Reklama

pijete maté? - prosím o radu

moribundus (Ne, 1. 8. 2004 - 15:08)

Když si přečteme příspěvek od LiPa, měli bychom si položit otázku, zda je pití tohoto čaje zrovna v našich zeměpisných šířkách tím "pravým ořechovým", pomineme-li fakt, že se jedná především zase jen o módní záležitost.Za jakékoliv povzbuzující účinky se časem určitým způsobem platí.Zvláště stojí-li v pozadí kofein.'

Li Po (So, 31. 7. 2004 - 17:07)

I když si maté uvaříš do obyčejného hrnečku - stejně chutná báječně. Má ale víc kofeinu než černý či zelený čaj a dokonce i více než káva'

Najáda (Út, 22. 6. 2004 - 11:06)

No, kalebasa má právě takový tvar, aby maté vydrželo co nejdéle horké! :) Takže se tím neznepokojuj, ale spíš se s tím smiř :) Jinak by se nemělo pít moc často, protože obsahuje mnoho kofeinu, což není moc zdravé. Pokud si ho vaříš denně, tak kalebasu desinfikuješ horkou vodou, takže ohledně plísní buď bez obav.Já si ho občas sladím medem. Maté zdar! :)'

kamila (Po, 21. 6. 2004 - 17:06)

Již nějakou dobu je maté mým oblíbeným nápojem, ale až teď jsem si k jeho požívání zakoupila kalabasu. Maté z ní se mi však zdá stále hořké(od tykve) i když už jsem ji několikrát vylila vřící vodou. Také by mne zajímalo, jestli po pití kalabasu nějak vysušujete - ta má prakticky mezi mým pitím nestíhá vyschnout, netvoří se tam plíseň?...Děkuji za rady a uvítám i další připomínky ohledně tohoto nápoje - např. pozorujete na sobě jeho účinky? dochucujete si ho nějak? apod.'

Reklama

Přidat komentář