Reklama

Jak se vyznat v nabídce aloí

Možnost, že etiketa na produktu s Aloí vera indukuje, co přesně se v láhvi nachází, není vždy u aloe splněna. Následují text může pomoci zákazníkům orientovat se na trhu s áloí.

Definování Aloe vera produktů:

Aloe vera šťáva
Jde o produkt vyrobený z dužiny listu (vnitřního gelu) aloe vera. Na produktu bývá uvedeno, že jde o 99,7% čistou aloi. Toto může sice být pravdivé tvrzení, nicméně skutečné množství aloe v láhvi může být mnohem menší, jen 5% Aloe vera a 95% přidané vody.

Aloe vera gel
Produkt vyrobený z dužiny listu (vnitřního gelu) aloe vera, do kterého je přidáno potravinářské zahušťovací činidlo, např. alginát, xantamová guma, agar-agar, karagentský mech. Během procesu zpracování přírodního aloe gelu vzniká tekutina a žádný produkt označený jako Aloe vera gel (hustá konzistence) se přirozeně nevyskytuje v nezpracovaném listu aloe.

Šťáva z celého listu Aloe vera
Produkt vyráběný z celého listu aloe včetně vnější slupky. Tento produkt obsahuje vyšší procento aktivních látek než aloe vera gel z dužiny. Většinou bývá uvedeno na etiketě, že antrachinony (aloin či emodin) nacházející se ve slupce byly odstraněny. Dnešní technologie umožňují tyto dráždivě projímavé látky odstranit i ze Štávy z celého listu Aloe vera.

Reklama

Koncentrát ze šťávy z celého listu Aloe
Produkt vyráběný z celého listu aloe vera, ve kterém je odstraněna přirozeně se vyskytující voda (Aloe vera je sukulent s 99% vody). Výsledkem je produkt poskytující nejvyšší koncentraci aktivních látek.

Aloe označované 200:1 - 400:1
Výrobek vyrobený z hydratovaného a ozařovaného aloe prášku a vody. Skutečný produkt není 200:1 nebo 400:1 silná aloe. Aloe 200:1 je vyráběna z suchého práškového koncentrátu, ke kterému je na 1 díl práškové aloe přidáno 199 dílů vody. Mezi zavedenými výrobci aloe neexistuje 400:1 aloe.

Frakčně destilovaná Aloe vera
Tento produkt popisuje proces, při kterém je tekutina z aloe vera destilována pro produkci vysoce siřičité vody. Ta neobsahuje žádné enzymy, aminokyseliny, minerály, vitamíny ani polysacharidy.

Většina produktů aloe vera neobsahuje dráždivý antrachinony nacházející se ve slupce.

Zdroj: Aloelife

Šťávu z celých listů aloe vera můžete zakoupit na www.001shop.cz v litrovém balení či ve zvýhodněné sadě tří litrových balení či přímo v prodejně 001shop.cz Krakovská 22, Praha 1 (20 m od Václavského náměstí) od pondělí do pátku mezi 9-17 hod.

Reklama

Komentáře

poradce výživy (Čt, 3. 6. 2010 - 00:06)
Aloe Vera je výborná. Můžu jen doporučit k detoxikaci organismu a na nejrůznější zdravotní problémy .
anna.bujokova@… (Pá, 8. 7. 2011 - 21:07)
Vyznat se v nabídce aloí je...Dobrý den, můžete mi napsat,váš názor na Aloe z JUSTU? Není hustý a nechutný, jak z FOREVRU, prý obsahuje obsahuje 95% aloe. V Brazílii ručně vyříznou dužinu, která se, prý, hluboce zamražená dodává do Švýcarska. Děkuji
! (Ne, 10. 7. 2011 - 15:07)
Aloe vera je nyní módní záležitostí, a tak to cpou všude, od přípravků na kuří oka přes limonády až po čisticí prostředky.
modrá (Čt, 15. 8. 2019 - 10:08)
Čekala jsem dle názvu článku druhy áloí a ne produkty.
Tomáš (So, 17. 8. 2019 - 18:08)
Jako doplněk stravy se prodává jen aloe pravá - Aloe vera, syn. Aloe barbadensis
Jindra (Čt, 3. 6. 2010 - 08:06)
Vyznat se v nabídce aloí je těžké. Výrobců je mnoho, proto je nabídka od kvalitních, až po pochybné. Aloe Vera je opravdu výborná, proto je také obsažena v produktu Alveo, které krom Aloe obsahuje dalších 25 bylin. Tato jedinečná kombinace zaručuje, mnohem větší účinek, než má samotné Aloe.
Lenka (So, 9. 7. 2011 - 11:07)
no vyznat se dá jedině tak, že vyzkoušíte:-) Každému asi vyhovuje něco jiného. Já vyzkoušela od více firem a hlavně cenová nabídka je různá. Takže nakonec kupuju aloe s kopřivou a medem. Ta mi vyhovuje jak chutí, tak cenou.
Reklama