Reklama

ALA - silný univerzální antioxidant, pomocník nejen při neuropatii

Alfa-lipoová kyselina (ALA) je silný metabolický antioxidant, kterou lze využít jako přírodní prostředk pro léčbu a prevenci širokého spektra nemocí.

Čtenáři Earthclinic.com hlásili, že ALA byla užitečná při domácí léčbě bolestivé neuropatie (bolest, slabost nebo znecitlivění, obvykle v rukou a nohou). Toto je podporováno praxí v Evropě, kde ALA je uznávanou léčbou neuropatie.

Kromě zmírnění diabetické neuropatie  může ALA pomoci  diabetikům kontrolovat hladinu cukru v krvi tím, že pomáhá tělu využít glukózu.

ALA byla poprvé vážně zkoumána v roce 1950, kdy se stala známá jako “univerzální antioxidant.“ Vědci došli k závěru, že ALA může být užitečná při “recyklaci“ vitamínů C a E, dalších důležitých antioxidantů. Antioxidanty jsou obecně vyčerpány, když dělají svou práci, ale existují důkazy o tom, že ALA má jedinečnou vlastnost, že může regenerovat další antioxidanty, což jim umožní pokračovat ve své zásadní metabolické funkci - zabráňovat poškození volnými radikály, což je spojováno s předčasným stárnutím, onemocněním srdce a zánětu.

Unikátní výhody ALA:

Reklama

    Univerzální antioxidant, který pracuje jak uvnitř, tak vně buňky, zajišťuje zvýšenou ochranu před volnými radikály;
    Rozpustná ve vodě i v tucích, na rozdíl od jiných antioxidantů;
    Prospěšná při léčbě mnoha onemocnění;
    Pomáhá diabetikům kontrolovat neuropatii a hladinu cukru;
   Zkoumána pro léčbu mrtvice a demence;
    Může pomoci při léčbě nebo prevenci propuknutí Parkinsonovy choroby, Alzheimerovy choroby, vysokého cholesterolu, makulární degenerace, šedého zákalu, rakoviny, předčasného stárnutí, vrásčité kůže, onemocnění srdce a problémů s játry.

Dávkování:
V Evropě 200 až 300 mg denně se doporučuje pro diabetickou neuropatii, i když někdy se používají mnohem vyšší dávky.
Při použití jako obecný antioxidant, lze doporučit denně 20-50 mg.
To hlášeno, že většina lidí snáší až 600 mg denně.
Kapsle jsou k dispozici v různých dávkách.
Specialisté na anti-aging často doporučují 400 mg denně.
Ti s cukrovkou nebo onemocněním jater mohou brát 800-1,600 mg denně, rozdělených do dávek 30 minut před jídlem. ALA je lépe absorbována na lačno.

Mnohé potraviny obsahují ALA v malých množstvích: červené maso, zejména vnitřnosti. Jiné zdroje zahrnují: špenát, sladké brambory, brokolice, brambory, rajčata, růžičková kapusta, řepa, mrkev, kvasnice a rýžové otruby.

Nežádoucí účinky ALA

Diabetici by se měli poradit se svým lékařem před užitím ALA, jak by mohla reagovat s inzulínem, aby su nezpůsobili příliš nizkou hladiny cukru v krvi., Doporučuje se také, aby  se poradili se svým lékařem lidé s onemocněním jater nebo ledvin, hypoglykémií (nízká hladina cukru v krvi) nebo s poruchou štítné žlázy.
 

Reklama

Komentáře

Reklama