Reklama

výroba jogurtů po domácku

Péťa (Pá, 26. 5. 2017 - 22:05)

Domácí jogurt si vyrábím už dlouho a nepotřebuju k tomu nic extra.Koupím 1 litr kvalitního,plnotučného mléka a 1 bílý,kvalitní jogurt,který obsahuje živé bakterie.Mléko v hrnci přivedu na teplotu 40-42 stupnů(měřím teploměrem) a poté do něj vmíchám jogurt.Pak naliju do velkého kelímku a zabalím do termotašky.Bakterie potřebují teplotu 40 stupnů po dobu asi 8 hodin aby se namnožily.Po 8 hodinách je hotový a dám do lednice.Vydrží víc než týden.

M. (Pá, 26. 5. 2017 - 09:05)

Já dělám jogurty v combivaru - multifunkčním hrnci - vloží se tam speciální nádobka na 4 jogurty, nalije mléko, přidá trochu jogurtu, nastaví se program a za určitou dobu jsou jogurty hotové.

Majda (Út, 23. 5. 2017 - 08:05)

Nejlepší je, když se k výrobě použije čerstvé napasterizované mléko z mlékomatu, pak má výroba domácích jogurtů smysl.

! (Út, 23. 5. 2017 - 08:05)

Mléko se zahustí šetrným odpařováním nebo přídavkem mléka sušeného. Ohřeje se na cca 30 st. C, přidá se jogurtová kultura (tj. například trocha koupeného opravdového jogurtu) a nechá se při této teplotě několik hodin kultivovat.
Pozor - nelze jako kulturu použít extra levné jogurty např. 0% tuku. Ty jsou pouze směsí škrobu, titanové běloby, jogurtového aroma a konzervantů. Tyto žádnou kulturu neobsahují.

Michaela Poděbr (So, 20. 5. 2017 - 17:05)

Prosím o radu. Uvažujeme s manželem kvůli dětem, že bychom si vyráběli jogurty doma sami. Máte s tím někdo doma zkušenosti a co je vše k tomu potřeba?

Reklama

Přidat komentář