Reklama

TAJEMNO - Paranormální jevy.

aa (Út, 10. 1. 2017 - 19:01)

Pro šíity byl pravým nástupcem ?Alího prvorozenec Hasan, prorokův vnuk. Rezignoval však a byl zavražděn. Novým imámem se stal jeho bratr Husajn, ale i on byl zabit umajjádskými oddíly 10. října 680 n. l. Jeho smrt neboli mučednictví, jak na ni pohlížejí šíité, má na ší?at ?Alí, ?Alího stranu, až dodnes významný účinek. Věří, že ?Alí byl pravý nástupce Muhammadův a první „imám [vůdce] božsky chráněný před omylem a hříchem“. ?Alího a jeho nástupce považovali šíité za neomylné učitele s „božským darem bezúhonnosti“. Největší část šíitů věří, že bylo jen dvanáct pravých imámů a poslední z nich, Muhammad al-Muntazar, zmizel (878 n. l.) „v jeskyni velké mešity v Sámařře, aniž zanechal potomka“. Tak „se stal ‚skrytým (mustatir)‘ neboli ‚očekávaným (muntazar) imámem‘. . . V pravý čas se objeví jako mahdí (božsky vedený), aby obnovil pravý islám, dobyl celý svět a nastolil krátké milénium před koncem všeho.“ — History of the Arabs.
22 Šíité si každoročně připomínají umučení imáma Husajna. Mají procesí, při nichž se někteří sekají nožem, mečem a jinak si způsobují bolest. V novějších dobách získali šíitští muslimové velkou publicitu svou horlivostí pro věc islámu. Představují však jen asi 20 procent muslimů na světě. Většina je sunnitská. Nyní se však obraťme k některým naukám islámu a povšimněme si, jak islámská víra ovlivňuje každodenní chování muslimů.

rose (Čt, 5. 1. 2017 - 10:01)

Gregor ma pravdu,
Paranormal je nekdy normal, jen to jeste neumime vysvetlit

Gregor (St, 4. 1. 2017 - 16:01)

Lidi, neperte se :-) A raději přihoďte nějaký pořádný parajev.

Shogun (St, 4. 1. 2017 - 15:01)

Shogune, já bych se na to...Kterýho člověka máš na mysli? Toho anonyma, kterýho tu dycky chytá amok z mých příspěvků? Toho naopak vytáčím já :) Jen jsem se mu pokusil vysvětlit, co tu ve skutečnosti propaguje.

A pokud jde o roseho, to je tupý fanatik, který si vystačí sám se sebou. Proč ten mě vytáčí, nad tím se nemusím zamýšlet, to vím dávno. Jeho úkolem je kopírovat a kopírovat, štěkat a štěkat, dělá to z "povinnosti". Takže ano, můžem ho nechat šířit tady stále tytéž nesmysly, ale pak to tu úplně zazdí, což je asi jeho cílem.

rose (St, 4. 1. 2017 - 12:01)

Shogunku, vytoci te ten, koho nechas. ..
Zkus neco podstatneho napsat, at nestrkas

Martin (St, 4. 1. 2017 - 09:01)

Ano, to je moje oblíbená...Shogune, já bych se na to vykašlal. Je jasné, že prostě toho člověka baví tě vytáčet a tak tě stále poučuje. Možná by stálo za to se zamyslet, proč tě to tak vytáčí a proč té osobě na to stále skáčeš a dáváš jí svou energii.

Shogun (St, 4. 1. 2017 - 00:01)

Ještě je otázka, jestli je...Ano, to je moje oblíbená poštěkávač(ka) :) Nikdy se nepodepíše, nazývá mě vytrvale "Schogunem" a nedělá nic jinýho, než že se do mě naváží. (Možná i do jiných?) A navíc tvrdí, že neni křesťan, ale dycky zuří, když někdo kritizuje právě křesťany.

"...jak si myslíš,že je tvůj názor ten nej..."

To jsem někde řekl? Nebo jak jsi na to přišla? Jak se to pozná? Já říkám to, o čem si myslím, že je to pravda. To dělá asi každý ;-) Nebo ty sem snad píšeš názory, o kterých si myslíš, že jsou špatný nebo lživý?
A tenhle nesmysl na mě pliveš už asi podesátý. Najdi si nějakou jinou vzteklou průpovídku. Nějakou, která aspoň dává smysl.

"už to tu ne jeden člověk psal tohle je DISKUSE"

Ano, to jsem psal například já :) Myslíš, že rose vnáší do diskuse něco užitečného? Diskuse není totéž co štěkot vesnických psů. Tady neplatí, že kdo víc štěká, ten má víc pravdy. Slova musí taky něco obsahovat, a pokud možno pokaždé něco jiného, něco inspirujícího, něco, co posouvá téma zajímavým směrem. Nikdo tu neni zvědavej na monotónní blábolení, že "všechna magie je zlá a pochází od satana, a vše, co není z bible, je špatné, a že pokud na něco není jasně dána odpověď od boha, tak se o to nesmíme zajímat, protože je to od satana". Tyhle nesmysly jsme tu už četli tisíckrát a nikam to nevede. Rose tady diskusi akorát strhává pořád k tomu samému tématu. Kvůli němu je tu věčně konfliktní atmosféra. On by rád, kdyby se polovina diskusí na doktorce vedla o tom, co řekl nebo neřekl ježíš. NA TO NEJSME ZVĚDAVÍ.

Už to chápeš, hlupáku? Diskuse spočívá buď v tom, že někdo přichází se svými prožitky, nebo argumentuje o svých názorech. Bombardovat doktorku citáty a invektivy není přínosné ničím.
Já tu nebojuju proti něčí jedinečnosti, jak tu mektáš, naopak bojuju proti vypatlané názorové uniformitě, kterou se tu snaží nastolit fanatici.

nevím (Út, 3. 1. 2017 - 21:01)

rose, jak to tak chápu je nejspíš v nějaké víře,jestli má základku asi nepatří do para jevů,ne?Nebo snad ano????To je tedy argument,jen co je pravda,zamyslete se do prdele,nad tím,jestli je normální se navážet do nějakého názoru,,víte co je zvláštní jev?Je to možná i para jev,že je každý z nás originál,naprostý a jedinečný,jak v myšlení,tak podobě,nic není stejného ,ani na zemi ani ve vesmíru,to je podle mne naprosto dokonalé a nevysmívejme se něčí jedinečnosti,je to jen odraz slabosti a nevyrovnanosti,tohle člověk spokojený sám se sebou nedělá.

:?"_: (Út, 3. 1. 2017 - 21:01)

...Schogune,ty se tak strašně rád posloucháš,ty zrovna se nemusíš zajímat o vesmír,zajímej se o to,co je to třeba respekt,k jinému názoru,slušnost,takt,aj.....takové ty spíše přirozené věci víš,normální,jejich podstata ti totiž dost uniká,možná i moč z toho,jak si myslíš,že je tvůj názor ten nej....už to tu ne jeden člověk psal tohle je DISKUSE,co se týče magie si nepřihodil žádný poznatek ani nic chytrého,ale to se od tebe ani nečeká....

rose (Čt, 29. 12. 2016 - 22:12)

sypes jenom popel a siru, uz neco rekni, co si vystudoval. nadavat umi kazdy...
to je lehke...

Error (Pá, 23. 12. 2016 - 16:12)

pletes si slovo magie s...Někdo, kdo se dívá na svět skrz primitivní černobílý filtr, mi tu bude něco vysvětovat :) Já ti takovou zadefinuju, že druhou chytneš vo zeď. Tobě splývají dohromady pojmy magie, tajemství, pohanství, polyteismus, sny, vize, zlo, hnus, satan a mnoho dalších. Takže nejdřív si udělej jasno sám, a pak se odvažuj někoho kritizovat.

rose: "...argumentace desne pokulhava..."

Dobrej vtip. Tohle říká někdo, kdo nepoužívá ŽÁDNOU argumentaci? Lezou z tebe jen citáty, naučený fráze, nebo nic neříkající kritika, která nikdy nepřijde s ničím konstruktivním. Víš ty vůbec, co je to dostat nápad, vlastní myšlenku, přijmout k něčemu vlastní přístup? Ne. A proto jsi asi u jehovistů. A proto nenávidíš tajemství: neumíš je odhalovat. Proto potřebuješ mít všechno předem vysvětleno a předžvýkáno. Ale my ostatní takoví většinou nejsme.

rose (Pá, 23. 12. 2016 - 10:12)

nikdo to nevidel, jsme zavidli na svedectvi jinych...

rose (Pá, 16. 12. 2016 - 19:12)

Error take jenom pouziva silna slova, ale argumentace desne pokulhava

rose (Pá, 16. 12. 2016 - 10:12)

pletes si slovo magie s krasou...
zadefinuj si to a muzeme se bavit, tady se lidi bavi o pouzivani bile a cerne magie, ne o tom, ze vesmir je magicky krasny...
nemas jasno a pletes pojmy a dojmy
je to tak stejne jako latrina a vitrina

Error / Shogun (Čt, 15. 12. 2016 - 20:12)

co to tady placas Steve???...To bylo na mě? Vždycky mě pobaví, když primitiv poučuje druhé, aby víc četli nebo "studovali". Ale časem už je to dost monotónní. Nikdy tu z tebe nevylezlo nic než citáty z bible nebo poučky ze strážný věže, co řekl nebo neřekl Kristus, že existují jen dvě cesty, že magie a tajemno = satan... Už před více než rokem ses vyčerpal, tak myslíš, že tvůj kolovrátek eště někomu řekne něco nového nebo poučného? Všiml jsem si, že poslední dobou na to jdeš oklikou. Nyní se od tebe dozvídáme, že příroda je krásná a člověk je špatný, to je jistě velmi študovaný názor. Nejspíš to zase směřuje k závěru, že všechno tajemné buď není tajemné, nebo je to od satana, že?

Jsem rád za to, jak je vesmír složitý a tajuplný; naplněný magií, pokud se člověk pozorně dívá. Určité ideologie si už hodně dávno vzaly za cíl zbavit člověka tajemství i touhy po něm, aby ho mohly plně kontrolovat. I přes staletí útlaku se jim ale zvídavou lidskou přirozenost nepodařilo zvrátit. Teď už je tahle ideologie na ústupu a my se můžeme svobodně zajímat, o co chceme...

rose (Čt, 15. 12. 2016 - 18:12)

co to tady placas Steve??? Vic studuj a budes mit co rict, ne jenom napadat druhe. Co mas k tim paranormalnim jevum? Napis uz neco podstatneho, at se dockame...

Error (Čt, 15. 12. 2016 - 03:12)

Pro Píšeše: Proč jen k...To myslíš vážně? Encyklopedická znalost není totéž co připravenost kdykoli k čemukoli citovat bibli nebo Strážnou Věž.

Fion (St, 14. 12. 2016 - 19:12)

Pro Píšeše: Proč jen k jednomu tématu? Rose má encyklopedické znalosti, tak ať vyjádří jakýkoliv svůj názor, má-li k tomu co říct.

Píšeš (St, 14. 12. 2016 - 10:12)

úplně všude,nikoho to už nezajímá,upni se a piš k jednomu z témat.

rose (St, 14. 12. 2016 - 09:12)

buduje se jako co? Ze zabetonujeme co se da a vykacime lesy kde se da? Az clovek podetne posledni strom, zjisti, ze prachy se jist nedaji...

Reklama

Přidat komentář