Reklama

Vitamín C a vitamín K

hana (Po, 5. 3. 2012 - 17:03)

prosim kdo me poradi s vitaminem k star-problemy s krvi nemam -mohu brat bezne kvuli kostim dikk

Mirek (Pá, 20. 6. 2008 - 17:06)

Řídit se těmito amatérskými radami nedoporučuji. Vykrvácel bych.

KATKA (Po, 20. 8. 2007 - 11:08)

Ahojík,

opravdu záleží na kvalitě a z jakého zdroje vitamíny pochází... a pak také? Jsou chemické anebo přírodního původu???

Více se dozvíte, včetně veškerých otázek vašeho ZDRAVÍ a spolupráce s odborníky na:

www.omega3.cz
vstupní kód: 285497

Přijde vám link na váš email, a pak už příjemné překvapující počteníčko:)

Katka

Katka (St, 1. 8. 2007 - 13:08)

Vitamin K krev zahušťuje.

Warfarin a K (Po, 16. 4. 2007 - 16:04)

K snižuje účinnost Warfarinu, pokud jí člověk té zeleniny mála a stejnoměrně, tak by neměl být problém.
Ale dosáhnout celoročně stejného pravidelného vit.K je hodně velký problém, navíc v té zelenině jeho množství hodně kolísá.

Návštěvník (Po, 16. 4. 2007 - 13:04)

Hodně se setkávám s tím, že pokud starší lidé užívají Warfarin, lékař jim zakáže příjem zeleniny. Ale už jim neřekne proč a že jen tu, která má hodně vitaminu K. Proč by to také dělal, ono je to jednodušší než upravovat dávku Warfarinu tak, aby pacient nebyl ochuzen o významnou složku potravy, jakou je zelenina. myslím, že denně sní starší člověk tak málo zeleniny, že obsah vit. K v ní mu srážlivost nerozháže...

e (Pá, 7. 7. 2006 - 11:07)

vitamin k-antimemorhagický-protisrážlivý

janja (Út, 20. 6. 2006 - 17:06)

K nám dávají proti krvácivým chorobám v poradně...

Návštěvník (Út, 25. 6. 2002 - 22:06)

Vitamín C snižuje riziko vzniku krevních sraženin.Vitamín K je nutný pro vznik protrombinu, který se podílí na procesu srážení krve. Používá se léčebně při krvácivých stavech (silná menstruace, krvácení z nosu, vnitřních krváceních). Pokud se používají protisrážlivé léky (např. když hrozí riziko trombózy a embolie), tak tento vitamín může narušit jejich účinnost. Pokud se užívají dlouhodobě antibiotika,tak zase může vzniknout nedostatek vitamínu K, protože antibiotika narušují přirozenou střevní mikroflóru, která vitamín k vyrábí a tudíž může docházet ke zvýšenému krvácení.Velkým přírodním zdrojem vitamínu K je tmavá listová zelenina. Je vžda vhodné též obnovit přirozenou střevní mikroflóru (užíváním bakterií Lactobacilus acidophilus).

Návštěvník (Po, 24. 6. 2002 - 09:06)

Myslím, že přímo vitamíny s krví nic nedělají. Krev ředí kyselina acetylsalicylová, kterou obsahuje např. Anopy?in.

Návštěvník (Po, 24. 6. 2002 - 09:06)

Nemůžeme se dohodnou, zda vitamín C a vitamín K ředí nebo zahušťuje krev.Nebo jeden zvyšuje a druhý snižuje srážlivost. Který?? Nevíte někdo.Dík

Reklama

Přidat komentář