Reklama

Živiny, které brzdí růst rakoviny

Matthias Rath, mezinárodní výzkumná společnost, která byla založena vědcem téhož jména, objevila specifické živiny, které mohou zabraňovat invazi rakovinových buněk.

Na výstavě Natural Produkt Expo West v Kalifornii v listopadu 2002, doktor Rath uvedl, že látky jako vitamín C a L-Lysin, které podporují integritu pojivových tkání, mohou být využity ke kontrole škodlivé enzymatické aktivity, jenž může vést ke vzniku rakoviny.

Doktor Rath zdůraznil, že devadesát procent všech případů úmrtí na rakovinu je způsobeno metastázami, invazivním rozšířením rakovinových buněk do dalších částí organismu. Aby urychlily své šíření, produkují rakovinové buňky enzymy, které narušují okolní pojivové tkáně a právě tuto enzymatickou aktivitu prozkoumávali vědci z Matthias Rath institutu.

Vědci kombinovali různé druhy rakovinových buněk s živinami a zjistili, že tyto rakovinové buňky nejsou schopny procházet kolagenovými membránami a tak se šířit do dalších částí organismu. Rakovinné buňky, které nebyly kombinovány s živinami se šířily skrz membrány bez problémů.

Nejvíce účinná kombinace živin, jenž brání šíření rakoviny a vytváření metastáz obsahuje C vitamín, L-lysin, L-prolin a polyfenoly ze zeleného čaje.

Reklama

"Výsledek výzkumu prokazuje, že mnoho typů rakoviny může být léčeno pomocí výživových doplňků", uvedl Dr. Rath. "Toto dláždí cestu pro nový přístup k léčbě rakoviny bez devastujícího efektu chemoterapie a ozařování. Je to vzrušující objev pro pacienty stejně jako pro lékaře."

Reklama

Komentáře

Reklama