Suroviny: převařená čočka, vločka, 3vejce, polohrubá mouka (možno přidat celozrnnou mouku), mléko, másla, 1lžíce oleje, 4-5stroužků česneku, cibule, kečup, sůl, pepř, majoránka, kari
Postup:

150 g čočky, 50 g velkých krup, mořská sůl, 3 stroužky česneku, 3 lžíce oleje, 4 lžíce sušeného droždí Tebi.

Zvlášť uvařenou čočku a kroupy scedíme, pomeleme na masovém mlýnku, přidáme utřený česnek a na oleji krátce osmahnuté Tebi. Zamícháme a podáváme. (Pro 4 osoby)

350 g čočky, 5 rajčat, 2 papriky, 2 cibule, 2 lžíce oleje, pažitka, mořská sůl.

Čočku uvaříme v osolené vodě do měkka. Scedíme a přidáme nakrájená syrová rajčata, papriky, cibuli, pažitku a omastíme olejem. (Pro 4 osoby)

5 rajčat, 2 papriky, 2 mladé cibulky i s natí, 5lžic naklíčené čočky, sůl, 1 lžíce oleje.

Rajčata, papriky i cibulky omyjeme a nakrájíme, přidáme naklíčenou čočku a mírně osolíme. Zamícháme a omastíme olejem. (Pro 4 osoby)

Reklama

Reklama