10 nejvýživnějších a nejzdravějších semen - Semena z granátových jablek
Jednoduše řečeno, šťáva z granátového jablka zvyšuje hladinu kyslíku v krvi. Antioxidanty bojují proti volným radikálům a zabraňují tvorbě krevních sraženin. To napomáhá volnému proudění krve a zlepšení hladiny kyslíku v krvi.
Granátová jablka mají obzvláště vysoký obsah polyfenolů, antioxidantů, které údajně pomáhají snižovat riziko vzniku rakoviny a srdečních chorob. Ve skutečnosti šťáva z granátového jablka, která obsahuje zdraví posílující třísloviny, antokyany a kyselinu ellagovou, má vyšší antioxidační aktivitu než zelený čaj a červené víno.
Granátové jablko s jedlými semeny uvnitř šťavnatého vaku má vysoký obsah vitamínu C a draslíku, nízký obsah kalorií a je dobrým zdrojem vlákniny.
Antioxidační vlastnosti granátového jablka chrání LDL cholesterol před oxidací. To v podstatě znamená, že granátová jablka chrání stěny cév před kornatěním.
“U myší, které pily šťávu z granátového jablka, se snížila progrese aterosklerózy nejméně o 30 procent,“ řekl spoluautor studie Dr. Claudio Napoli, profesor medicíny a klinické patologie na univerzitě v Neapoli School of Medicine v Itálii.
Granátová jablka jsou prospěšná pro kosti, mohou snížit poškození chrupavky u lidí s artritidou. Toto ovoce má schopnost tlumit zánět a potlačovat enzymy, které ničí chrupavky.
Zdroj: Prevent Disease
Komentáře