Sacharidy
Dočetla jsem se na...Glukozový, respektive glukoso-fruktozový sirup je chemická látka vyráběná štěpením škrobu silnými kyselinami. (kyselina sírová, kyselina fosforečná) Vzniká levné sladidlo a zahušťovadlo. Některé prameny uvádějí, že způsobuje těžké poškození pankreasu, zejména u dětí a že způsobuje ukládání tuku v břišní dutině.
Dočetla jsem se na stránkách doktorka cz,proč je sacharoza ve formě cukru nezdravým přídavkem v potravě.Proto jím jen jednoduché cukry jako glekozu,fruktozu,dál samozřejmě škroby a taky laktozu,která je v mléce.Přesto bych se ráda zeptala paní doktorky co znamená výraz oligofruktoza,škrobový sirup,fruktozový sirup nebo glukozový sirup.Výropci užívají na obalech výrobků některá hesla a nevím,co si pod nima mám představit.Pokud někdo víte,který z těchto názvů skutečně skrývá tělu neškodné sacharidy,dejte vědět.Předem děkuju,Mája'
Ahoj Martine,mam ty same priznaky. Nejvice mi pomohlo vynechat vsechno od mleka (sýry, jogurt, máslo, ...) , i když alergii mi alergii na mléčné výrobky nepotvrdili. Pokud chodis na alergologii, tak Ti lekar muze napsat treba Beclomet - jsou to kapky s malym mnozstvím kortokoidů, zabíraji po týdnu pouziti a muzou se uzivat dlouhodobe. Mam alergii na břízu a pyly travin, ale nosem nemohu dýchat celý rok a při pokusu nejíst výrobky z mléka se muj zdravotni stav velmi zlepsil. A pokud je jim , mam problem s dechem, tak ze treba nemuzu dobehnout na autobus, pocit jako bych mela astma.'
Nevíte někdo, proč se na některých výrobcích uvádí zvlášť "obsah sacharidů" a k tomu ještě "obsah cukrů", když obojí jedno jest? Na tuto otázku mi zatím nikdo nedokázal odpovědět.
- Odpovědět
Pošli odkaz