Reklama

PRAVDA O LIDSKÉM STRAVOVÁNÍ

lenka (St, 26. 8. 2009 - 19:08)

ja jsem taky zhubla 23 kg za rok a nemela jsem k tomu zadny pripravky,jenom jsem zmenila uplne stravovaci navyky.

Amanda (St, 26. 8. 2009 - 14:08)

já mám také zkušenosti s hubnutím, zkusila jsem poradce na výživu a za necelých 3000Kč za měsíc za doplňky jsem shodila neuvěřitelných 25kg během jednoho roku. Cítím se báječně a nebýt poradce, tak jsem to už dávno vzdala. Za ty peníze jsem si kupovala výrobky, které mi opravdu velice pomohly a jsem teď neskutečně šťastná. Doporučuji poradce pro zdravý životní styl na tel. 725 123 437. Když tam zavoláte, tak vás pozve na první schůzku a pak další a další a průběžně vás bude kontrolovat a to vás dožene k tomu, aby jste to dodrželi. Vydržte a ty peníze na to obětujte - stojí to za to.'

TerezaK (Čt, 17. 5. 2007 - 09:05)

Ano. Takže nejlepší je nejíst vůbec nic. :-))'

alena (Čt, 17. 5. 2007 - 08:05)

Je ale také i statisticky ověřeno (asi tak za posledních 100 let, co lidstvo ve stravování zvlčilo), na vzniku kterých chorob se ta která potravina podílí zvýšenou měrou. Je celkem jedno, zda jí jíme méně nebo více, protože v prvním případě onemocníme jen třeba o patnáct let později. Psalo se tu o tom už na jiných diskusních fórech.
Velmi zajímavá jsou např. zjištění z válečných období, kdy některých potravin byl nedostatek, některé nebyly vůbec, jak došlo prakticky k vymizení určitých druhů nemocí, což bylo markantní zejména u rakovin. Po válce docházelo opět k jejich narůstání, jak se nabídka nedostatkových potravin zase zvyšovala.
Samostatnou kapitolou je ještě kvalita současných potravin, kde značnou negativní roli hrají zejména procesy na prodlužování trvanlivosti výrobků.
Vzpomínám si, jak za bolševika jsem v létě skoro utíkala z prodejny domů, aby mně nakrájená šunka nezezelenala. Dnes vydrží v bagetě klidně i týden bez nějakých zjevných známek nepoživatelnosti.'

Pravěký člověk (Ne, 6. 5. 2007 - 18:05)

Trochu z historie.Clovek putoval po zemi,a papal,co našel na stromě,ulovil na zemi(spíš zdechliny).Potom se usadil.A zase papal,co vyrostlo na poli,nebo co vychoval za zvířátka na zpapání.Dá se žít jak s masem,tak i bez masa.Ověřeno miliony lidí.problém je v jednom.Nepřežírat se,nechlastat,nekouřit.Pak by to v konečném zůčtování-žil jak žil,a jak měl žít mohlo dopadnout celkem dobře.Pokud každý den udělá neco ve prospěch zdraví alespon tolik,kolik dělá na svém milovaném baráku a autě,výsledek by něl být zaručen.Pokud nebude,rád se mu omluvím,že jsem šířil bludy.'

gaia (Ne, 6. 5. 2007 - 17:05)

Souhlasím s Karlem. Bohužel není všechno pravda
co nás učili ve škole...'

Návštěvník (Ne, 6. 5. 2007 - 16:05)

No, myslím že těmto Vašim "odborným" výkladům snad soudný a průměrně vzdělaný člověk neuvěří.
Zkuste se podívat zpět do biologie a chemie :-)))'

Karel (St, 2. 5. 2007 - 14:05)

PRAVDA O LIDSKÉM STRAVOVÁNÍ

Mléko jako dodavatel kalcia ?
Co se týče kalcia v kravském mléce, je jeho obsah oproti lidskému mléku velmi vysoký. Bohužel značný obsah fosfátů (5 x vyšší) než u lidského mateřského mléka a alkalizace trávicího prostředí způsobují, že vstřebávání více než 2/3 kalcia je pozastaveno. Vysoký obsah bílkovin v kravském mléce navíc vede k tomu, že tělo vylučuje mnoho kalcia přes moč dokonce více, než je do těla v tomto mléce přivedeno.
Mléčné bílkoviny totiž obsahují asi 3 x více aminokyselin z obsahem síry než rostlinné bílkoviny.
Tento vysoký obsah aminokyselin s obsahem síry by při pravidelném konzumování mléka vedl k překyselení krve, pokud by se tělo tomuto nebránilo. Tato obrana spočívá v tom, že je zásaditý fosfát kalcia uvolňován z kostí a konečný produkt tohoto procesu '

Reklama

Přidat komentář