Reklama

cysta na mozku

Renata (So, 3. 7. 2021 - 20:07)

Můj manžel byl před 3 roky na odsátí cysty v mozku v spánkovémlaloku,ale znovu se mu vytvořila.Teď mu voperovali stent do hlavy přez krk do břicha kde mu bude cysta odkapávací ale rozmazaný vidění,tak nevíme jestli se to zlepší.Máte někdo zkušenosti?

Lucie (Pá, 17. 7. 2020 - 01:07)

I mě našli koloidni cystu ve 3 komoře mozkove hodně hluboko, bylo mi řečeno že se s tim ještě nesezkali. Čeká mě teď po roce kontrolni magneticka rezonance. Začalo to silnymi bolestmi hlavy že v ten moment se člověk rozběhl hlavou proti zdi. Boli mě vzdy jedna strana hlavy, je to bodava bolest k tomu se objevilo i brnění rukou z ničeho nic se mi zkřivy prsty. Objevuje se i zvracení a pocit na omdleni. Jsem z toho zoufalá a taky nevim co bude dál

Martina (Út, 21. 5. 2019 - 00:05)

Ahoj Všem taky mi přišli před deseti lety na cystu , která je přímo na kmeni mozku. Asi nejhorší misto na mozku. Neurolog a na Neurolochirulgii rovnou zamítli moji žádost o operaci. Tak jsem jela do Prahy Vojenské nemocnice přímo k primáři Beneši bohužel stejný názor. Tak už deset let trpim neuvěřitelmima migrény tak 3x4 do týdne závratě zvracení. Třes celého těla, už ted chodím o berli. Jednou za pul roku si jdu lehnout do nemocnice na kapačky. Ale přesto to musím vše zvládat protože se mi narodila dcera , která má Neofibromatozu je to nádorové onemocněni a nadorky má už po celé hlavě. Sice je už vdaná , ale pořád je to moje dcera. Proto všem přeji pevné zdraví a pokud to není opravdu akutni nechodte na žádnou operaci.

Lenka (Pá, 19. 10. 2018 - 13:10)

Ahoj Jani, také mi našli...Dobrý den, mohla bych se zeptat zda jste už po operaci. Jak operace probíhá a za jak dlouho jste ve formě? Jak se cítíte po operaci? Je mi 33 let a mám z operace velký strach. Děkuji za Vaši odpověď

Martin (Út, 16. 5. 2017 - 15:05)

Po peti letech by jiste bylo vhodne cystu prekontrolovat, obzvlast kdyz se zhorsily przinaky. Pokud se s vama nechce neurolog bavit, najdete si jineho. Jde o vase zdravi.

Milena (Po, 1. 5. 2017 - 07:05)

Prosím,můžete mi někdo říct,jak časté mají být kontroly cyst na mozku(myslím MR)Jsem už starší,mám dojem,že se se mnou už nikdo nechce zabývat.Magnetická rezonance byla provedena před 5 lety,od té doby mám potíže i zrakové,sklerotický oční nerv-vidím dvojitě,bolí mi často hlava,pan doktor na neurologii mi nic nevysvětlil.

Sabina (St, 19. 4. 2017 - 15:04)

Dobrý den. Je mi 19 let, trpím už 3 měsíce bolestí hlavy, nejvíce na spánku. Jako malá jsem měla epilepsii a také mi zjistili že mám cystu na mozku. Doktor řekl že to není až tak vážné. Bojím se že se mi to vrátí znova.

marek (Út, 11. 4. 2017 - 20:04)

Je mi 13 let. Mám cystu v hlavě od narození a nevím jak se s tím vyrovnat. Rád bych se o tom něco dozvěděl. Sem už od narození po operaci. A mám pravidelné kontroly a magnetické rezonance

Eva (Ne, 4. 3. 2018 - 08:03)

Moje kamaradka ma cystu na...Dobry den v patek pri nahodnem ct/sla jsem kvuly polypu v nose/mi na orl po telefonickem hovoru doktorka rekla,ze mam cystu na mozku jsem objednana na neurologii strasne se bojim zadne potize jsem nikdy nemela.

Renca (Ne, 28. 1. 2018 - 17:01)

Ahoj, je mi 23 let a opravdu...Ahoj Jani, také mi našli cystu v hlavě a to po té co jsem měla časté motani hlavy a až migrenove stavy, k tomu se přidávala únava už ji mám 16 let a ted jsem se rozhodla že půjdu na operaci abych měla konečně bezproblémový život pro mou malou dcerku už vnímá že mamince není dobře...také mi řekli že to není žádné riziko a já jím věřím tak ti držím palečky v rozhodovani

Danca (So, 14. 1. 2017 - 19:01)

Ahoj všem me před rokem byla zjištěna také cysta na mozku p.doktor mi řekl abych na sebe dávala pozor a nebouchla se do hlavy :( mám strach každý den co se přihodí a neprihodi :( a když me chytne bolest hlavy oblasti temene tak se mužů zblaznit jak mi tresti hlava :( az brecim i když nemám co protože mi zjistili ze mám malo slz :( byla jsem totiž na schimeruv testu a ten vyšel pozitivní pak me trápí vředy,ruce karpaly me bolí brni krev mám špatnou a kůže me svedi a nikdo s tím nic nedělá akort když mi tresti ta hlava :'( řekněte mi prosím co mám dělat?? Dekuji

nelly (Po, 18. 11. 2013 - 10:11)

dobry den jsem virsku a zistili mi cistu na mozku a rekli mi ze to neni nic vazne mam se dal bat o svuj zivot?????

Tom (Po, 10. 6. 2013 - 21:06)

Ahojky , jsem pět měsíců...Dobrý den, ve které nemocnici jste prosím byla na operaci s cystou? Mamce zjistilí že má pineální cystu, má vážné problémy a lékaři se k tomu staví jako by o nic nešlo, dokonce jí řekl, že cysty nerostou a nejsou potřeba kontroly. Trpí nesnesitelnými bolestmi hlavy, má problémy s pozorováním rychle se pohybujících objektů a podobně. Neurolog jako by nechtěl nic řešit.

Ažběta Marková (St, 29. 5. 2013 - 18:05)

Dobrý den, jmenuji Bětka a našly mi před 3 měsícemi na magnetické rezonanci a našly mi 2 ložiska 1je velké 5x3 mm a 2 6x3 mm a právě jsem byla před týdnem na kontrolní magnetické rezonanci a našly mi pineální cystu je velká 6 mm mám občasné bolesti hlavy a pomohlo budu muset mít prášky a normálně fungovat děkuji

Tomas (So, 8. 11. 2014 - 01:11)

Ahoj, je mi 15 a mám cystu v...Ahoj Nikco. Cysta sama od sebe Ti nepraskne. Jedine, co muze delat, je ze bude pusobit stale vetsi tlak na okolni mozkovou tkan a Tve symptomy se budou postupne zhorsovat. Nebude to vsak probihat raz naraz. Mam take arachnoidalni cystu, obrovskou. Byl jsem s ni operovan v 10ti a 12ti letech. Od te doby klid. Nyni mi je 28 let a ziju celkem normalni zivot :) Nejake komplikace mam, ale to se da prekousnout. At se Ti dari.

Nikča (Pá, 24. 10. 2014 - 23:10)

Ahoj, je mi 15 a mám cystu v hlavě doktoři mi zakázali skoro všechny sporty a podobně (gymnastika trampolína míčové hry prudké pohyby hlavou) občas mívám migrény při kterých mám brnění levé části celého těla začne to nohou poté rukou nosem nosní přepážkou a potom mi brní celá pusa.. což vede k tomu že strácím schopnost mluvit (občas se mi zdá že i špatněvidím) nevzpomínám si na slova a nedokážu vytvářet věty zkončí to šílenou bolestí hlavy a zvracením.. co se stane když mi cysta praskne a jak to poznám?

Mila (Po, 13. 10. 2014 - 22:10)

Dobrý den dnes mi dělali CT mozku :drobné periventrikulární postmalatické pseudocysty vpravo frontálně co je to je to nebezpečné?

Petra (Ne, 16. 3. 2014 - 13:03)

No, v mém mozku našli...Dobry den.Mam stejny problem jako jste tenkrat mela vy a zajimalo by me jak to u vas dopadlo.co vam rekl lekar?predem dekuji za odpoved

Jana (Út, 7. 5. 2013 - 18:05)

Ahojky , jsem pět měsíců po operaci cysty na mozku. Operace proběhla úplně skvělě,bolesti hlavy už nemám a jsem úplně v pohodě.

Richie (Út, 21. 1. 2014 - 15:01)

Ahojky je mi 16 a mam cystu...Ahoj :-) mě je 18 a cystu na mozku mám o velikosti necelých 5 cm. Pravděpodobně ju mám od narození, ale přišli na to až když mi bylo 14. Za poslední 4 roky se mi zvětšila o 2 cm. Ale jsem v pohodě. Nic to není. Akorát si musíš dávat pozor, aby se ti nestal nějaký úraz. Aby ses hodně nepraštila do hlavy. Jinak Ti prasknout nemůže, protože 60% mozku tvoří voda a to jak ze vnitř, tak zvenčí. Není to životu nebezpečné ;-)

Reklama

Přidat komentář