Reklama

Jak hydratovat pokožku zevnitř: doporučení doplňků stravy

Hydratace pokožky je důležitá pro udržení jejího zdraví a mladistvého vzhledu. Existuje několik různých látek a produktů, které mohou pomoci hydratovat pokožku zevnitř včetně ceramidů, kyseliny hyaluronové, omega-3 mastných kyselin, vitamínu A a E,

Ceramidy jsou sloučeniny, které se nacházejí v buněčných membránách a hrají důležitou roli v udržování integrity a elasticity pokožky. Doplňky stravy s ceramidy nebo kosmetické produkty obsahující ceramidy mohou pomoci posílit bariéru pokožky a udržovat její hydrataci. V potravinách se ceramidy nejvíce vyskytují ve špaldě, sójových bobech a ořechách.

Kyselina hyaluronová je sloučenina, která se přirozeně vyskytuje v těle a hraje důležitou roli v hydrataci pokožky. Doplňky stravy nebo kosmetické produkty s kyselinou hyaluronovou mohou pomoci posílit hydrataci pokožky a zlepšit její elasticitu.

Omega-3 mastné kyseliny: Tyto kyseliny se nacházejí především v rybím oleji, lněném oleji, chia semenech nebo v konopném oleji. Tyto kyseliny pomáhají udržovat správnou hladinu vlhkosti v pokožce a pomáhají zabránit vysychání pokožky.

Vitamín A: Tento vitamín se nachází v potravinách jako jsou mrkev, brokolice nebo špenát. Jeho antioxidantní vlastnosti pomáhají chránit pokožku před škodlivými účinky volných radikálů a pomáhají udržovat správnou hydrataci.

Reklama

Vitamín E: Tento vitamín je silný antioxidant, který pomáhá chránit pokožku před škodlivými účinky volných radikálů a pomáhá udržovat správnou hladinu vlhkosti v pokožce.

MK/GPT

Reklama

Komentáře

Reklama