Reklama

cysty na vajecnikach

Jiřina (So, 2. 8. 2008 - 12:08)

Pozdrav všem.Chtěla bych požádat touto cestou o radu.Je mi 56,stále mám menzes,která se mi poslední dobou opožduje,nebo přijde dřív(není divu-že :-) )Teď už asi týden mám bolest v pravém boku,trochu do zad a hlavně 2 dny do pravého vaječníku.Trpím na cysty,ale nic neberu(nic mi lékař nedal)Nevím jak to vypadá když praskne.V po.max.v út.jdu na gyn.Myslela jsem že je to asi namožený(ten bok).Mohl by mi prosím někdo napsat jak to probíhá když cysta praskne?Jedna paní ze zdravotnictví mi doporučila vit.E. Děkuji všem.J.

Zuzanka85 (Pá, 4. 7. 2008 - 13:07)

Já ani pořádně nechápu, jaký je rozdíl mezi prasknutím cysty a těmi injekcemi nebo tabletkami na rozehnání. Není rozehnání cysty vlastně také prasknutí? Jednu injekci mi doktor píchl a bylo mi teda dost špatně - jedna komora se mi zmenšila a druhá trochu zvětšila. Pak zjistil, že mám CA 125 43,8 a už to viděl jen na operaci. Jinak v jiné nemocnici mi naměřili CA 125 23,7, což je aspoň jedná dobrá zpráva.

vera (Pá, 4. 7. 2008 - 07:07)

mela jsem take cysty na vajecnikach, asi 10cm.obe mi praskly a zpusobili velke zdravotni problemy, nalsedne 2x laparoskopie.nepodcenujte to.antikoncepte to vyresila,cysty se mi netvori.jak to ale bude po vysazeni antikoncepce, to nevim, mozna se cysty zase objevi.ale bacha at neprasknou, pak je totiz problem

jana (Čt, 3. 7. 2008 - 18:07)

ja za sebe ti mužu změnu gynekologa doporučit.já bych k ženske doktorce nechodila.ta je přece taky ženska a taky ma sve gyn.problemy.mohla by byt ovlivnena svymi pocity.musíš se ptat ženskych a dat na doporučení.hlavně asi mladších.20-40let.jinak ja sama ted taky řeším cysty.mam ji 7 cm.napsal miNorethisteron 3* denně.a pokud mi to nerozežene tak pujdu laparoskopicky.mam jedno dítě a do roka bych chtěla otěhotnět.brala bych antikoncepci.ta by měla pomoct aby se cysty netvořily.

Zuzanka85 (St, 18. 6. 2008 - 16:06)

Ahojky. Je mi 22 let a před pár týdny mi můj gynekolog našel cysty na vaječníkách. Vlevo cysta 3 cm, vpravo dvoukomorová cysta 7 cm. Dostala jsem injekci, po ní se mi jedna komora cysty vpravo zmenšila a druhá komora trochu zvětšila. Cysta vlevo zůstala stejná. CA 125 jsem měla 43,8. Doktor to odhaduje na endometriozu, rakovina prý vypadá jinak. Druhá doktorka mě zase s rakovinou hodně straší. Ta cysta vpravo mě bolí. Posílají mě na laparoskopii, ale já mám strach a nevím, jestli to problém vyřeší....Zkusím brát roztok Femigard, jestli vůbec nezabere, tak na tu operaci pravděpodobně půjdu, no.....Pomohl někomu ten Femigard?

iveta (St, 11. 6. 2008 - 12:06)

Ahoj Magdi nemusíš mít strach změnit gynekologa ke mně se jeden gyn. choval ještě huř až mně jednou řekl že si všechny bolesti břicha jen namlouvam.Tak kamarádka mi doporučila svého gyn.a nelitovala jsem i když jsem z něho byla hodně nervozní.Po prvním vyšetřeni byl hruzou skoro bez sebe jak mně ten doktor zanedbal zanět a nedivil se že mám tak velké bolesti.Když mně pak řekl že mam aji dost velké cysty.že musím na operaci jina bych později nemohla otěhotnět tak jsem musela jit a nebyla to takova hruza jak jsem si predstavovala udělali to laparo a mam jen malinké jizvičky a krásného 5tiletého klučiny.A jestli je lepší žena nebo muž gyn.ta to musíš si rozhodnou sama někdo říká ze by nikdy nešel k muži gyn. já zas říkám ze bych neměnila.

Monika (Út, 10. 6. 2008 - 14:06)

Ahoj,prosím o radu,mám cystu na vaječníku -4cm,byla jsem na injekci a nic,ještě půjdu na další 2 injekce a pokud nezaberou,musím na operaci.Je mi 30 a děti zatím nemám,ale určitě bych je do budoucna chtěla.Existuje i jiná cesta než operace?
Děkuji moc za rady

magna (Ne, 1. 6. 2008 - 20:06)

Ahoj, prosím o radu. Ke svébgynekoložce chodím od svých 16 let.Vždycky se mnou byla rychle hotová, myslí si,že mladým holkám(je mi 22)nic nemůže být. Vždycky jsem byla v pořádku,takže jsem to ani moc neřešila.Jenže teď mi našla cystu na vaječníku.Vůbec nic mi k tomu neřekla,akorát že jestli do měsíce nezmizí,půjdu na operaci.Měla jsem slzy v očích,vůbec jsem netušila,co to je. Její přístup byl pro mě impulsem pro to,abych se nad ní zamyslela.A došla jsem k závěru,že bych chtěla změnit gynekologa.Jenže mám strach,nebudu ho/jí znát a vůbec nevím, jak se to dělá.Máte někdo zkušenosti se změnou gynekologa a je lepší žena nebo muž???? Děkuji moc za odpovědi.

KEZSEGOVÁ (Pá, 30. 5. 2008 - 15:05)

DOBRY DEN MAM CYSTU VELMI BOLESTMNOU AJE VELKÁ 5CM BYLA SEM POZVÁNA DO NEMOCNICE KDE MI JÍ VYŘÍZNOU PUPIKEM JE MI 13 LET

Andrea 2210 (Pá, 30. 5. 2008 - 14:05)

Dobry den pane doktore,chtela bych se zeptat:-)) posledni menstruaci jsem mela 3.kvetna mam skraceny cyklus takze jsem to mela dostat 27.kvetna delala sem si tehptensky test asi 25.5-vysla pozitivni druha carka ale jen slabounka, dalsi sem zkusila 26 byla stejna jako den predtim.dnes sem test opakovala odpoledne a ta druha carka uz byla silnejsi.Dneska sem byla za panem gynekologem ten mi rekl ze mam delohu zvetsenou pak mi delal ultrazvuk tehotenstvi zatim nevidel je to brzy ale take mi sdelil ze to muze byt cysta a mam prijit za 14dni.. Myslite ze se jedna spise o tehotenstvi? Tale si merim bazalni teplotu ktera se mi ani nesnizila po ovulaci stale ji mam nad 37C prosim poradte dekuji A

Andrea (Pá, 30. 5. 2008 - 14:05)

Doktor mi oznamil ze mam cystu asi mesic a pul uz nemam menstruaci jsem z toho dost vyplasena bojim se ze nebudu moci mit deti.Zadne bolesti nemam zatim ma nekdo vice zkusenosti je to vazne jdu na dalsi vysetreni a nevim jakou lecbu mi doporuci..??Ma nekdo radu??

Lucka (Pá, 30. 5. 2008 - 10:05)

Ahoj, asi před týdnem mi našla moje doktorka cystu na vaječníku - cca 5cm. Byla jsem z toho tak torchu v šoku (je mi 17 a nikdy předtím mi nic nebylo, hlavně jsem si myslela, že je to něco vážného), tak jsem se jí nějak zapomněla zeptat, jestli můžu mít sex. Máte s tím nějaké zkušenosti??

(osobně myslím, že jo, když to šlo bez problému do teď a doktorka mě na to neupozornila, ale jeden nikdy neví...)

Lenka (Pá, 23. 5. 2008 - 17:05)

Ahoj, už asi půl roku chodím ke své gyn. s tím, že asi tak 14 dní po menses začnu špinit. Nejdřív mi vysadila antikoncepci, pak mi dávala nějaký prášky, ale pořád to bylo stejný. Jednou mi našla cystu 2,5 cm. než sem přijela do nemocnice, asi praskla. Pořád sem měla bolesti v podbříšku. 3la sem na CT - zvětšený vaječník + mnoho cyst. Dr. na gyn mě poslala na ultrazvuk. Doktor potvrdil cystu 3 cm. Řekl, že snad praskne. Ten den jsem dostala menses, po skončení jsem 1 den nemenstruovala a 2. den sem začla silně krvácet a měla silné bolesti břicha. Poslala mě do nemocnice. Šla sem na laparoskopii. Cysta měla 5 cm a museli mi vzít i část vaječníku. byla to moje už 3. laparoskopie (slepák, srůsty a nakonec ta cysta s vaj.) Myslíte, že mám nárok na lázně?Sem fakt moc naštvaná a zároven smutná. Je mi 21 a chtěla bych otěhotnět. Taky nevím jestli nemám změnit svou gynekoložku. Kdyby mi něco dala nebo hned poslala na operaci, mohl vaječník zůstat celý a zdravý. Předem děkuji za vaše reakce.

Kristýna (Čt, 22. 5. 2008 - 10:05)

dobrý den. Je mi 17 let. Našli mi cystu na vaječníku velkou skoro 5 cm. Mám strach, aby se z toho ještě něco nevyklubalo horšího. Krvácím. Musím počkat až jestli cysta praskne. KDyby však ne, chtěla bych se zeptat, jak se to operuje. Laparoskopií? Co to vlastně je, jak dlouho zákrok trvá a jak dlouho po něm musím zůstat v klidu? Prosím odpovězte děkuji.

Jířa (Čt, 22. 5. 2008 - 09:05)

Ahoj všem.Mě se dělá cysta za cystou!Kvůli tomu se mi opožduje menzes a nebo zase dlouho rvácím,jsem s toho mírně nervní,protože mě bolí v podbříšku.Dr.říkal,že to nechce prudké pohyby,tanec sport atd.Vadí mi to-je mi 55 anikdy jsem problémy neměla co se týče gyn.Vím že nejsem mladá,ale co mám dělat!Taky nevím jak se jí mám zbavit(tý cysty)Operace u mě nepřipadá v úvahu-mám poškozený mozek(aneurysma)Taky bych ráda radu pro můj klid,ale u mě se to snad dá do pohody až budu v přechdu,ale co Vy zobandy?Přeji všem moc zdraví a pohody.Jířa

petruna (So, 17. 5. 2008 - 16:05)

ahoj ve stredu 14,5,mi nasly cystu velkou skoro 4,cm dostala jsem prasky ale porad mam bolesti.vubec netusim jak poznam ze mi praskla nebo jestli se zmensuje mohl by mi prosim nekdo poradit jak to poznam?

Ajka (Út, 6. 5. 2008 - 15:05)

Odsáli mi cystu (byla na vaječníku) - cca 5 cm v průměru, měla jsem ji mnoho let, postupně se zvětšovala. Občas mi řezalo v boku, i ve styku v některé poloze. Názory tří lékařů: 1. odstranit laparaoskopicky, 2. odstranit laparoskopicky (možná i vaječník?, 3. lékař - vzhledem k hladkým obrysům a průhlednost - odsátí punkcí. Vždy se zkoušely v krvi rakovinové markery, byly vždy negativní. Takže ještě než se rozhodlo o zákroku, se ještě zkusilo 20 injekcí Thiaminu - zda se cysta nevstřebá, bohužel, nezabralo. Vlastní odsátí - malý operační výkon - cca 10 minut v narkoze, (předopperační vyšetření - EKG+ rozbor krve..)ráno příchod do nemocnice,v poledne odchod s doprovodem). Po zákroku navečer menší krvácení, pak už ne. Ale zákrok je přece jen operace v narkoze, nevím jak by to šlo dohromady s těhotenstvím. Určitě ale nemám zaručeno, že se nezačne tvořit znova, byl to však ten nejšetrnější zákrok k odstranění cysty. Kdyby mi vevnitř praskla, rozlila by se.., byly by z toho opravdu vážné problémy. Ale jak je vidět, mohou na odstranění být rozdílné názory i u lékařů.

A (Út, 6. 5. 2008 - 12:05)

To Kokos: Můžu ti říct, že já měla cystu a ani jsem to nepoznala....ždné příznaky a to byla dost velká, větší než tvoje.... jaký to má vliv na těhotenství, to ti však neřeknu....

kokos (Út, 6. 5. 2008 - 10:05)

Dobry den,

prosim o radu / nazor / uklidneni:
je to asi ctvrt roku, co mivam bolesti v podbrisku {nekdy i pri styku], jelikoz mi byl diagnostikovan nespecificky zanet tlusteho steva (bravala jsem salofalk, od noveho roku mutaflor kvuli planovani tehotevstvi) nevenovala jsem tomu pozornost, myslela jsem ze to patri k tomu zanetu. Posledni menses jsem mela 19.3., tehot. test mi vysel pozitivni. Vcera mi graviditu potvrdil i gynekolog. soucasne mi ale oznamil, ze mam cystu - 6 cm velkou. Ted uz vim, ze ty bolesti v podbrisku a pribyvani navaze muzu pricist prave te cyste. Mam vsak trochu obavu, jaky to bude mit vliv na tehotenstvi. na dalsi kontrolu jdu za 2 tydny. Za 4 dny mam naplanovanou cestu do N.Y. (pouze na prodlouzeny vikend). Ted nevim, jestli tu cestu radeji nezrustit. gynekolog radi, dobre se pojistit pro pripad, ze by se mi ve statech neco stalo.... Mohli byste mi prosim rict, jak bych poznala, ze je neco spatne? Krvacela bych? ....

Predem dekuji za jakoukoli odpoved.

Iveta (So, 3. 5. 2008 - 22:05)

Ahoj,30.4.08 mne v Mostě cystu na vajecníku vyoperovali,zároveň jsem měla rozrušení četných srůstů a cítím se úplně fit.Chtělo to prostě ven!!Velikost 62mm tlačila....V r.2001 jsem měla 1.rozrušení srůstů a tenkrát také úleva.Jestli Vám to lékař doporučuje,pak jistě neváhejte!!!Lehký zákrok,2-3dirky v bříšku o vel.1cm a 1.den nástup,2.operace,3.-5.domů.29.4.příjem,30.4.mně operovali a dnes je 1.5.a já Vám píšu,pryč s cystama z těla,nebojte se!!!Chodím,jím,sedím a jsem v pohodě!Ahoj Iveta

Reklama

Přidat komentář