Reklama

náušnice

Návštěvník (Po, 27. 5. 2019 - 09:05)

Ahoj, prosím raději anonymně, protože naše paní ředitelka a někteří rodiče mají oči (a zvědy :-) ) všude, a pak se dozvídáme, co kdo kde řekl, prostě drbárna…

Řešíme takovou „nepříjemnost“ v naší základní škole. Paní ředitelka ve školním řádě nařídila, že všechny děti „z důvodu bezpečnosti“ nesmí mít na tělocvik náušnice. Původně jsme si myslely, že se jedná o opatření někde pro „velké“ děti, které chodí do školy s obručemi až po ramena, ale paní ředitelka nás na třídní schůzce vyvedla z omylu, prý máme chápat že jde o bezpečnost našich dětí a rodiče mají sundat dětem náušnice ten den ráno. Nelíbilo se to teda nikomu z rodičů, poukazovali i na to, že ty dětské náušnice nejsou často ani dělané na to, aby se sundávaly a nandávaly dvakrát týdně a že je to tak o zničení nebo ztracení.

My máme ve škole dceru v první třídě a syna ve třetí třídě, náušnice mají oba (prosím vynechejme diskuzi o náušnicích u kluků apod., má je od malička, jsme řekněme jako rodina možná trochu alternativní na české poměry, ale rozhodně mu to nevadí a kdyby jen naznačil, že je nechce, tak je druhý den nemá, rozhodně to není z donucení rodičů), oba mají takové ty klasické dětské se zapínáním zepředu, a protože se jedny jak druhé rozepínaly, mají je ve zlatnictví zamčené. SUndávali jsme je jen jednou dceři na operaci, a bylo to s pláčem, nedovedu si vůbec představit, že to dělám dvakrát týdně x dvě děti.

Nemluvě o riziku, že se jim někde rozepnou, ztratí je, oboje byly poměrně drahé (a ty co má dcera jsou navíc po mě, takže určitá „rodinná, historická“ hodnota). Rodiče sepisují nějakou petici, což mi nedává moc smysl, a tak se chci prvně zeptat, jestli jsme fakt blázni my jako rodiče a dělá se to ve školách všude, nebo jaké jsou vaše zkušenosti?

Já teď navrhovala, ať děti teda nosí na tělocvik nějaké čelenky, ať mají uši zakryté, vlk se nažere a koza zůstane celá, uvidíme, co na to vedení školy po prázdninách. Jinak fakt nevíme, co s tím… :zed: Jinak je škola fajn a děti jinam určitě dávat nechceme, ale toto je pro mě nepochopitelné a z dětství nic takového nepamatuji.

Díky za názory :-)

Návštěvník (Út, 3. 2. 2009 - 09:02)

Technologii nastřelování náušnic prodává fa Ars collegium v Uh. Hradišti, Na Splávku 1182, tel. 775 727 827

monika (Pá, 29. 9. 2006 - 19:09)

Anno, tak se zeptej někoho kdo už to dělá.

puk (Pá, 29. 9. 2006 - 16:09)

V uzeninách!

Anna (Pá, 26. 8. 2005 - 17:08)

Pracuji jako ksmetička a jelikož mám salonek u dětského zdravotního zařízení,tak u mě každou chvilku zaťuká maminka s holčičkou,že by chtěla nastřelit naušnice.Poraďte mi prosím,kde bych mohla absolvovat kurz nastřelování naušnic,případně,kde se dá taková pistole koupit.(tam si mě možná proškolí sami)děkuji za odpověď

Reklama

Přidat komentář