L-glutamin pro zdravá střeva
Časopis Experimental and Therapeutic Medicine zveřejnil metaanalýzu, která ukázala, že L-glutamin skutečně snižuje markery zvýšené propustnosti střev (tj. oslabenou a porézní střevní výstelku).
Zvýšená střevní propustnost – GUT leak syndrom znamená, že do organismu se střevní stěnou mohou dostat cizí látky, které mohou způsobit řadu problémů a u nichž se předpokládá, že by měly být zadrženy výstelkou střev a vyloučeni z těla.
Proč je to dnes tak běžné?
Stručně řečeno, kvůli dnešnímu běžnému životnímu stylu a faktorům životního prostředí, jako jsou: Toxiny ve vzduchu, v produktech osobní péče, v čisticích prostředcích a další
Špatná strava, jako je nadbytek zpracovaných potravin, potraviny s vysokým obsahem cukru, nedostatek vlákniny
Nedostatek živin, jako je zinek a vitamín D
Nadměrný stres
Dysbióza (nedostatek dobrých mikrobů nebo probiotik a příliš mnoho špatných)
Nadměrná konzumace alkoholu, nyní nebo v minulosti
Předchozí bakteriální infekce, například z otravy jídlem
Léky jako jsou NSAID a antacida
GMO, pesticidy a herbicidy v našich potravinách
Z výše uvedeného seznamu snadno zjistíte, proč problémy se střevními výstelkami postihují miliony lidí na celém světě – příčinám je téměř nemožné se vyhnout!
MK
Komentáře