Reklama

OLIVENOL - prevence rakoviny a infarktu

Přibližně polovina všech úmrtí v naší republice je zaviněná chorobami srdce a cév. Další třetinu mají na svědomí zhoubné nádory. Také vám tato statistika připadá děsivá? Pak vás možná potěší, že proti oběma strašákům teď existuje jednoduchá a účinná prevence

Jak v rozvoji zhoubných nádorů, tak i aterosklerózy hrají důležitou roli tzv. volné radikály kyslíku, které vznikají jako vedlejší produkt metabolismu a jejich typickou vlastností je vysoká reaktivita. Díky ní napadají nejrůznější buňky a tkáně těla, způsobují předčasné stárnutí, poruchy imunity a podílejí se i na vzniku řady vážných nemocí, jako je právě rakovina, choroby srdce a cév a mnohých dalších. 

 

Tajemství zdraví: šťáva z oliv  

 

Reklama

 Jsou tu ale i látky, které dokáží volné radikály eliminovat - antioxidanty. Blahodárné účinky v prevenci infarktů a rakoviny má například extra panenský olivový olej. Staří Řekové již před několika tisíci lety konzumovali každý den několik lžic této potraviny pro posílení organismu a zlepšení celkového zdravotního stavu. I dnes je právě jeho častá konzumace je jedním z důvodů, proč obyvatelé Středomoří trpí chorobami srdce a cév ve srovnání s námi jen minimálně – olivový olej totiž při každodenní konzumaci dokáže snížit vstřebávání cholesterolu až o 50 %. Hlavní příčinou jeho účinnosti je zejména je obsah antioxidantů jménem polyfenoly, především pak nejsilnějšího z nich – hydroxytyrosolu, neboli HYDROXu  

 

Je tu ale jeden zádrhel: olivový olej je tuk – sice zdravý, ale přeci jen tuk, tedy potravina s největším obsahem energie. A protože mezi lidmi ohroženými aterosklerózou převažují lidé s nadváhou, mohou jej konzumovat jen v omezené míře a nemohou tak naplno využít jeho ozdravných účinků. Jak tedy získat to nejlepší z oliv, aniž by nás ohrožovaly nadbytečné kilogramy?  

 

Nejúčinnější přírodní antioxidant  

 

Řešením je přípravek jménem OLIVENOL chráněný dvěma americkými patenty.  

 

I když je na trhu teprve krátce, už si stihl získat respekt a uznání vědeckého světa. Odborníci mu předpovídají velkou budoucnost, protože je to jediný potravní doplněk s tak vysokou účinností jak na snižování cholesterolu, tak i v prevenci rakoviny. Vyrábí se z olivové šťávy, která obsahuje 2x více polyfenolů než olej (a přesto je v potravinářství jen odpadním produktem). Díky tomu je OLIVENOL jediným potravním doplňkem, který obsahuje přírodní HYDROX. A ten, jak už bylo řečeno, je nejúčinnějším přírodním antioxidantem, jaký byl doposud izolován.  

 

Označení „nejsilnější antioxidant“ přitom rozhodně není pouhým reklamním sloganem - Antioxidační aktivita se totiž dá přesně změřit pomocí stupnice ORAC (kapacita odstraňování volných radikálů). A právě v ní dosáhl HYDROX nejvyšší hodnoty, která byla doposud u přírodních látek naměřena – 26 000. V grafu na této straně můžete vidět, že další antioxidanty, které byly doposud považovány za nejúčinnější, převyšuje o více než o polovinu (například tolik doporučovaný komplex flavonoidů z hroznového vína má hodnotu ORAC pouhých 6000!). Účinnost HIDROXu je navíc ještě zvýšena faktem, že díky malé velikosti jeho molekul se na rozdíl od jiných antioxidantů velice snadno vstřebává z trávicí soustavy do krve a tkání, kde je jeho působení nejpotřebnější.  

 

Zásluhou těchto skutečností je OLIVENOL mnohem účinnější než olivový olej – jediná kapsle prospěje vašemu tělu stejně jako vypití celého čtvrt litru této potraviny. A jeho energetická hodnota je přitom takřka nulová.  

 

Vyčistí tělo, uzdraví klouby  

 

Jak už jsme řekli, v prevenci kardiovaskulárních chorob a rakoviny OLIVENOL nemá konkurenci. Lidé, kteří jej denně užívají namísto olivového oleje (někteří dokonce s menšími přestávkami i několik let), ovšem potvrzují, že jeho příznivé účinky na naše zdraví jsou mnohem rozsáhlejší:  

 

-         Výrazně zvyšuje imunitu.  

 

-         Čistí tělo od škodlivin z potravy, ovzduší a dokonce i od následků kouření.  

 

-         Má silné protizánětlivé účinky na celý organismus, tlumí záněty, bolestivost a otoky kloubů.  

 

-         Zlepšuje stav vlasů a pleti a chrání je před škodlivými vlivy prostředí.  

 

-         Podporuje činnost tlustého střeva. 

 

-         Odstraňuje dýchací obtíže.  

 

-         Zpomaluje stárnutí organismu a podporuje obnovu tkání. V zahraničí jej odborníci nazývají regenerátorem organismu.  

 

Zapomenout nesmíme ani na výborné výsledky OLIVENOLu v boji proti nachlazení a chřipce. Účinně totiž zvyšuje výkonnost imunitního systému, takže je nejen účinnou prevencí těchto nemocí, ale pomáhá i v jejich léčbě – lidé, kteří jej užívají, se uzdravují rychleji a mají menší výskyt doprovodných komplikací.  

 

Aby byl výčet předností OLIVENOLu  kompletní, zbývá ještě dodat, že olivy, z nichž je získáván, pocházejí z přísně kontrolovaného ekologického zemědělství. Při výrobě nejsou používána žádná chemická rozpouštědla a celý proces je šetrný k životnímu prostředí. Speciální postup, tzv. lyofilizace, zaručuje, že při něm nedochází k oxidaci olivové šťávy a nesnižuje se tak její účinnost. OLIVENOL navíc neobsahuje žádné složky živočišného původu, takže jej mohou užívat i vegetariáni . 

Reklama

Komentáře

Olina (Po, 3. 1. 2011 - 09:01)
Tak to už je téměř stejně účinné jako ZP, ovšem přečtu-li si složení, které nevím, najdu přídavné látky (pojiva, protispékavé látky, a zřejmě i nějakého byť přírodního pomocníka pro delší trvanlivost). Máte-li s tím někdo zkušenosti, prosím, napiště na e-mail [email protected] Děkuji
čak (Ne, 1. 7. 2012 - 10:07)
vyhledejte prevence infarktu a homocystein
čak (Ne, 1. 7. 2012 - 10:07)
vyhledejte prevence infarktu a homocystein
Reklama