Reklama

závislost na nosních kapkách

Návštěvník (Út, 5. 8. 2008 - 22:08)

jezis, ja jsem si oddychla, ze nejsem jedina... byla jsem s tim pred par lety u lekare s tim, ze bez olynthu nevydrzim ani den, ze jde o nejakou zavislost a on mi jen odpovedel, ze kdybych byla zavisla na heroinu, vedel by, co s tim, ale takhle ze to je spis k smichu... ha ha.

Ice Tea (Po, 23. 6. 2008 - 20:06)

Ahoj všem. Jsem na nosních kapkách závislá už skoro 10 let (a to mi ještě nebylo 21). Zašla jsem si k obvodní lékařce a ta mi napsala na odvykání Zyrtec, Flixonase a doporučila Mar spray (mořská voda). Chystám se s tím v blízké době začít. Říkala, ať se připravím na to, že nebudu moct třeba týden skoro vůbec dýchat. Dám vědět, jak jsem dopadla:-).

jana (Út, 25. 3. 2008 - 09:03)

Ahoj lidi.To jsem ráda, že nemám tenhle problém jenom já.Můžete mi někdo prosím napsat, jak probíhá vyšetření na ORL.Mám z něho hrůzu.Moc díky

Radek (So, 22. 3. 2008 - 14:03)

Ahoj lidi.Mám stejný problém s ucpaným nosem.Není to ani tak,že by mi z nosu teklo,ale mám neustále zduřelé sliznice.Jediné co mi pomáhá je Otrivin a vcelku mi pomohl i Nosánek,ale ten nedávno přestali vyrábět.Byla to desinfekce sliznice,nos to úplně vypálilo,ale pomohl.Zkoušel jsem pak všechny možné vody mořské a slané a obohacené o spostu věcí,ale nepomohlo to,naopak to ještě zhoršilo.Moře mi taky moc nepomáhá,začne mi z nosu téct a musím neustále smrkat.Na alergologii mi nic nezjistili,možná trošku zvýšenou cuitlivost na prach.Momentálně se chystám vyzkoušet kapky s kortikoidy což jsou hormony a není to zrovna značka ideál,ale zkusím to.Pokud to nepomůže dostal jsem tip na vypálení odumřelé a poškozené sliznice laserem.Pokud někoho napadne ještě něco rozumnějšího,písněte.Já dám o výsledku kortikoidů také vědět.

katka (Pá, 21. 3. 2008 - 12:03)

ahoj závisláci, měla jsem stejný problém a byla jsem z toho fakt urvaná, tak jsem si koupila STERIMAR Cu obohacený o měd´ je to mikrosprej s mořskou vodou take sem tomu moc nevěřila ale pomohl sice jsem jeden den mela ucpaný nos ale mohla jsem přesto dýchat a další den je to lepší a lepší stojí 190kč a je toho 50ml. určitě to zkuste! a pak mi dejte vědět. s pozdravem Katka. katkakrup"seznam.cz

pavla (Po, 17. 3. 2008 - 22:03)

ahoj lidičky,před deseti lety mi začala alergická rýmy a moje závislost na kapkách do nosu a jak tady píšou jiní asi bych se udusila, kdybych si nekápla, s tou závislostí jsem chtěla přestat, protože jsem ztrácela čich a chuť, zašla jsem na ORL a tam mi doporučili operaci ( vypálení zbytnělých sliznic), bylo to bolestivé, ale stal se zázrak zbavila jsem se závislosti, jaká úleva bez kapek a spát celou noc. Jenže po půl roce od operace jsem během chvíle ztratila čich, jsem nešťastná, budu to muset řešit, ale bojím se, že ta ztráta bude trvalá. Chybí mi cítit, ještě že mám vzpomínky co a jak voní. Máte někdo zkušenosti se ztrátou čichu? Napište.

petra (Pá, 22. 2. 2008 - 22:02)

jsem na tom podobne, dnes jsem dostala na ORL kortikoidy a bojuji. Mam 2 male deti a vyspat se musim abych mohla fungovat, takze na noc pouziji detsky otrivin a zitra zase abstinence, snad se otok bude i kdyz pomaleji ale vsrebavat. preji at vydrzite a hlavne zvitezite !!!

petra (Pá, 22. 2. 2008 - 21:02)

mam stejny problem, i kdyz zatim pouhy mesic. Dnes jsem byla na ORL a pry me pomohou kortikoidy - lek- kapky FLIXONASE - vodni nosni sprej. Lecba je tyden tak uvidim.. Vyzkousejte taky. Lekarka je velice zkusena a vyhlasena v Praze. Preji brzke uzdraveni.

Pavel 666 (St, 20. 2. 2008 - 19:02)

čauky lidičky, taky mám zkušenost s olynthem. Nejen s ním. Musím konstatovat, že všechna farmaceutika jsou hlavně o bysnyse, jehož základem je ODBYT. A ten si výrobci zajišťují hlavně závislostí léku, čímž si zajistí jak jeho stálé užívání, tak i zvyšování dávek následkem toho že si na organismus zvyká, dále tím, že lék neléčí, nýbrž potlačuje potíže.Takže to chce hledat řešení úplně někde jinde.

Návštěvník (Út, 19. 2. 2008 - 21:02)

Jsem na tom podobně. Nasivin beru již několik let, jsou to jediné kapky, které mi pomáhají. Dříve jsem užívala i Olynth, ale ten po nějaké době přestal zabírat. Ta závislost je dost nepříjemná, ale na druhou stranu život s chronickou rýmou také není nic moc. Nejhorší to ovšem je, když vidím že mi kapky dochází, já mám úplně "zabetonovaný" nos a vím, že mám na celou noc jen třeba jednu kapku do každé dírky. Nebo například v létě na chatě, když mi dojdou kapky, jsem schopná jet klidně i do prahy abych sehnala lékárnu. Budu s tím opravdu muset něco udělat.

(Čt, 14. 2. 2008 - 14:02)

Cca půl roku si leju do nosu různé druhy kapek.... Byla jsem na ORL doktor mi dal nosní mast a nějký sprej s kortikoidem, ale pomoc byla jen dočasná. Jsem objednaná k alergologovi. Bohužel už teď netuším jestli mi něco je nebo jsem už "jen" závislá. Dnes jsem se rozhodla zkusit vysadit a zbavit se závisloti, mám za sebou 14 hodin a už lezu po zdi. Je to fakt drama. Připadám si hrodně nemůžu dýchat a tak funguju stále s pusou dokořán a mluvit s někým je mi trapné páč příšerně huhlám. Držím si palce, protože jsem z toho fakt zoufalá a děsně ráda bych se toho zbavila.

jana (Po, 11. 2. 2008 - 21:02)

Měla jsem obdobný problém,navíc zhoršený v těhotenstvích obou dětí...bezmoc u nespavosti první dcerky nás dovedla k homeopatce,která nakonec změřila i mě..dal mi 3 kuličky a já se fakt během 2 dnů chronického otékání sliznice zbavila..při druhém těhotenství jsem za ní šla rovnou a opět to zabralo.

Věra (St, 13. 10. 2021 - 11:10)

Dobrý den, nevíte co jste od homeopata dostala? Nebo mohu poprosit o kontakt na něj?

Návštěvník (Po, 11. 2. 2008 - 20:02)

Taky mám tento problém.Naštěstí kapu Olynth asi jen měsíc,ale jakmile přestanu je peklo.Chtěl bych přestat,ale nevím jak dlouho se budu muset dusit než to ustane.Poraďte mi nějaké kapky na odkrvení nosní sliznice(nějaké přírodní na které se nevytváří závislost),které bych mohl brát místo toho Olythu a konečně s tím přestat.Děkuji mockrát

marcela (St, 6. 2. 2008 - 21:02)

ahoj,já jsem přibližně půl roku závislá na olynthu...nedávno jsem se rozhodla vše prokonzultovat s lékeřem a ten mne ihned poslal na operaci...tak jsem zvědavá

Jana (Ne, 3. 2. 2008 - 09:02)

Ahoj..mám úplně stejný problém.Stříkám si Nasivin již tři roky a nedokážu se toho zbavit,nikam nemůžu jít bez lahvičky s kapičkama a už mě to dost štve...Sem taky ráda že nejsem jediná s tímto problémem už sem si připadala jak někdo JINEJ...Takže vyzkouším abstinenci a doufám že to vyjde...držte mi palce:)

jirka (So, 2. 2. 2008 - 09:02)

mám stejný problém.Při léčbě astmatu jsem získal závislost na otrivinu,olynthu,zkrátka na látce xylametazolini,coz tyto spreje obsahují.Fyrmy si tím musí vydělávat ohromné peníze,protože člověk do toho padne strašně rychle.Včera jsem se rozhodl vše konzultovat s lékařem.Mám obavy jen tak přestat vzledem k mému astmatu.Držte mi palce

Patolog (So, 12. 1. 2008 - 08:01)

Olynth, Nasivin jsou pouze špička ledovce. Stovky preparátů, které udržují organismus v chronickém stádiu nemoci, vydělávají farmaceutickému průmyslu miliardy. Léky proti průjmům, zácpě, vysokému tlaku, alergiím, rýmě, kloubním bolestem, bolestem obecně, depresím etc. je zvěrstvo tohoto Nového věku. Přidejte k tomu celosvětový šmírovací systém, šikana na letištích, archivace biometrických údajů osob, archivace topologických pozic mobilních telefonů, hon na teroristy, případy jako Škrlová - Maurerová, pozitivní diskriminace cikánů, povinné sledování televizní reklamy (nebo zatím alespoň povinné placení jejich sledování), promyšlené vystrašování obyvatelstva, podporování zvůle soudního a exekutorského aparátu a máte totalitní systém o jakém se nezdálo ani Orwelovi.

kordulla (Pá, 11. 1. 2008 - 23:01)

jde to velmi lehce-musíte se rozhodnout a začít abstinovat. nejlepší je poslat do nosu poslední dávku před spaním. dusíte se přibližně 18 hodin, a pak začne sliznice pomalu povolovat. první noc je peklo, ale do 48 hodin bude vše ok. pomáhá zvlhčovat nateklou sliznici mořskou vodou ve spreji nebo vincentkou-pevnou vůli a dobré nervy!

Stránský jiri (St, 10. 3. 2021 - 14:03)

Nedá se vydržet jsou nějaké tablety?

Reklama

Přidat komentář