Vážení uživatelé - pracujeme na migraci do nového systému. Je možné, že může být web v některých chvílích pomalejší. Pokud se tak stane, omlouváme se a věříme, že se vám nová verze bude líbit. Děkujeme!

100g uvařeného špenátu, 100g hladké pšeničné mouky, 4 polévkové lžíce hladké sójové mouky, mořská sůl, voda. Z pšeničné a sójové mouky, vody a propasírovaného
špenátu vypracujeme tuhé těsto. Vyválíme a dáme sušit. Pokrájíme na nudle a vaříme v osolené vodě. (Pro 4 osoby)

300g špenátu, 3 stroužky česneku, 150g rýže Natural, 1 dl zeleninového vývaru, 3 lžíce oleje, mořská sůl, petrželová nať, 100g strouhaného sýru.

Jemně posekaný špenát dáme do rozehřátého oleje s utřeným česnekem. Přidáme rýži, 2/3 strouhaného sýra a část nakrájené petrželové natě. Osolíme, promícháme, zalejeme zeleninovým vývarem a dusíme tak dlouho až změkne. Podáváme posypané zbytkem petrželové natě a strouhaným sýrem. (Pro 4 osoby)

300g dušeného špenátu (případně i mraženého), 5 polévkových lžic hladké sójové mouky, 1508 žemle namočené v sójovém mléku (místo žemle je možno použit i 150g ovesných vloček), mořská sůl, 2 polévkové lžíce oleje, 4 stroužky česneku, 50 g tofu.

Dušený, jemně posekaný nebo prolisovaný špenát smícháme s namočenou žemlí, se sójovou moukou a prolisovaným česnekem. Dáme do olejem vymaštěného pekáče vysypaného strouhankou a upečeme. Posypeme strouhaným tofu. (Pro 4 osoby)

8 rajčat,plná půllitrová nádoba špenátových listů, 1menší cibule, 5 stroužků česneku, 1 dl šťávy z mangoldu, 1 lžíce oleje, mořská sůl.

Nadrobno nakrájená rajčata, špenát a cibuli polejeme šťávou z mangoldu, přidáme olej, sůl a utřený česnek. Zamícháme. (Pro 4 osoby)