Reklama

5 tipů, jak jednoduše zlepšit svůj zdravotní stav

Následující tipy jsou univerzální a prospěšné pro každého – mladého či starého, zdravého nebo nemocného. A nebudou vás stát žádné peníze navíc.

  1. Jezte pomalu a důkladně kousejte jídlo. Důkladné kousání zajišťuje nejen mechanické rozmělnění jídla, ale i promíchání se slinami, které obsahují trávící enzymy. Toto odlehčí celému trávícímu systému. Dokonale strávená a vstřebaná potrava je důležitá pro zajištění všech potřebných živin, minerálů a vitamínů.
  2. Choďte pěšky, kdykoliv k tomu budete mít příležitost. Chůze na čerstvém vzduchu je nejpřirozenější pohyb. Posiluje svaly, srdce, cévy i plíce.
  3. Nepijte při jídle ani bezprostředně po něm. Voda naředí trávící šťávy v žaludku a naruší proces trávení. Dejte si mezi jídlem a pitím aspoň půl hodinovou pauzu.
  4. Omezte používání chemie. Prospějete sobě i životnímu prostředí. Plno chemických látek používaných v kosmetických přípravcích či v přípravcích pro domácnost škodí narušuje funkci hormonů či jinak zatěžuje naše zdraví.  Dnes je již na trhu široký výběr přírodní kosmetiky a domácích čistících prostředků v různých cenových relacích, takže výměna chemických prostředků za přírodní nevyžaduje žádné náklady navíc. Pokud si kosmetiku či domácí čistící prostředky vyrobíte sami, můžete i výrazně ušetřit.
  5. Zvyšte nutriční hodnotu svých jídel. Je známou smutnou pravdou, že současné potraviny obsahují méně živin, vitamínů, minerálů a dalších zdraví prospěšných látek než v dřívějších dobách. Na vině je ochuzení půdy, používání pesticidů i způsoby zpracování. Jednoduchou možností, jak dodat nutrienty do vašich jídel, je přidávání divokých bylinek (mladé listy kopřiv, bršlice, jitrocele, řebříčku atd.) do vašich jídel. Předpokladem je dokonalá znalost použitých rostlin a trhání v čistém prostředí bez pesticidů. Tyto rostliny je možno i usušit pro zimní období.

 

Autor: MK

Reklama
Reklama

Komentáře

Reklama