Reklama

Bramborový salát - zdravě a chutně

Bramborový salát patří neodmyslitelně k štědrovečerní večeři. Recept, který vám přinášíme je bez uzeniny a majonézy. Je vhodný i pro diabetiky. 1 porce obsahuje přibližně 640 kJ, 3,17 bílkovin, 28,9 sacharidů a 7,2 tuků.

Příprava: 40 minut + odpočívání salátu - nejlépe přes noc

-              1 kg salátových brambor uvařených ve slupce

-              200 g sterilovaných okurek Dia

-              50 g cibule

Reklama

-              150 g mrkve

-              100 g petržele

-              100 g celeru

-              1 konzerva sterilizovaného hrášku Bonduelle

-              50 g petrželky, nejlépe sladkolisté

-              3-4 lžíce zakysané smetany

-              3-4 lžíce plnotučné hořčice

-              3-4 lžíce bílého jogurtu

-              50 ml kvalitního rostlinného oleje

-              100 ml nálevu z okurek

-              sůl a pepř na dochucení

Brambory uvaříme ve slupce a vychladlé protlačíme spolu s uvařenou kořenovou zeleninou a natvrdo uvařenými vejci krájecím kolečkem do mísy.  Okurky a cibuli nakrájíme na stejnoměrné čtverečky a přidáme k bramborům.

V misce smíchejte nálev z okurek, olej, hořčici, zakysanou smetanu a jogurt. Lehce, ale důkladně promíchejte se zeleninou, bramborami, hráškem a kukuřicí. Poté dochutíme solí a pepřem.

Hotový salát necháme několik hodin odležet v ledničce. Před podáváním ho ozdobíme nasekanou petrželkou, okurkou a půlenými vajíčky.

Množství salátu = 10 porcí

Zdroj: Diabetická asociace ČR

Reklama

Komentáře

DANA ČERNÁ (Čt, 31. 12. 2009 - 14:12)
TENTO BRAMBOROVÝ SALÁT JE VYNIKAJÍCÍ
? (Čt, 31. 12. 2009 - 22:12)
Co je na tom předpisu tak světoborného?
Pavel (Pá, 1. 1. 2010 - 12:01)
Krása jednoduchosti.
Marcela (Čt, 24. 12. 2020 - 13:12)
Delam kazdy rok. Horcici davam dijonsku, je pikantnejsi. Nejlepsi recept.
Default User Image
Jitka (So, 23. 12. 2023 - 10:12)

Zkusim

Default User Image
Hans B.B. (Ne, 24. 12. 2023 - 22:12)

To vypadá dobře. Příště zkusím. 

Reklama