 osob(y)Ingredience:2 kg soudkových rajčat, nebo trochu vymačkaných kulatých rajčat1/2 nenapěchovaného hrnku celých lístků bazalky10g asi tři čerstvé feferonky3 velké česneky, na plátky nakrájené1 lžice mořské soli2 lžičky cukruolivový olejPříprava:Rozkrojit rajčata napůl po délce. Naskládat rajčata (řeznou stranou nahoru), česnek, feferonky a bazalku na mřížku položenou nad plechem. Posolit a trochu pocukrovat rajčata. Péct v troubě 120°C, až všechno vyschne, ale zůstane vláčné. Bazalka a česnek je asi za 45min. vysušená. Feferonky vezmou asi 2 1/2hodiny. Rajčata asi 8 1/2hodiny. Sem tam rajčata obracet .Střídavě napěchovat rajčata, proložená bazalkou a česnekem do malých sterilních sklenic s patentním uzávěrem a nalít na vše dostatečně oleje, aby rajčata byla ponořena. Dát pozor, aby nevznikly vzduchové bubliny. Uzavřít sklenice a dát do chladničky. Rajčata se dají použít za 3 dny, ale jsou lepší za 3 týdny. V chladničce vydrží po 6 měsíců.PS:Použití je ve studené kuchyni a také jako část různých receptů.Původní kuchyní tohoto receptu je Itálie'

Magda Zavřalová (Ne, 5. 3. 2006 - 11:03)

Sušená rajčata v oleji-našla jsem ji pro Vás na síti:Delikatesa, která se dá koupit, ale také udělat. Je to v podstatě velmi jednoduché, ale musíte mít k dispozici právě ona sušená rajčata (snadno se dají sehnat třeba v Itálii, v Česku je to složitější).Když je máte, tak slijeme asi čtvrt litru octa (nebo směsi různých octů) s 2 litry vody a v roztoku rajčata povaříme asi 5 minut. Necháme pořádně okapat (osušíme utěrkou) a vložíme do vypařených a vysušených sklenic. Odděleně, na slunečnicovém oleji, krátce "osmažíme" koření podle vlastního výběru či chuti (standard nevynechává oregano) a ještě horkým olejem zakápneme rajčata (aby ve sklenici bylo asi 1 cm ode dna, na kterém by měl chybět česnek - jeden nebo více stroužků). Potom sklenici doplníme olejem až téměř po okraj (preferuje se slunečnicový, případně olivový, ale ten v úpravě bez typické vůně a chuti).A to je téměř vše. Ještě zavíčkovat.'

hvezdicka (Pá, 17. 6. 2005 - 16:06)

Jak rajčata sušíte? Jde to i bez sušičky??'

pochybovaCZ (Pá, 17. 6. 2005 - 13:06)

To není špatný nápad, ale zase to může svádět k rozhodnutí, že je rajčata lepší vyhodit, než abychom je za každou cenu cpali do takových sraček.'

Galadriel (Pá, 17. 6. 2005 - 11:06)

Co se třeba podívat na etiketu koupených rajčat, co ten nálev obsahuje? :o)'

Renata (St, 15. 6. 2005 - 17:06)

Sušená rajčata jsou výborná např. do zeleninových salátů, jinak ke všemu možnému, co vás napadne a jak vám chutná. Nálev na ně sice neznám, ale přímo z Itálie mám zkušenost, že výborná jsou plněná sardelkami a nálev byl určitě česnekový. Asi bych v tomto případě doporučila také olivový olej a dále experimentovat, dát tam vše, co ti chutná, možná nějaké salátové korení, možná bazalku, určitě něco, co se používá v Itálii.'

Eva (Út, 14. 6. 2005 - 22:06)

K cemu se ty susene rajc. pouzivaji? Budu mít zase plny sklenik... Dekuju.'

vall (Út, 14. 6. 2005 - 18:06)

Když nemám sušičku na rajčata jak je mám usušit na slunci nebo jak?'

niki (St, 18. 8. 2004 - 13:08)

ja bych je nalozila do olivoveho oleje s nejakym pikantnim korenim a bylo by. V obchode je ten nalev taky olejový.....'

Jíťa (St, 18. 8. 2004 - 13:08)

Nebo zkus trochu experimentovat. Prostě naládovat rajčata do sklenice a zkusit různé nálevy.http://sweb.cz/zez/zelenina/nalevy.htm'

Martina (St, 18. 8. 2004 - 12:08)

katko jsihodna uz jsem to vsechno prosla a nikde nic vsude jen nalevy na cerstva ne susena rajcata vis....ale dekuji ti za snahu :-)

Katka (St, 18. 8. 2004 - 12:08)

Zkus se podívat na:http://www.labuznik.com/recipe.php?ID=9896http://www.labuznik.com/recipe.php?ID=12406pak můžu poradit zkusit vyhledávat Googlem různé varianty sušená rajčata, nálevy atd. Snad jsem trochu pomohla =o)'

Reklama

Přidat komentář