Reklama

Pokrmy, které vás udrží přes zimu v kondici - Pohanková snídaně

V tomto seriálu vám budeme přinášet recepty, které jsou vhodné do chladného zimního období. Dodávají velké množství vitamínů, minerálů a celkově posilují obranyschopnost organismu. Budeme vybírat recepty bez obsahu lepku a mléčných výrobků, jež v zimě přispívají k zahlenění organismu.

Složení:

150g pohanky

400ml vařící vody

1 lžička medu

Reklama

špetka mletého hřebíčku, mořská sůl

2 lžíce olivového oleje

4 lžíce sekaných pistácií

4 lžíce rozinek

4 hručky nakrájené na kousky

špetka skořice

Postup:

-          pohanku nasucho opražíme v rendlíku

-          zalijeme vařící vodou a uvaříme pod pokličkou doměkka

-          vmícháme lžíci medu

-          okořeníme špetičkou mletého hřebíčku

-          osolíme

-          rozehřejeme hrnec

-          rozpálíme olivový olej

-          orestujeme pistácie a rozinky

-          přidáme nakrájené hrušky a podusíme doměkka

-          ochutíme špetkou skořice

-          vše promícháme

Zdroj: Roswitha Fehrer - Vaření podle pěti lementů v souladu s ročními obdobími, nakladatelství Eminent

Roswitha Fehrer je přední evropská odbornice na čínskou medicínu.

Reklama

Komentáře

min小民 (Po, 11. 3. 2019 - 12:03)
zzz內容zzz
Ona (St, 3. 8. 2022 - 22:08)
tyhle kaše opravdu nemám ráda. Preferuji nějaké smetanový krém, rohlík se šunkou a ovoce
Karel (Čt, 4. 8. 2022 - 10:08)
Tohle je humus. Nejlepší snídaně je: Minipárečky, míchaná vajíčka, rohlík, máslo, káva, džus.
Reklama