Reklama

Roztroušená skleróza

Šárka (So, 1. 5. 2010 - 18:05)

Zdar lidi. Jmenuji se Šárka. Mohl by mi někdo z vás říct, jak se vám RS začla projevovat? Ja jsem měla v září zánět očního nervu, na mag.rezonanci mi zjistili nějaká zánětlivá ložiska. Teď od středy chodím na kapačky pálí me pravá noha, levá noha mě nějak neposlouchá špatně se mi chodí do schodů a v levé ruce nemam takovou sílu. V lumbální punkci se mi nic neprokázalo. Hledám teď pomoc všude u léčitelů, Ti tvrdí skříplý nerv a špatná funkce ledvin. Čtu si různé članky a příznaky RS odpovídají. Mám velký zmatek v hlavě. Kapačky zatím nezabírají, zítra jdu na poslední.
Děkuji za odpovědi.
Držte se a optimismus do života:-)

Petra (Pá, 30. 4. 2010 - 21:04)

Ahoj Danielo,já si píchám Betaferon. Příznaky jsem měla hrozné,teď už je to trošku lepší.Jsem ale hodně unavená. Věřím, že to bude dobré. Držím Ti palce. Ahoj

Daniela (Pá, 30. 4. 2010 - 14:04)

Ahojte,jmenuji se Petra a...Ahoj Petro.
Jaké léky bereš? Já teď budu mít Avonex a už z hrůzou čekám, jaké budu mít vedlejší účinky. Moje známá si píchá Avonech a prý zimnice a horečky měla jen prvních pár měsíců a teď je to dobré.

Petra (Pá, 30. 4. 2010 - 09:04)

Ahojte,jmenuji se Petra a náhodou jsem natrefila na tuto diskuzi.Je mi 32 let a mám už 2 roky RS.Bydlím kousek od Přerova.Před 2 měsíci jsem si začala píchat Betaferon,je mi po něm pořád špatně(horečky,zimnice).Chtěla jsem se zeptat, zda máte také takové zkušenosti. Díky a mějte se.

Bára (Čt, 29. 4. 2010 - 09:04)

zdravim vsechny...Martino, držím palce.

Jara Čížek z Č. (Čt, 29. 4. 2010 - 01:04)

Tak jsem si vše znova prožil s vámi.
Všem i sobě přeji uzdravení.Léčím se stále sám bez lékařů.A na co jsou vlastně léky.Nevěřte.
Pouze dřina a víra sám v sebe.Padal jsem ještě před týdnem z kola.Tak nevěřte v zázraky od podvodníků.Nikdo tu mrchu RS nezkotí než sami svou vůlí.Jinak to nepude.Jsem na své dálnici.UHNI PODVODNICE ???

martina (St, 28. 4. 2010 - 14:04)

zdravim vsechny zucastnene!
Take jsem etd ve vysetrovacim procesu, pred dvema tydny me zacala brnet v noci prava ruka, nasledujici den i prava noha a levostranne koncetiny, ale ty mene. Byla jsem na vysetreni, neurologicky bylo vse v norme, dostala jsem zadanku na MR, laborator a evokovane potencialy. Laborator je v poradku, na MR bohuzel jsou drobna loziska nespecificka, nalez t.c. neni specificky pro demyelinizacni onemocneni ale vyloucit ho s jistotou taky nelze :( Potencialy me cekaji zitra a pak jdu se vsema vysledkama na ambulanci a dozvim se co dal. Predpokladam ze me jeste poslou na lumbalku. Ach jo, ta nejistota a cekani jsou desny :(
vsem drzim moc palce!

karlo, z ceho maji dr. podezreni na lezi na mise? Krcni michu ti na MR nedelali?

Jana (St, 28. 4. 2010 - 09:04)

Mám nálezy autoimunní.ANA..a další.Vyloučili zatím syst.onemocnění.Na MR mozku jsem byla na lumbalce ne..Mám slabosti,bolesti svalů,chvění,pálení kůže apod..Dále Raynaldův syndrom..Nevíte,je možný tento syndrom..fialové ruce i při RS??

Bára (St, 28. 4. 2010 - 08:04)

Díky za odpověď. Ještě...Dago, na oční musíš také.Moje počátky RS odhalila vlastně oční doktorka, protože se ji mé oční pozadí nezdálo a měla podezření na RS.Vysvětlila mi, že to tam může z očí poznat, ale nemůže to 100% říci,že to musí potvrdit i MR a lumbálka.

Daga (Út, 27. 4. 2010 - 20:04)

Díky za odpověď. Ještě mám dotaz, začala jsem mít v tomto týdnu rozmazané vidění a špatně vidím písmena, motá se mi hlava, může to být zřejmě u této diagnózy. Měla bych navštívit MS Centrum a napíší mi na to něco? Nebo mě musí vyšetřit oční lékař?

Anonymous (Út, 27. 4. 2010 - 10:04)

Ahoj všichni, mám...Existují různé formy RS. Například spinální (míšní), a to může být ta Vaše.

Bára (Út, 27. 4. 2010 - 09:04)

Ahoj všichni, mám...Dago, tohle by Vám měl vysvětlit lékař z MS Centra. O tom, že by při RS neměly být ložiska v mozku jsem neslyšela.

Daga (Út, 27. 4. 2010 - 08:04)

Ahoj všichni, mám dotaz!
Mám prokázanou RS, zjištěno asi před půl rokem. Lumbálka byla pozitivní, ale co mě zajímá, v hlavě žádná ložiska nejsou pouze na páteři, různě rozmístěná. Máte někdo obdobný nález? Po zhlédnutí reportáže v televizi mě to vrtá v hlavě, protože tam mluvili pouze o ložiskách v hlavě a nikoliv o páteři. Jsem z toho trošku zmatená a znejistěla jsem jestli vůbec mám tuto diagnózu. Dík za jakékoliv poznatky.

Anonymous (Po, 26. 4. 2010 - 13:04)

Lejlo, Hanino,
není důležité, jestli je důležitější MRI nebo LP. V každém případě platí všude na světě tzv. McDonaldova kritéria: k prokázání RS je zapotřebí mít obě tato vyšetření pozitivní. Jinak nelze diagnózu RS stanovit (a tudíž ani zahájit léčbu). Takže určitě nikomu s negativním nálezem nebudou drahé léky nutit.

Hanina (Po, 26. 4. 2010 - 10:04)

Ano, souhlasím s Bárou. Mě byla udělána MR, nález zněl četná ložiska na bílé mozkové kůře. Za 3 týdny mě poslali na lumbálku, tam výsledek neagativní, přesto mě neurolog poslal do RS centra k posouzení- výsladek RS to není, ložiska jsou jiného původu, prý od kolísavého tlaku, chodím teď na MR jednou za rok. Dle mého lékaře je opravdu lumbální punkce k prokázání RS nejdůležitější. Bez toho léčení odmítejte, může to být opravdu něco úpně jiného. Dejte vědět.

Bára (Po, 26. 4. 2010 - 08:04)

Lumbální punkce mi dělána...Tak to je divné, protože mě v MS centru mudr. říkal, že MR ukáže na mozku světlá místa, tzn. nějaká ložiska, ale až lumbální punkce potvrdí, jakého původu ta ložiska jsou. Bez lumbální punkce prý nelze potvrdit RS....... Měli by udělat lumbálku,aby do Vás zbytečně necpali léky na RS a přitom by to bylo něco jiného.

Leila (Pá, 23. 4. 2010 - 22:04)

Lumbální punkce mi dělána nebyla.Na vizitu jsem se dívala a pochopila jsem to tak,že MR určí definitivní výsledek.

Karolína (Čt, 22. 4. 2010 - 16:04)

Dobrý den všichni.Kamarádka mi poradila práškay na odvodnění, protože beru prednizon a přibrala jsem. Máte nějaké zkušenosti, jaké prášky si mám koupit. Nebo nějaké bylinky?

Bára (Čt, 22. 4. 2010 - 09:04)

Před 14 ti dny jsem...Leilo,jestli jste se dívala na vizitu, tak to tam bylo vše vysvětleno. Alespoň já jsem z toho pochopila, že RS musí potvrdit jak lumbální punkce tak MR.

Leilo, (St, 21. 4. 2010 - 23:04)

a s jakým výsledkem jsi měla lumbální punkci?

Reklama

Přidat komentář