Změklé máslo utřeme se žloutky, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, hořčici a usekané kapary. Nakonec přidáme vidličkou rozmačkané sardinky i s trochou oleje a umícháme hladkou pomazánku. Mažeme na tmavý chléb a sypeme rozsekanými bílky.
Ryby marinujeme v citrónové šťávě a soli. Cibuli a rajčata nakrájíme nadrobno, osolíme, smícháme s kořením a dáme do olejem vymazaného pekáče. Vložíme kapra, zalijeme olejem a pečeme 25 min. Poléváme vypečenou šťávou.
Kapra vyvrhneme, očistíme. Zevnitř posolíme, popepříme a vymažeme hořčicí. Klademe vrstvy anglické slaniny, cibule, salámu a opět cibule. Nakonec dáme plátky másla. Zašijeme a pečeme na holém plechu asi hodinu. Mírně podléváme. Porcujeme příčnými řezy.
Kapra osolíme, potřeme pastou a opečeme na oleji. Porce vyjmeme, přidáme máslo, mouku a osmažíme. Přidáme asi 6 lžic vody, povaříme a nalijeme na kapra. Pokapeme citrónem.