Reklama

Syrové masíčko mňam..?!

Tlamovec (St, 21. 4. 2004 - 11:04)

Jednou jsem dělal kuřecí řízky a dal si kousek syrového... Skončil jsem na infekčním s kampilobakterem (něco jako salmonelóza, jen trochu zákeřnější).. Takže, lidi, neblbněte :) Jinak syrovýma hovězíma a vepřovýma játrama se dřív léčila nemoc beri-beri (nedostatek thiaminu = vitamínu B1), páč játra jsou úplný B-komplex. Kuřecí jsou ale slabota, co se obsahu vitamínů týče. Tak se mějte a dobrou chuť :)'

valentyna (St, 21. 4. 2004 - 10:04)

Já už odmalička miluju syrové maso, nejlépe mleté.Když ho koupím kilo, tak půl kila sním jen tak.'

Tom (Ne, 18. 4. 2004 - 16:04)

Není, pokud po něm nemáš střevní problémy, je to maso z obchodu tj. minimální riziko cizopasníků a je čerstvé, tak je to OK. Taky si občas dám tataráček :) Akorát ty játra - jsou sice dobrým zdrojem vitamínů, ale radil bych vepřová a kuřecí tj. od zvířat, co nežijí moc dlouho (a tedy se jim tam nestačí nachytat moc PCB a podobných svistev) - hovězí bych asi nejedl.'

Peta (Ne, 18. 4. 2004 - 13:04)

Jim rada ruzne salaty, ovoce, zeleninu, ale nejvic me bere polosyrovy maso. Po jatrech navrh orestovanych a uvnitr syrovych se muzu utlouct. Kousky syrovyho masa jim bezne. Jsem takhle uchylna sama? Je to moc nezdrave?

Reklama

Přidat komentář