Reklama

Pharmatex

M (Pá, 2. 9. 2011 - 22:09)

Zdravím všechny fanynky Pharmatexu!
Chci se zeptat na dvě otázky.
1. Jak moc musím bazírovat na to,aby se partner nemyl mýdlem, když společně s pharmatexem používáme kondom ? Zdravý rozum mi říká, že se to mýdlo do mě prostě nemá jak dostat,ale kontrolně se ptám.
2. Když u krému plníte ten aplikátor, plníte prostě jen tu vrchní část, ne celý aplikátor ?

kathlenka (St, 31. 8. 2011 - 22:08)

dobry den, prosim o informaciu, zacala som pouzivat pharmatex krem, v krabicke bol aj plastovy davkovac, ktory je priblizne v polovici akoby predeleny, tzn, odmerka je iba po tu polovicu alebo treba naplnit cely davkovac, som z toho trosku zmatena, lebo vsade kde su taketo davkovace, tak sa naplnaju do konca

Mia (Po, 29. 8. 2011 - 20:08)

Andreo, ano, musíš si znova vzít Pharmatex, protože první dávka je spotřebovaná prvním stykem. A v žádném případě žádné výplachy hodinu po styku! Zničila by se účinnost první dávky. Leda, že bys počkala dvě hodiny po prvním styku, pak výplach a zavést novou dávku. Ale hodinu po prvním styku žádný výplach.
Jinak sama jsem zvědavá, poprvé jsme použili krém v plodných dnech (konkrétně den před ovulací), tak teď budu netrpělivě čekat na menstruaci. Vím, že je hodně spolehlivý, ale přeci jen, červíček maličko hlodá...

Andrea (Po, 29. 8. 2011 - 17:08)

chtěla jsem se zeptat když budu mít pohlavní styk..a třeba za hodinu budu chtět mít další..musím si znovu vložit globuly nebo gel?a měla bych si při tom druhém styku pochvu vypláchnout vodou před zavedením nové glubule,gelu?

kateřina (Čt, 25. 8. 2011 - 16:08)

Pharmatex si nemůžu vynachválit. účinnost super, používám i v plodných dnech a žádná miminka na obzoru :) přešli na něj i některé mé kamárádky a všechny taky spokojené. navíc se mi líbí, že zároveň lubrikuje. používám tedy gel, globule jsem ještě nezkoušela. výhodou je delší účinnost, takže si jej můžete aplikovat i nejen těsně před sexem.

naja (Pá, 29. 7. 2011 - 23:07)

kupuji si ho v lékarně bez receptu stojí cca 230kaček

naja (Pá, 29. 7. 2011 - 23:07)

ahoj s globulemy máme super zkušenost a strach nemáme používáme to rok v plodných dnech jsme bud s kondomem nebo výron ven ale je to dobré čččlověk si zvykne na ledacos ale já se nespojila s HA bylo mi po ní zle

miruka (St, 27. 7. 2011 - 10:07)

Na www.omlazeni.cz píšou, že lze koupit bez receptu.

Aďa (Čt, 21. 7. 2011 - 10:07)

Andy, jsem ráda, že píše...Ešte by som mala jednu otázku dá sa Pharmatex kúpiť aj bez lekárskeho predpisu alebo to nie je možné?

Mia (Po, 11. 7. 2011 - 16:07)

Andy, jsem ráda, že píše někdo z pozice zdravotníka a Pharmatexu věří :-) To se mezi lékařstvem moc nevidí... Jinak k tvému dotazu - právě když má někdo potřebu používat několik metod najednou, je pak klidnější, že když selže jedna, zachrání to druhá. My to máme tak - v neplodných dnech jen Pharmatex, v plodných většinou Pharmatex a kondom. Jsem klidná. Kdybychom používali pouze Pharmatex i v plodných, asi bych byla trochu nervózní. Ale kdo ví, nejspíš zbytečně, také si myslím, že spolehlivý je dost.
Aďo, na játra Pharmatex vliv nemá vůbec, působí pouze v pochvě a nevstřebává se jakkoliv do těla. Takže určitě dobrá volba;-)

Aďa (Po, 11. 7. 2011 - 14:07)

Ahojte chcela by som sa spýtať či má Pharmatex nejaký vplyv na pečeň alebo tak pretože by som ho chcela vyskúšať z toho dôvodu, že mi zistili nedávno veľmi zlé pečeňové testy a musela som prestať brať antikoncepciu s priateľom by sme chceli mať taký pohlavný styk ako počas užívania antikoncepcie pretože sme si na to už dosť zvykli.. ďakujem za odpoveď

Andy (Po, 11. 7. 2011 - 12:07)

Ahojky, reaguji na tvůj...A ještě bych chtěla dodat, že mne zaráží, kolik antikoncepčních metod dokáží lidé používat zároveň při jednom styku ( pharmatex, přerušovaná soulož a ještě kondom???). Zajímalo by mne, zda se to projevuje na psychice ženy při styku. Podle mě musí stále myslet jen na to, aby všechno klaplo a ze samotné soulože nic nemá. Co si o tom myslíte?

Andy (Po, 11. 7. 2011 - 12:07)

Zdar, ja s spartnerokou...Ahojky, reaguji na tvůj dotaz z pozice zdravotníka s odborností neonatologie. Určitě počet spermií nerozhoduje o účinnosti pharmatexu. Co by mohlo mít vliv je množství spermatu, ale naštěstí ho tělo tvoří jen určité množství, takže vliv to nemá. Používáme pharmatex léta a bez otěhotnění:-) Považuji ho za spolehlivou metodu, byť otěhotnění je možné při nedodržení určitých zásad ( používání mýdla, sprcha ženy po souloži apod.) Kolegyně v práci také otěhotněla přes pharmatex ale bohužel nedodržela právě tu zásadu sprchování po styku. A pak ještě existují případy, kdy něco mezi nebem a zemí rozhodlo a miminko bylo počato bez jakéhokoli pochybení. Nicméně znám spoustu maminek, které takto otěhotněly i při hormonální antikoncepci. Já jsem s pharmatexem spokojená a určitě jej nepřestanu používat :-)

Mia (Út, 5. 7. 2011 - 13:07)

Hm... je to hodně divný a nemohlo se to stát, jak jste měli kondom s Pharmatexem? Nepraskl, nebo nezaneslo se sperma třeba rukama nebo tak? A kdy jste měli ten Pharmatex s přerušovanou, před nebo po ovulaci a nevíš kolik dní od ní? Nezapisuješ si teploty na Fertility Friend nebo někam, docela by mě ten graf zajímal :-) A co miminko, necháš si ho? Jak reagoval přítel?

Jana (Po, 4. 7. 2011 - 13:07)

Já si plodné dny normálně měřím a běhěm nich jsme k Pharmatexu ještě měli kondom. Používali jsme ho přesně podle návodu a o to víc to nechápu :-( Ale doktoři mi dali jasně najevo, že je to velice nespolehlivá metoda a jsem hloupá, když se na něj spoléhám :-(

Mia (Ne, 3. 7. 2011 - 19:07)

Tím, že je to lék a není to něco jako doplněk stravy, je přísně kontrolovaný a účinnost prošla mnohými klinickými studiemi. Sama jsem některé ohledně Pharmatexu četla a podle nich je hodně účinný, odkazy se dají najít na pharmatex.sk a i jinde jsem na to koukala, už nevím kde. A jinak - samozřejmě že se dá otěhotnět jen v plodných dnech. Pokud je nedokážeš přesně určit podle hlenu, bere se dle symptotermální metody den nejdřívější ovulace, kdy v minulých (měřených) cyklech nastala, mínus sedm dní pro opatrnost (většinou však spermie nepřežijí víc než pět dní, spíše méně) a po ovulaci tři dny (aby byl potvrzený vzestup teploty a pro případ, že by nastala dvojitá ovulace, druhá ovulace nemůže nastat později než 24 hodin po první), zbytek dní je neplodných. Pokud neměříš teplotu a nesleduješ hlen, pak se nedá vůbec spolehnout na to, že šlo opravdu o neplodné dny. V těch jsi určitě otěhotnět nemohla.

Nevím (Ne, 3. 7. 2011 - 18:07)

Možná to bude blbej dotaz, ale Jani, otěhotnět přeci můžeš jen v plodných dnech, ne? Jen když probíhá ovulace...Nebo si měříš teplotu a víš, kdy nemáš plodný dny?

Jana (Ne, 3. 7. 2011 - 15:07)

Pharmatex je je certifikovany...Já ti věřím a nezpochybňuju to, ale zkus to těm doktorům vysvětlit - když ti tohle všichni tvrdí a jsou na tebe ještě hnusní...

Teq (Ne, 3. 7. 2011 - 12:07)

Ahojky, bylo to mimo plodné...Pharmatex je je certifikovany liek, nie ziadny pochybny bylinkovy doplnok a jeho ucinky musia byt riadne overene a kontrolovane, podla toho ako sa mu doktori vysmievaju by sme potom museli pochybovat o kazdom liecive.
K tomu som pozeral na nete 50 rocny vyskum z anglicka, kde sledovali vyse 17 000 parov co pouzivali uz dnes zastarale spermicidy (na ktore sa vacsinou doktori tak odkazuju a vacsinou davaju sancu 30% ze zena otehotnie)a vyratal som si, ze 9% zien otehotnelo. Takze tak.
Pharmatex ma uz inu, ucinnejsiu latku ako tieto spermicidy. A nie na jednej studi som nasiel jeho pearl okolo 6-tky.
http://www.contraception-esc.com/istanbul/abstracts/P122.htm
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/6552435

Jana (Ne, 3. 7. 2011 - 11:07)

Jani, to je hrůza :-( Ne že...Ahojky, bylo to mimo plodné dny a ještě s přerušovanou souloží... Doktor se mi pak ještě vyysmál, že Pharmatex má skvělou reklamu, ale účinost není taková jak firma proklamuje. Podle jiných lékařských výzkumů je to jen 50 na 50. Fakt smutné :-(

Reklama

Přidat komentář