Reklama

Čokoláda v hlavní roli

Honí vás chutě na sladké? Milujete čokoládu, ale přeci co naše forma? Nebojte, jde to i zdravě!

Dnes tu pro vás mám dva výborné, rychlé a dokonce i zdravé recepty na sladké čokoládové pochoutky, které nenaruší Váš jídelníček. A jako bonus v bezlepkové variantě a obohacené o bílkoviny. Sladká svačina či snídaně jako dělaná. Vyzkoušejte je také a přesvědčte se o tom, že co je zdravé může být i velmi chutné J

 

Čokoládové cookies s arašídovým máslem

Ingredience na dvě porce:

Reklama

80g rýžové mouky

40g proteinu optimálně čokoládového

60g arašídového másla (může být i mandlové či kešu)

cca 140ml vody (dle potřeby postupně přilívat)

2 lžíce xylitolu (může být med, kokosový cukr, ...)

2lžíce nepraženého kakaa + půl tabulky hořké čokolády (nad 85%)

 

Postup:

Na těsto vše smíchejte až Vám vznikne hutné a lepkavé těsto. Vodu přilívejte pomalu, každá mouka i protein potřebují jiné množství vody a těsto by mělo být opravdu hutné. Nakonec vmíchejte nakrájenou čokoládu. Dáme péct na 200C . Po 10minutách zkontrolujeme (pozor rychle se pálí) a hotové můžeme servírovat například s jogurtem a čerstvým ovocem.

 

Čokoládové suflé

Ingredience na dvě porce:

20g rýžové mouky  

30g čokoládového proteinu

1 vejce

2lžíce nepraženého kakaa

50g hořké čokolády

cca 50ml vody (může být i mléko)

špetka jedlé sody

 

Postup:

V mikrovlnné troubě nebo nad vodní lázní si rozpustíme čokoládu s trochou vody. Opatrně vmícháme vajíčko a suché suroviny. Opatrně přilijeme zbytek vody, těsto by mělo být částečně tekuté.  Opatrně přelijeme do dvou mističek do trouby, které jsme si předtím lehce vytřeli kokosovým olejem a vysypali kakaem. Pečeme cca na 200C 6-9min podle velikosti mističek. Těsto by mělo být zvenku upečené a zevnitř tekuté. Servírujeme s čerstvým ovocem a jogurtem  J

 

 

Reklama

Komentáře

Reklama