Přírodní zdroje vitamínů
Vitamín A či betakaroten (provitamín A)
Mrkev, nať petržele, listová zelenina, třešně, červená řepa, meruňky, žluté ovoce, vejce, mléčné produkty, rybí tuk, játra, sladkovodní řasy chlorella a spirulina
Vitamín B1 (thiamin)
Maso, vnitřnosti, vaječný žloutek, mléko, ryby, ořechy, řeřicha, česnek, pšeničné klíčky, celozrnná mouka, luštěniny, pivovarské kvasnice, rýžové otruby, sójové boby, ovesné vločky, většina druhů zeleniny
Vitamín B2 (riboflavin)
Mléko, játra, ledviny, sýry, ryby, vajíčka, jogurt, zrniny, dýňová semena, mandle, ořechy, listová zelenina, avokádo
Vitamín B3 (niacin, niacinamid, kyselina nikotinová, nikotinamid)
Ryby, libové maso, výrobky z celozrnné pšenice, pivovarské kvasnice, játra, obilné klíčky, vejce, arašídy, bílé drůbeží maso, avokádo, datle, fíky a švestky
Vitamín B6 (pyridoxin)
Pivovarské kvasnice, pšeničné klíčky, otruby, játra, ryby, sójové boby, neloupaná rýže (Natural), vejce, ořechy, ovesné vločky, melasa, zelí, kapusta, pohanka, listová zelenina
Vitamín B12 (kobalamin)
Játra, hovězí, vepřové a rybí maso, vejce, mléko, mléčné produkty, miso a další kvašené potraviny.
Vitamín B13 (kyselina orotová)
Syrová zelenina, syrovátka, podmáslí
Vitamín B15 (kyselina pangaminová)
Žloutky, mozeček, srdce, listová zelenina, kvasnice, obilné klíčky, lecitin
Kyselina listová (folacin, folát)
Tmavé zelené listy zeleniny, mrkev, kvasnice, játra, žloutek, meruňky, avokádo, dýně, fazole a celozrnné obiloviny
Inositol
Játra, pivovarské kvasnice, fazole, mozeček a srdce, grapefruit, hrozny, obilné klíčky, melasa, arašídy a zelí
PABA (kyselina paraaminobenzoová)
Játra, pivovarské kvasnice, ledviny, zrniny, rýže, otruby, obilné klíčky a melasa
Kyselina pantotenová (pantotenol, vitamín B5)
Maso, játra, pivovarské kvasnice, ledviny, zrniny, rýže, otruby, obilné klíčky, ořechy, kuřecí maso a melasa
Vitamín C (kyselina askorbová)
Čerstvé ovoce a zelenina, zvl. paprika, křen, rajčata, citrusy, jahody, brokolice, brambory a květák
Vitamín D (kalciferol, viosterol, ergosterol)
Rybí tuk, mořské ryby, vaječné žloutky, máslo, mléko a mléčné výroby
Vitamín E (tokoferol)
Margariny, paprika, kukuřice, rajčata, vejce, játra, za studena lisované oleje, obilné klíčky, ořechy, růžičková kapusta, listová zelenina, špenát, celozrnné obiloviny, luštěniny, sójové boby
Vitamín F (nenasycené mastné kyseliny, linolová, linolenová a arachidonová kyselina)
Rostlinné oleje, slunečnicová, lněná a dýňová semena, obilné klíčky, sójové boby, ořechy, avokádo a mandle
Vitamín K (menadion)
Květák, sója, rybí tuk, listová zelenina, jogurt, žloutek, saflorový olej, olej ze sójových bobů, chaluhy
Vitamín P (bioflavonoidy - rutin, hesperidin)
Pohanka, černý rybíz, třešně, hroznové víno, bělavá dužina citrusových plodů. Meruňky, borůvky, šípky, brokolice
Vitamín T
Sezamová semena, vaječný žloutek
Vitamín U
Syrové zelí
Komentáře
je koncentrovaný koloidní roztok přírodních minerálů obohacený o bioinformace.
Fytomineral posiluje celý organismus, pojivové tkáně, krev, CNS, imunitu i hormonální systém.
Minerální látky tvoří přibližně 4 % celkové tělesné hmotnosti člověka. Ačkoliv minerály, stopové prvky i vitaminy nejsou nositeli energie, tak jsou zcela nezbytnou složkou naší stravy. Slouží k výstavbě tkání v těle, regulaci pochodů látkové přeměny a zúčastňují se i procesu vedení nervových vzruchů. Minerální látky hrají také důležitou úlohu při zpomalování aterosklerotických změn v cévách a mají vliv na hladinu cholesterolu a cukru v krvi. Jelikož si je naše tělo nedokáže samo vytvořit, jsme odkázáni na jejich příjem potravou a vodou. Přestože většina minerálů je v dostatečném množství obsažena ve vhodných potravinách, dochází při konzumaci běžné „moderní“ stravy plné tuků, cukrů a soli k nedostatečnému příjmu určitých minerálních látek. Na druhé straně při užívání některých farmaceutických přípravků může dojít k předávkování nebo nerovnováze přijímaných minerálních látek. Tento problém je při užívání Fytomineralu eliminován, protože minerální látky jsou v koloidním stavu netoxické a nemůže docházet k jejich předávkování ani nerovnováze. Tělo si krátkodobě dokáže udržet rovnováhu minerálních látek samo. Nedostatek, nadbytek či nesprávný poměr minerálních látek mohou vést ke zdravotním problémům. Pokud je příjem minerálů dlouhodobě nízký, čerpá organismus ze zásob uložených ve svalech, játrech a kostech.
najdete na www.kosmetikavprazecz
Vitamín A či betakaroten (provitamín A)
Mrkev, nať petržele, listová zelenina, třešně, červená řepa, meruňky, žluté ovoce, vejce, mléčné produkty, rybí tuk, játra, sladkovodní řasy chlorella a spirulina
Vitamín B1 jako 1 bitcoin (thiamin)
Maso, vnitřnosti, vaječný žloutek, mléko, ryby, ořechy, řeřicha, česnek, pšeničné klíčky, celozrnná mouka, luštěniny, pivovarské kvasnice, rýžové otruby, sójové boby, ovesné vločky, většina druhů zeleniny
Vitamín B2 jako 2 bitcoiny (riboflavin)
Mléko, játra, ledviny, sýry, ryby, vajíčka, jogurt, zrniny, dýňová semena, mandle, ořechy, listová zelenina, avokádo
Vitamín B3 jako 3 bitcoiny (niacin, niacinamid, kyselina nikotinová, nikotinamid)
Ryby, libové maso, výrobky z celozrnné pšenice, pivovarské kvasnice, játra, obilné klíčky, vejce, arašídy, bílé drůbeží maso, avokádo, datle, fíky a švestky
Vitamín B6 jako 6 bitcoinů (pyridoxin)
Pivovarské kvasnice, pšeničné klíčky, otruby, játra, ryby, sójové boby, neloupaná rýže (Natural), vejce, ořechy, ovesné vločky, melasa, zelí, kapusta, pohanka, listová zelenina
Vitamín B12 jako 12 bitcoinů (kobalamin)
Játra, hovězí, vepřové a rybí maso, vejce, mléko, mléčné produkty, miso a další kvašené potraviny.
Vitamín B13 (kyselina orotová)
Syrová zelenina, syrovátka, podmáslí
Vitamín B15 (kyselina pangaminová)
Žloutky, mozeček, srdce, listová zelenina, kvasnice, obilné klíčky, lecitin
Kyselina listová (folacin, folát)
Tmavé zelené listy zeleniny, mrkev, kvasnice, játra, žloutek, meruňky, avokádo, dýně, fazole a celozrnné obiloviny
Inositol
Játra, pivovarské kvasnice, fazole, mozeček a srdce, grapefruit, hrozny, obilné klíčky, melasa, arašídy a zelí
PABA (kyselina paraaminobenzoová)
Játra, pivovarské kvasnice, ledviny, zrniny, rýže, otruby, obilné klíčky a melasa
Kyselina pantotenová (pantotenol, vitamín B5)
Maso, játra, pivovarské kvasnice, ledviny, zrniny, rýže, otruby, obilné klíčky, ořechy, kuřecí maso a melasa
Vitamín C (kyselina askorbová)
Čerstvé ovoce a zelenina, zvl. paprika, křen, rajčata, citrusy, jahody, brokolice, brambory a květák
Vitamín D (kalciferol, viosterol, ergosterol)
Rybí tuk, mořské ryby, vaječné žloutky, máslo, mléko a mléčné výroby
Vitamín E (tokoferol)
Margariny, paprika, kukuřice, rajčata, vejce, játra, za studena lisované oleje, obilné klíčky, ořechy, růžičková kapusta, listová zelenina, špenát, celozrnné obiloviny, luštěniny, sójové boby
Vitamín F (nenasycené mastné kyseliny, linolová, linolenová a arachidonová kyselina)
Rostlinné oleje, slunečnicová, lněná a dýňová semena, obilné klíčky, sójové boby, ořechy, avokádo a mandle
Vitamín K (menadion)
Květák, sója, rybí tuk, listová zelenina, jogurt, žloutek, saflorový olej, olej ze sójových bobů, chaluhy
Vitamín P (bioflavonoidy - rutin, hesperidin)
Pohanka, černý rybíz, třešně, hroznové víno, bělavá dužina citrusových plodů. Meruňky, borůvky, šípky, brokolice
Vitamín T jako Terabite
Sezamová semena, vaječný žloutek
- Odpovědět
Pošli odkaz