mražené krabí tyčinky,

pórek, rajčata,

čínské zelí,

syrové žampióny,

sýr Mozarelu,

bazalka,

vařené těstoviny (kolínka),

citrónová šťáva,

majolka,

 

1 sardinky v oleji,

100 g másla nebo rostlinného tuku,

kousek cibule,

2 natvrdo vařená vejce,

 lžička kaparů,

 hořčice, sůl.

 

Změklé máslo utřeme se žloutky, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, hořčici a usekané kapary. Nakonec přidáme vidličkou rozmačkané sardinky i s trochou oleje a umícháme hladkou pomazánku. Mažeme na tmavý chléb a sypeme rozsekanými bílky.

filet z lososa,

červená a žlutá paprika,

cibule,

jogurt,

kečup,

bílé víno,

ořechový olej,

sůl, pažitka,

citrónová šťáva,

 rybí vývar

 

Fáš:

candát,  veka, cibule,

 bílek, smetana, sůl.

 

tuňák,

jablka,

sladší bílé víno,

estragon, sůl,

směs koření na ryby,

citrón,

olej, máslo,

solamyl,

jablečný mošt,

cibule,

 vegeta.

 

600 g očištěné ryby,

40 g másla,

2 lžíce rajčatového protlaku,

2 lžíce strouhanky,

2 kvašené okurky,

2 lžíce kaparů,

několik zelených oliv,

2 cibule,

1 lžička hladké mouky,

mletý pepř, sůl,

2 bobkové listy, citrón,

nakládané višně nebo brusinky,

petrželka.

Zelí:

maso z rejnoka,

 olej,

hladká mouka,

pepř, sůl,

česnek (nemusí být).

 

4 porce kapra,

500 g rajčat,

2 cibule,

nové koření, bobkový list,

olej,

citrónová šťáva.

 

Ryby marinujeme v citrónové šťávě a soli. Cibuli a rajčata nakrájíme nadrobno, osolíme, smícháme s kořením a dáme do olejem vymazaného pekáče. Vložíme kapra, zalijeme olejem a pečeme 25 min. Poléváme vypečenou šťávou.

kapr,

cibule,

anglická slanina,

šunkový salám,

hořčice,

sůl, pepř,

máslo.

 

Kapra vyvrhneme, očistíme. Zevnitř posolíme, popepříme a vymažeme hořčicí. Klademe vrstvy anglické slaniny, cibule, salámu a opět cibule. Nakonec dáme plátky másla. Zašijeme a pečeme na holém plechu asi hodinu. Mírně podléváme. Porcujeme příčnými řezy.

4 porce kapra,

40 g sardelové pasty,

20 g másla,

1 lžička hladké mouky,

olej, sůl,

citrón.

 

Kapra osolíme, potřeme pastou a opečeme na oleji. Porce vyjmeme, přidáme máslo, mouku a osmažíme. Přidáme asi 6 lžic vody, povaříme a nalijeme na kapra. Pokapeme citrónem.

4 porce kapra nakrájené do podkovy,

200 g žampionů nebo jiných hub,

200 g mrkve,

100 g zeleného hrášku,

2 lžíce másla,

mletou sladkou papriku,

pepř, sůl, petrželku,

hladkou mouku na obalení,

olej na smažení.

 

Stránky