Zdravá lehká letní jídla: Středomořský salát se zeleninou
Potřebujete:
sůl
175 g quinoa
1 červenou cibuli
1 červenou a 1 žlutou papriku
1 salátovou okurku
1 cuketu
80g vypeckovaných černých oliv
2 PL jemně sekané petržele
5 PL olivového oleje
3 PL pomerančové šťávy
5 PL citronové šťávy
1 stroužek česneku
čerstvě mletý pepř
Postup:
Semena quinoa vsypeme do hrnce s vroucí osolenou vodou. Snížíme teplotu, se-mena vaříme 15 minut a potom je slijeme.
Cibuli oloupeme a drobně nasekáme. Papriky omyjeme, rozpůlíme, zbavíme semínek a vykrojíme zbytky po stopkách. Papriky nakrájíme na kostičky. Okurku omyjeme a nakrájíme na kolečka. Cuketu omyjeme, očistíme a nakrájíme na malé kousky. Olivy nakrájíme na plátky.
Vše smícháme s nasekanou petrželí, olivovým olejem a citronovou a pomerančovou šťávou. Salát výrazně ochutíme solí a čerstvě mletým pepřem.
Zdroj: BIO KUCHAŘKA , nakladatelství Grada
Komentáře