Reklama

Dotaz na paní doktorku

Návštěvník (St, 18. 9. 2002 - 09:09)

Paní doktoro, chtěla jsem se zeptat jestli existuje nějaký kokteil na přibrání na váze.Vážím 45 a měřím 165 cm, 27 let. Jím normálně, ale přibrat se mi nedaří. Vím ,že jsou kokteily na zhubnutí a na přibrání také? Nutridrink je pro mne moc drahý a také ho nemůžu, protože mám alergii na kravské mléko.Děkuji předem za odpověď.

Návštěvník (Út, 27. 8. 2002 - 00:08)

Lékařka mi říkala, že po apendektomii (klasické, ne laparoskopické) bych měl nárok na lázně. Když odhlédnu od toho, že bych měl pocit, že bych se tam jen válel, chci se zeptat, v čem by v tomto konkrétním případě lázeňská terapie spočívala a jak by mi mohla pomoci, respektive co by mě čekalo nebo hrozilo, kdybych takovou léčbu nerealizoval.

Návštěvník (Ne, 25. 8. 2002 - 22:08)

Dobry den, chtel bych se zeptat jake rizika ma pritomnost zlateho stafylokoka v tele. Dekuji

Návštěvník (Ne, 25. 8. 2002 - 01:08)

Pani doktorka,chcela by som sa vas spytat, aky je vas nazor na liecbu vitiliga pomocou veganskej stravy, teda vysadenim masa, syrou, mliecnych vyrobkou.A i na to ci ste poculi o knihe Frickera- Emilys vitiligo.Myslite si, ze je mozne tymto sposobom(veganskou stravou) vyliecit alebo aspon zmiernit priznaky vitiliga. Dakujem

Návštěvník (So, 24. 8. 2002 - 21:08)

Mám poněkud diskrétní dotaz, ale myslím ho vážně: Prodělal jsem odstranění apendixu klasickou metodou (bez komplikací) a bylo mi řečeno, že nesmím namáhat břicho. Dotaz zní, kdy mohu realizovat klasickou soulož, aniž bych poškodil své břicho.

Návštěvník (Čt, 22. 8. 2002 - 16:08)

Chtěl bych poděkovat za obsáhlou odpověď a zeptat se, jestli neexistuje v mém případě rychlejší řešení (půl roku ap.) např. antibiotiky. Navíc, může se stát, že Vám u jednoho lékaře zlatého stafylokoka naleznou a u druhého ne? Můžete mi doporučit lékaře, který má s tímto větší zkušenosti?Děkuji

Návštěvník (St, 7. 8. 2002 - 15:08)

Dobrý den paní doktorko, mým problémem jsou od dětství vpáčené obě bradavky, existuje opertivní metoda v plastické chirurgii , která by dokázala tento fyzický i psychický problém vyřešit a s jakými výsledky, následky nebo riziky? Děkuji moc za odpověď.

Návštěvník (St, 7. 8. 2002 - 08:08)

Dobrý den, chtela bych se Vas optat. Jiz pul roku po oparu me neustale vysycha horni ret (suchy az popraskany). Ptala sem se zubniho lekare jestli to nema souvislost s paradentozou - on ji nevidi. Muze te mi rici, jaky mam problem a pripadnou aplikaci masti, atd. Dekuji Petrea

Návštěvník (So, 3. 8. 2002 - 15:08)

Zajímavý dotaz, protože jsem nad tím mnohokrát přemýšlela. Jednou jsem o rýmě něco četla, prý se možná nakažlivost mění s průběhem nemoci, v prvních dnech je prý vysoce nakažlivá. Ale co to znamená: vysoce nakažlivá? Znamená to, že každý kdo s nemocným přijde do styku, tak onemocní? Kolikrát mě napadlo, když jedu třeba v jednom kupé ve vlaku a člověk naproti mě kašle, smrká, kýchá a je evidentně nemocný, tak jestli nakazí všechny nebo tak...Jinak si myslím, že použít nosní kapky po nemocném rýmou znamená 100% chytnout rýmu jako trám.

Návštěvník (So, 3. 8. 2002 - 11:08)

Zajímá mě, jak dlouho vydrží bacil ve vzduchu (při pokojové teplotě), vyprsknutý neukázněným nemocným rýmou, případně zda mi hrozí nákaza, jestliže použiji nosní kapky např. jednu minutu poté, co je použil i nemocný.

Návštěvník (Čt, 25. 7. 2002 - 15:07)

Přes internet nejde v žádném případě udělat diagnózu, možná by však vaše potíže mohly souviset s narušenou střevní mikroflórou - tzv. candidózou - doporučuji vám přřečíst si candidózu v databázi nemocí.

Návštěvník (Čt, 25. 7. 2002 - 15:07)

N91.4 znamená sekundární oligomenorhagii - příliš slabá či málo častá menstruace po předchozí normální menstruaci.N97.8 znamená sterilitu ženy z jiných příčin než jsou příčiny děložní či na vejcovodech.Pokud žilky neodezní během dvou, tří dní (může jít pouze o podráždění) a budou se tvořit znovu - měla byste navštívit očního lékaře - mohlo by jít o zánět či zvýšení nitroočního tlaku.

Návštěvník (Čt, 25. 7. 2002 - 14:07)

RO70 znamená bolesti krční oblasti. Ohledně pomůcek bych vám doporučila vyhledat foniatra, který by vám měl umět poradit.

Návštěvník (St, 17. 7. 2002 - 14:07)

Paní doktorko,lékaři mi zjisili ezofagitidu jícnu. Od září roku 2001, kdy mě začala nepředstavitelně pálit žáha mi nasadili Helicid. Potíže se mi zmírnily, avšak čas od času po nějakém nevhodmém jídle (příliš sladké, kořeněné) mám bolesti až křeče v levém podžebří. Tato bolest vystřeluje do boku a dozad. Trvá to zhruba den a pak se vše zase zklidní. Chci se Vás zeptat, co to způsobuje. Můj ošetřující lékař mě nedokázal na toto odpovědět. Tyto problémy mi nastaly po operaci zlučníku. Může to mít nějakou souvislost. Mnohokrát děkuji za odpověď. Aneta

Návštěvník (St, 17. 7. 2002 - 13:07)

Dobry den pani doktorko, mam dva ruzne dotazy: 1) co znamena diagnoza N914 a N9782) co zpusobuje tvorbu cervenych zilek v ocnim belmu - nikdy jsem nemela jedinou a ted se mi udelaly hned dve. (O podrazdeni nejde, protoze je tam mam uz mesic a nevypadaji, ze by chtely zmizet.) Da se jich nejak zbavit? Mam na mysli treba ocnimi kapkami, apod.Dekuji za odpoved.

Jirina Spurna (Po, 8. 7. 2002 - 12:07)

Mam dva dotazy: co znamena diagnoza R070. A zda existuje nejaka rehabilitace nebo kompenzacni pomucky zesilujici hlas pri ochrnuti hlasivkovych nervu. Velmi prosim o odpoved. Pokud je ponekud deprimujici, mohla byste mi prosim odpovedet primo na muj e-mail, abychom nedesili okoli. Dekuji. Jirina

Návštěvník (Ne, 7. 7. 2002 - 21:07)

Sirupy od firmy Energy by se neměly užívat současně, ale následně za sebou. Pokud máte akutní problémy, tak začněte tou lahvičkou, která se vztahuje k daným potížím. Pokud jsou problémy chronické, začněte Regalem - pročistí organismus a připraví jej pro působení Gynexu. Neustále dodržujte rytmus 3 týdny užívání, týden pauza, 3 týdny...přitom můžete přecházet z jedné lahvičky na druhou, tzn. že budete užívat např. 3 týdny Regalen, pak týden pauza, týden Regalen (do vybrání lahvičky), dva týdny Gynex, týden pauza,...

Návštěvník (Ne, 7. 7. 2002 - 13:07)

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jestli je možné užívat zároveň Regalen i Gynex. Díky moc. Adéla

Návštěvník (St, 3. 7. 2002 - 11:07)

Pokud jsou chloupky světlé a nelze je tudíž odstranit laserem, tak zbývá možnost epilace elektrickou jehlou. Tento zákrok se však musí provádět opakovaně a je potřeba trpělivost. Chloupky by měly postupně slábnout.Epilace jehlou na principu elektrolýzi nezanechává jizvičky a může se provádět i v létě. Epilace na principu elektrokoagulace často jizvičky zanechává a není vhodné ji provádět v slunném období.

Návštěvník (St, 3. 7. 2002 - 11:07)

Dědičnost diabetu 1. typu, pokud jím trpí jeden z rodičů je 2- 5%. Nejsou mi známy testy, kterými by se prokazovalo u ještě nenarozeného dítěte, zda diabetes zdědí.U dětí do 18 let, jejichž rodič trpí diabetem 1. stupně, nyní Motolská nemocnice v Praze zahájila projekt predikce diabetu, kdy se provádí analýza genů a stanovovaní protilátek proti inzulínu a proti buňkám slinivky břišní, které produkují inzulín.O podrobnostech se zkuste informovat u diabetologa či v genetické poradně nebo na www.diabetes.cz , www.diadeti.cz či na diadeti"lf.motol.cuni.cz

Reklama

Přidat komentář