Reklama

periorální dermatitida

Týna (Út, 3. 8. 2021 - 10:08)

Dobry den Pajo, zmizely Vam pak i ty cervene flicky? Ja PD prodelala, behem 14 dni antibiotik byla plet vyhlazena, ale od te doby mam uz mesic a pul na postizenych mistech stale cervena mista a prijde mi, ze temer neblednou. :(

Naďa (Pá, 3. 4. 2009 - 09:04)

Marie, píšeš, že jsi to prodělala, chceš říct, že už to máš úplně dobré? ENTIZOL jsou prosím tě léky? Já jsem z toho nešťastná, někdy to mám lepší, někdy horší. Mám to i kolem očí a tam si s tím vůbec nevím rady, no a pak kolem pusy, pod nosem.

marie (Čt, 2. 4. 2009 - 19:04)

ja to prodelala taky brala jsem entizol dlouhodobe a rosalox mast asi 3mesice

Annabelle (Čt, 2. 4. 2009 - 11:04)

JJ jarisch pouzivam bezne na cisteni misto vody, ale tu peroralku to nehoji. Urcite to nezhorsuje to ne, ale samo o sobe se to tim nevyleci....spis se tim treba odlicuju a tak, nejsem pak tak vysusena.

Naďa (Čt, 2. 4. 2009 - 09:04)

Annabelle, ještě jsem se tě chtěla zeptat...nemáš nějakou zkušenost s roztokem JARISCH z lékárny? Má to být na dermatitidu, na čištění pleti.

Annabelle (Čt, 2. 4. 2009 - 00:04)

Nado klidne napis jestli to zabralo nebo co ti rekla kozarka!

Návštěvník (St, 1. 4. 2009 - 14:04)

7 denní kurz hubnutí zdarma - registrace na www.snama.cz/dieta NEJDE JEN O HUBNUTÍ ale správné stravování bez hladovění!

Naďa (St, 1. 4. 2009 - 08:04)

Annabelle, moc ti děkuju za rady, někdy to mám dost hrozný a když má člověk být v kontaktu s lidmi, pracuju jako účetní a jednám se svými klienty, není to zrovna příjemný pocit, být flekatá. Měj se hezky a přeju hladkou pleť.

Annabelle (St, 1. 4. 2009 - 01:04)

V lékařství se aplikují sirné masti a sirné mléko proti kožním chorobám, sirný květ též vnitřně, např. při chronických poruchách trávení.

Annabelle (St, 1. 4. 2009 - 01:04)

Jo a jinak to urcite neni nijak navykovy a ja pritom bezne pouzivam make up Toleriane a docela dobre to zakreje,akorat ve fazi kdy je plet vysusena to chce nejakej mastnejsi podklad,treba ten toleriane krem nebo neco takovyho. A pak po tejdnu mam vsechno v normalu...ale k ty kozarce si pro to chodim cca kazdej mesic a pouzivam to obcas preventivne. Hezky to vysusuje i akne, kdyz se obcas objevi.

Annabelle (St, 1. 4. 2009 - 01:04)

Nado ja prave nevim, ale kdyz to ty doktorce popises urcite bude vedet. Je to jen na predpis,ale nic se nedoplaci a v lekarne to udelaji tak za pet minut. Je to podle me sira s lihem - na dne jsou takovy malinky zluty zrnicka ktery s tou vodou protrepes a pak to potiras ty mista. Myslim ze to asi nejakej specialni nazev nema, priste se zkusim zeptat na neco vic. Hlavne se nenechat odradit prvnima trema dnema..pali to a tak,ale pak se to zacne vsechno loupat a pod tim je to uz krasny. Jestli nekdo vi jak se ten pripravek jmenuje kdyztak poradte, ja jako laik vazne nevim...

Naďa (Út, 31. 3. 2009 - 12:03)

Annabelle, prosím tě, ta síra je volně v lékárně nebo na recept? Jak se to přesně jmenuje? Mám taky problémy s dermatitidou a někdy, jako právě teď, hrůza. Navíc jsem už nutně potřebovala nabarvit vlasy a přiznávám, strašně jsem se bála reakce na barvu. Včera jsem byla u kadeřnice, riskla barvení a dopadlo to výborně, reakce nulová. Huráááááá.

Annabelle (Út, 31. 3. 2009 - 10:03)

Jeste jsem vam take chtela poradit, ze pokud vas to treba hodne svedi a mate pocit ekzemu a drbete si to,tak na to je hodne dobry fenistil - tablety...je teda sice srazsi,ale mne to bajecne pomaha abych si na to nesahala - tech 10 tablet v baleni je volne prodejnych. Ted jsem se pred tydnem cela zase obsypala, bezela jsem si pro tu "sirovou" vodu a fenistil a za 5 dni mam plet jako mimino....vazne si myslim, ze vam to muze pomoct jako mne.

Annabelle (Po, 23. 3. 2009 - 14:03)

Tak jsem zase po dlouhy dobe nahledla do diskuze o moji oblibeny PD, kterou v podstate "trpim-netrpim" uz tak 3 roky...cimz nikoho nechci vydesit:)Vyzkousela jsem vsechno co tady bylo a je napsany apod. ale myslim, ze nakonec staci uplne obycejny veci. Kazdemu asi zabere neco jineho,ale co mne zabira nejvic a nechavam si to od kozarky psat stale jako prevenci je takova lihova voda se sirou - moc to nevoni a na dne jsou takovy zluty znicka,promichate to,trochu date na vatu a potirate oblicej - ta mista,kde ate PD. Neni na to zadny doplatek a vyrabi se to v lekarne na predpis od kozni. Vetsina modernich "kozaru" doporucuje zazracny leky za stokoruny a vic,ale tohle vazne pomaha. Musite vydrzet, ze to ze zacatku hodne pali a bude vam pripadat ze je to hodne zcervena,ale uz za chvili to zbledne,zacne se to vsechno vysusovat a do tejdne mate klid. Vazne to mam vyzkouseny i s kamaradkou ktera se tim trapila mozna dyl nez ja. Pouzivala jsem i Rozex,ale ten yvsledek oproti tyhle obycejny sirovy vode nebyl zadnej. Hodne to vysusuje,takze ten tejden kdyz to budete intenzivne potirat tim roztokem se vam to vsechno postupne sloupe a chce to k tomu nejakej krem - ja jsem si zvykla na radu Toleriane od La Roche, pouzivam i krem a na to jejich Make-up Toleriane a rozhodne se to nezhorsuje i kdyz mate make-up cely den. Vecer ale peclive odlicim a pak zase potru roztokem. I kdyz k tomu budete urcite nejdriv skepticky jako jsem byla ja, zkuste to. Lezel mi mesic doma, protoze jsem se bala ze se mi to po tom zhorsi...a ted kdyz se mi objevi pupinek proste to potiram, vyschne to,sloupne se to a hotovo. Navic nezustavaj jizvy,vsechno je pekny a jak rikam, je to zadarmo...kozarky to uz vetsinou nechteji davat,protoze z toho nemaji penize. To neni zadny nadavani na kozni,ale je to tak. V rodine u nas mame hodne znamych lekaru,lekarniku a srazsi leky si zaplati reklamu u doktoru,kteri pak tyto leky uprednostnuji,ackoliv zabere i obycejna sira a lih...Jinak nepouzivam nic. zasadne se vyhybam vsemu na obicej,ale vode se obcas neubranim...je to proste prijemny si omyt oblicej,ale rekla bych ze zadny velky vliv na to nema. Pastu s fluorem pouzivam take.Tak se holky zkuste zeptat kozarky a kdyztak ji reknete ze to chcete aspon zkusit...nic za to nedate.

Návštěvník (Pá, 20. 3. 2009 - 09:03)

Míchané masti jsou nejlepší, já přestala užívat pevaryl, rosalox - akorát mi to vysušovao a pálelo; i antibiotika entizol mi akorát dráždily žaludek. Tak akorát pormazávám namáchanou mastí, k tomu beru 2krát denně tobolky přírodní léky na pročíštění organizmu, tobolky aloe vera a je to skoro pryč. už mám jen malinkatý flíček na bradě. To jen moje rada, na každého určitě působí něco jiného, pomáhá něco jiného. Taky jsem hodně slyšela, že je dobré zajít na krev!!!Všem držím palečky, ať tuto ošklivou a hlavně nepříjemnou nemoc zdárně zdolají.

Petra (Ne, 15. 3. 2009 - 12:03)

Ahoj trpím PD od srpna roku 2008,začalo to tak když sem zašla za svou obvodní lékařkou že sem se rošku osypala na oblyčeji,bylo to jen pár pupínků a pro mě příležitost jak se ulejt ze školy.Dochtorka se na mě podívala a předepsala mi mast Locoid Crelo,kterým sem to měla mazat.Takhle sem to mazala,než mi mast došla,pomhlo to asi za 3dny..pak to ale začalo..začala se mi objevovat vyrážka,bylo to hrozné.Tak sem šla znovu za dochtorkou a znovu dostala onu zázračnou mast.hNED MI POMOHLA.Takhle to šlo třikrát po sobě,zhruba 10měsíců mast fungovala a já byla spokojená.Jednou sem se ale koukla na internet a zjistila sem že mám příznaky PD.Hned sem letěla na kožní,kde mi dermatoložka řekla že ta ona zázračná mast se může používat po dobu 12dní.Tudíž se mi kůli ní,objevila PD.Z které se ted léčím Entizolem a namíchanou mastí.Zatím se to nezlepšilo,ale doufám že již brzy.Dávej te si proto pozor na mast kterou vám dochtor který o tom nic neví předepíše.Měla sem jen pouhou vyrážku a ted trpím.Do školy nechci chodit a už nevim jak dál.

Návštěvník (Čt, 12. 3. 2009 - 19:03)

Ahoj, zkuste rostlinu AloeVera...

Návštěvník (Út, 10. 3. 2009 - 18:03)

Ahojek, taky trpím periorálkou,už od listopadu, hned jsem šla ke kožnímu, kažodpádně se musíte přestat líčit, patlat na to pudry, make-up. Nepoužívejte borovou vodu, která je na oči, vysušuje. Já zkusila Rosalox, Pevaryl, Exoderil, antibiotika Entizol, míchanou mast - je mastná. Dokonce jsem používala i zázračný kelímek z oriflame. Používám pastu bez floru. Pupínky už nemám, mám jen koutky a kolem koutků červené flíčky, ale jsu už světlé a na bradě červený flíček. A teď holky pozor, mám totiž podezření, že se mi to udělalo z lesku na rty, značka Miss Sporty,který obsahoval menthol,taky jsem pravidelně chodila plavat na bazén a zažívací potíže také občas mívám. To mohou být také důvody, pro mám PD. Už to mám ale krásné, nechci to zakřiknout, ale také chci upozornit na ostřejší jídla, halvně čínské nudle na kari apod., které zbožňuji, a zelí, česnek !!!Všechny masti jsem přestala používat, používám jen namíchanou mast, která je mastnější a pomáhá to! Výjmečně se líčím, jen když jde o větší událost, např. ples. Všem co s periorálkou bojují, přeji aby se zdárně vyléčili a vím, že z toho máte občas depky, ale na světě jsou přeci horší věci, nemoci.

Tereza (St, 4. 3. 2009 - 13:03)

Vzhledm k tomu, ze kdyz me neco trapi - jako prvni pomoc se snazim najit co nejvice informaci na netu, proto jsem se rozhodla, ze pridam i svou zkusenost. Snad nekomu z vas pomuze.

Vzdy v zime se u me objevi PD na tvarich - letos 3. rok - urcite na to maji vliv nase ceske zimni podminky - vzdycky jsem totiz odletela do Californie a PD se behem sama uplne tydne ztratila. Letos jsem ale v CR a proto jsem s tim musela o neco vic bojovat.

1. cim min - tim lip, urcite souhlasim s touhle terapii (ne ze bych toho pouzivala prilis) ale pred Vanoci jsem si koupila odlicovace z rady Clinique a vubec k nicemu mi nepohly, naopak mou plet zhorsily..

2. Oblicej jsem si umyvam Jarisovou vodou - pak pouzivam specialni rucnik jen na oblicej - musi byt vazne cisty, vyzehleny, bez avivaze, taky pastu bez fluoru (Parexyl, Tantum Verde) a pokud mam plet suchou - Excipial U Lipolotio (v lekarne cca.100kc)
+ pres den jen pudr of Maybelline..
(vyvarovat se pepri, hodne slanym, kyselym a korenenym vecem)

ale to hlavni proc prispivam do tehle diskuze:

cca pred 5ti dny jsem zacala pouzivat bily jogurt - masku na postizena mista - pred spanim - 20-25minut - prvni den to palilo a myslela jsem, ze to bude horsi nez to bylo - kupodivu jsem se rano probudila a vysledek byl - tak o 40% lepsi. Zadne dalsi pupinky se behem dne neobjevily. Jogurt jsem pouzila 4x - a moje plet se krasne vyhladila a PD je uz skoro uplne pryc. Nekde jsem cetla, ze PD muzou vyvolavat kvasinky - ktere se na kuzi usadi a ne a ne se jich zbavit - prave na ne je ucinny jogurt a jeho zive kultury.

Vysledek byl / je znatelny okamzite a ja jsem moc rada, ze jsem tomu snad prisla na kloub a doufam, ze i nekomu z vas takle 'jogurtova terapie' pomuze.

Good Luck, Girls!

Peťka (Út, 3. 3. 2009 - 16:03)

Zdravím všechny, na periorální dermatitidu zkuste kombinaci přírodních produktů Regalen + Protektin od firmy Energy. Mě osobně to moc pomohlo.

Reklama

Přidat komentář