Reklama

Tip pro zdraví a štíhlou linii: Opékané papriky a opékaný česnek

Opékané papriky chutně nahradí majonézu do salátů a sendvičů. Opékaný česnek můžete vyzkoušet na chleba, brambory či maso místo másla.

Opékané papriky jsou vynikající ingrediencí do salátů a jsou výborné i jako příloha k hlavnímu jídlu. Pokud je použijete při přípravě sendvičů, odpadá nutnost použití majonézy. Celé papriky je zapotřebí opékat až do okamžiku, kdy jejich povrch zčerná. To trvá přibližně deset minut pro každou stranu papriky, ale je zapotřebí v průběhu opékání papriky vždy po několika minutách kontrolovat. (Alternativou tohoto způsobu kuchyňské úpravy paprik je jejich opékání na roštu, přičemž je třeba papriky vždy po pěti minutách obracet.) Pak nechte papriky vychladnout. Poté je rozkrájíte na poloviny, oloupete, odstraníte z nich semena a nakrájíte je na proužky.

Opékaný česnek je vhodnou krémovou náhražkou másla určenou k mazání na chleba a k ochucování pečených brambor a hodí se velice dobře i jako ingredience k ochucování opékaného masa. Odřízněte vrcholek hlavičky česneku tak, abyste odhalila jednotlivé stroužky, a potom hlavičku zabalte do kuchyňské fólie. Opékejte ji až do té doby, než změkne, což trvá přibližně třicet minut. Poté, co necháte česnek mírně zchladnout, jej vymačkejte.
Zdroj: Zeštíhlete svoje břicho, zdadek, stehna - navždy

Reklama
Reklama

Komentáře

Goraneki (St, 21. 11. 2001 - 00:11)
Někdy jsou rady trochu zmatečné. I když je česnek výborný a zdravý - co jeho zápach (místo másla?)
Goran
Reklama