Zpráva o stavu

Doktorka.cz nabíhá na nový systém. Prosím omluvte dočasnou zhoršenou dostupnost služeb. Děkujeme!
Obrázek: 

100 g pekingského sójového masa, 200 g žampionů, 1 cibule, 3 lžíce oleje, mořská sůl, kmín, Solčanka, 1 lžíce sójové omáčky, 1 lžička hořčice.

Pekingské sójové maso povaříme 15 minut v osoleném a Solčankou okořeněném nálevu. Zcedíme. Žampiony nakrájíme a podusíme s nakrájenou cibulí, Solčankou a kmínem na oleji. Nakonec vše smícháme dohromady a přidáme sójovou omáčku a hořčici. (Pro 4 osoby)

100 g sójových plátků, Solčanka, mořská sůl, mouka, vejce, strouhanka na obalení a olej na smažení.

Sójové plátky povaříme v osoleném a Solčankou okořeněném nálevu půl hodiny. Vytlačíme vodu, obalíme je a osmažíme na oleji. (Pro 4 osoby)

100 g sójového granulátu, 3 lžíce droždí Tebi, mořská sůl, Solčanka, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 2 lžíce oleje, pažitka.

Sójový granulát povaříme 5 minut v osolené vodě. Zcedíme. Cibuli nakrájíme na kostičky, krátce osmahneme na oleji, přidáme Tebi, Solčanku a sójový granulát. Ochutíme prolisovaným česnekem a posypeme nakrájenou pažitkou. (Pro 4 osoby)

80 g sójového granulátu ochuceného jako sekaná šunka, 2 lžíce rostlinného másla, 2 stroužky česneku, mořská sůl, Solčanka.

Sójový granulát povaříme 5 minut v osolené vodě. Zcedíme, pomeleme na mlýnku na maso, přidáme rostlinné máslo a ochutíme prolisovaným česnekem a Solčankou. (Pro 4 osoby)

300 g uvařených sójových bobů, 1 velká cibule, 5 rajčat, 2 zelené papriky, 1 lžíce celozrnné mouky, 2 lžíce oleje, mořská sůl, petrželová nať.

Na oleji zpěníme cibuli, přidáme na jemno nakrájenou papriku, rajčata, osolíme a dusíme 10 minut. Vmícháme sóju a mouku a dodusíme. (Pro 4 osoby)

150 g uvařených sójových bobů, 150 g žampionů, 1 cibule, mořská sůl, 3 lžíce oleje, libeček, majoránka.

Na oleji zpěníme cibuli a na drobno nakrájené žampiony. Dusíme s majoránkou do změknutí. Uvařenou sóju pomeleme na masovém mlýnku, přidáme podušené žampiony, sůl, nakrájený libeček, zamícháme. (Pro 4 osoby)

200 g sušených sójových bobů, 2 l vody.

Sóju večer namočíme do vody, ráno propláchneme pod tekoucí vodou, dáme do hrnce s vodou ( 2 l ) a necháme projít varem. Necháme vychladnout, rozmixujeme v mixéru a prolisujeme přes plátno. Zůstane nám sójové mléko a okara - sójová drť, kterou přidáváme do omáček, nebo připravujeme z ní pomazánky. (Pro 4 osoby)

3 papriky, 5 rajčat, mladá cibulka, 100 g vařených sójových bobů, mořská sůl, 1 lžíce oleje, pažitka.

Papriky, rajčata a cibulku nakrájíme, přidáme uvařené sójové boby, mírně osolíme a omastíme olejem. Posypeme pažitkou. (Pro 4 osoby)

Reklama

Reklama