Reklama

Zdroje omega 3 mastných kyselin

Omega-3 jsou polynenasycené mastné kyseliny, které se netvoří v organismu. Proto jde o esenciální tuky, což znamená, že musí být dodávány z vnějších zdrojů. Existují dva typy zdrojů, rostlinné a živočišné.

Mezi rostlinné zdroje patří avokádo a ořechy, lněná semínka, lněný olej, semena chia a semena konopí.

Oleje musí být v chladu.

Lněná semínka se musí rozemlít (mlýnek na kávu funguje dobře) a spotřebovat se velmi brzy po namletí.

Chia semínka nemusí být mleté nebo v chladu. Konopná semena musí být v chladu, ale ne rozemletá.

Reklama

Živočišné zdroje jsou vejce nebo maso.  Nejlepším zdrojem jsou tučné ryby a rybí oleje. Doplňky z rybích olejů musí také zůstat v chladu nebo zežluknou.

Obnovitelným zdrojem omega-3 kyselin je krill olej získávaný z z krunýřovky krillové (Euphausia superba) žijící v čistém prostředí Antarktického oceánu.

Zdroj: NaturalNews

Reklama

Komentáře

Reklama