Reklama

Omlazovací čokoláda

Nejen dobrou náladu, ale také stálé mládí slibuje tabulka tmavé čokolády, kterou připravuje cukrář Adolf Andersen v Německu. Přesnou recepturu čokolády Felice samozřejmě odmítá komukoli prozradit.

Cukrář však vděčí za vynález také svému příteli doktoru Michaelovi Kentzemu z Institutu pro medicínu prevence stárnutí. Tajemství zřejmě netkví pouze v tom, že do čokolády dává pravé černé kakao, mango a sójové mléko.

"Hořká čokoláda obsahuje třikrát více kakaa než čokoláda mléčná, takže množství fenyletylaminu a polyfenolu je mnohem vyšší. První z těchto dvou látek zvyšuje srdeční činnost a je zodpovědná za příjemné pocity. V těle se přitom zvyšuje hladina serotoninu, dopaminu a noradrenalinu, takže se cítíte šťastní a veselí. Polyfenol naopak chrání buňky před volnými radikály. Pak je tam sójové mléko, které vedle zmírňování menstruačních obtíží u žen zlepšuje kondici pokožky a chrání mužskou prostatu před vznikem obtíží. Mango obsahuje enzymy aktivující metabolismus a mírní záněty," prozradil tajemství omlazující čokolády doktor Kentze.

Ačkoli je čokoláda skoro zázračná, není samospasitelná. Jak autoři této zdravé čokolády sami uvádějí, účinky nové laskominy můžete ocenit jen tehdy, budete-li žít alespoň trochu střídmě a zdravě. Hýření a nezdravý životní styl nemůže ani nová čokoláda napravit, stejně jako neubere kilogramy lidem s nadváhou.

Zdroj: Plus

Reklama

Reklama

Komentáře

Pája (Pá, 19. 3. 2004 - 10:03)
Nedávno v TV právě lékař doporučoval čokoládu jako zdraví prospěšnou.Vždycky to ale znamená nepřecpávat se danou potravinou.A k té biozelenině- nic proti,jen mám obavu,kde sehnat biopůdu pro její pěstování.
Danuše (St, 10. 3. 2004 - 15:03)
Kde má firmu pan Andersen? Německo je veliké.
Kde sá dá čokoláda koupit?
moribundus (So, 13. 3. 2004 - 12:03)
Když uvážíme, že při současných stravovacích trendech (zejména ženské populace) představuje jakákoliv čokoláda významný rizikový faktor pro vznik rakoviny ženských pohlavních orgánů, má Adolf a pan doktor opravdu zajímavé hobby.
Pro neinformované: čím více kakaa, tím větší průser.
Kdyby chtěl pan doktor a cukrář pro lidstvo něco prospěšného vykonat, měli by se dát na pěstování biozeleniny.
Marta (St, 10. 3. 2004 - 11:03)
Jelikoz mam rada jen tmavou cokoladu, rada bych vedela kdepak tuhle hrokou cokoladu mohu koupit.
S pozdravam,
Marta
Šárí (Po, 15. 3. 2004 - 13:03)
Jsem informovaná, že je kakao celkem zdravé, obsahuje hořčík a celkem přijatelný tuk, teda nesmí se samozřejmě vylepšit bílým cukrem a ztuženým tukem, a nesmí se ho jíst vagóny. Já nepodléhám žádnému MB či jinému stravovacímu výplachu mozku, třeba že všechny pražené věci jsou fuj atd.

Ale tu biozeleninu by fakt někdo mohl začít pěstovat, ta tu chybí víc než kvalitní čokoláda ...
Reklama