Reklama

Citronová šťáva proti ledvinovým kamenům

Pití dvou sklenic domácí citronády denně může podle vědců z Kalifornské univerzity v San Diegu snížit riziko výskytu ledvinových kamenů až o 87% během 1 roku.

Jak je to možné?

Citronová šťáva obsahuje citráty, přírodní látky, které udržují vápník v moči rozpuštěné , takže se nemůže shlukovat a tvořit kameny. Kameny ze šťavelanu vápenatého a fosforečnanu vápenatého patří mezi nejčastěji se vyskytující ledvinové kameny.

Doporučení pro tvorbu citronády:

Na jeden šálek čerstvě vymačkané citronové šťávy se doporučuje 7 šálků vody. Citronádu je vhodné osladit medem či stévií, cukr se nedoporučuje.

Reklama

Zdroj: internet

Reklama

Komentáře

Chemik (Pá, 13. 7. 2012 - 10:07)
Fosforečnan ani oxalát vápenatý se v kyselině citrónové nerozpouští, takže celý článek je pouze něčím zbožným přáním.
Reklama