Reklama

Gastroskopie

Tom (Po, 16. 2. 2009 - 19:02)

Při gastroskopii jsem ještě nikdy neměl žádnou injekci. A byl jsem na tom asi 10x.

lenka (Po, 16. 2. 2009 - 19:02)

dekuji,ale stejne ,,,,,,,,,,,mam nadelano je tu nekdo kdo to odmitl?jak vas ak leci a tak?

Návštěvník (Ne, 15. 2. 2009 - 19:02)

já se nechválím, jsi mimo, jen chci podpořit ty, kteří se bojí.

Návštěvník (Ne, 15. 2. 2009 - 17:02)

Mirko něco tu smrdí,asi ta tvoje samochvála:-)

lenka (Ne, 15. 2. 2009 - 12:02)

Neboj se ničeho, o to to umocňuješ, já spíše tpím tím, že mám vsugerováno, že by mi pak po injekci, nebo sprey bylo špatně, tak jsem zvolila tuto cestu.

LENKA (So, 14. 2. 2009 - 17:02)

DEKUJI ZA ODPOVED,JINAK MIRKO JAKS TO MOHLA ZVLADNOUT ASI NEMAS PROBLEM S POLYKANIM JA NESPOLKNU OD MALA ANI PRASEK TAKZE HOROR SNAD TAM NEBUDU MUSET RADEJ ODMITNU NEMAM NA TO,,,,,,,,,STRASNE SE BOJIM A DELAT SI TAM OSTUDU?SEM S NERVY V HAJI

Pro Lenku (Pá, 13. 2. 2009 - 19:02)

Žádný

Mirka (Pá, 13. 2. 2009 - 19:02)

Dneska jsem absolvovala gastroskopii v Jindřichově Hradci a nenechala jsem si píchnout ani nic uklidňujícího do žíly a ani jsem si nenechala dát zmrtvující sprey do krku, do 4 minut bylo vše hotové, byla jsem pochválena, že takových pacientů je hodně málo, kteří k tomu takto přistoupí, dá se to vydržet.

lenka (Pá, 13. 2. 2009 - 18:02)

prosim vas jaky je rozdil mezi gastro a fibroskopii?diky

Moni (St, 11. 2. 2009 - 08:02)

Ahoj, vubec se neboj, ja tam zrovna byla a uz podruhy;-) Je to neprijemny, ale zadna hruza, po 10-15 minutach je po vsem a uz jsi v cekarne;-) Já jsem relativne mlada (zadnej spitalni matador) a desnej posera:-) a dala sem to. Prakticky: Probiha to vleze na levym boku, krk Ti vystrikaji znecitlivujici latkou, ale zadna hruza, asi jako pri angine. Brzo po zakroku to stejne prestane pusobit. Musis jit na lacno, trubicka jako vsechno, co se cpe do krku tlakem, vyvolava davivy reflex, jakoby na zvraceni. Ale na lacno nemas co zvracet, takze toho se neboj, k zadnymu zvraceni nedojde. Trochu neprijemny je, ze Ti obcas trubickou vzenou do zaludku trochu vzduchu, aby byly steny lepe videt. A v dusledku toho hodne a vydatne "krkas". To ale neboli. Osobne jako nejneprijemnejsi vidim to "daveni jakoby na zvraceni". Dychat taky muzes, pro jistotu jsem si ale vykapala nos, s rymou by to asi bylo horsi. Kazdopadne jsem zadnej oblbovak nedostala a ani jednou nepotrebovala, myslim, ze strach je horsi nez samo vysetreni, dokonce si troufam tvrdit, ze u injekce jde spise o zklidneni nervu u lidi hodne vystresovanych. Pak jsem sla v klidu do prace, bez jakychkoli dalsich potizi. Drzim palce!;-)

Teressa (Út, 10. 2. 2009 - 09:02)

Ahoj, v pátek mě čeká gastroskopie.Mám z toho šílený strach už teď.Mám slabý žaludek, takže zvracení mi nedělá problém.Hrozně se bojím, že to třeba bude bolet nebo, že se začnu dusit.Je možné po zákroku řídit?Potřebuji odpoledne odjet mimo Prahu.
Poraďte prosím.

Aja (Pá, 6. 2. 2009 - 13:02)

Sanatorium sv.Anny v Praze na Jarově provádí transnasální gastroskopii, nebo je na netu mapa klinik, které to dělají.

Jitka (Po, 2. 2. 2009 - 10:02)

Nekde jsem cetla,ze se provadi tzv. nasalni gastroskopie - tzn. ze tu hadicku soupnou dovnitr nosem...

Franta (Ne, 25. 1. 2009 - 22:01)

Dobrý den, rád bych se zeptal, která pracoviště u nás provádějí vyšetřeni pomocí endoskopické kapsle a zda ho hradí pojišťovna. Děkuji

misa (So, 24. 1. 2009 - 08:01)

Dobry den, mohl by mi, prosim vas, nekdo poradit, zda je mozno provest gastrosk i jinym zpusobem, nez tou strasnou hadici do pusy?:), popr., kde se toto provadi, moc diky:)

Lili (So, 17. 1. 2009 - 11:01)

Tak já jdu na gastroskopiii v pondělí..a bojím se toho mooc, je mi teprv 15 a prostě se bojíím..sice v nemocnici sem zažila horší věci jako je kolonoskopie sice pod narkozou..prostě 4týdny v nemocnici mi stačily a teď ještě tohle..

bára (Út, 13. 1. 2009 - 20:01)

tak už to mám konečně za sebou!! fakt to neni tak strasny.. a hlavne je to rychly (aspon v mem pripadě. Akorát mě z toho docela bolí v krku když polykám...

Daniel (Út, 13. 1. 2009 - 19:01)

Já jsem si absolvoval gastroskopii včera, jenom s umrtvením jícnu sprejem, žádná oblbovačka do žíly. Bylo to celkem v pohodě, sice ne nějak příjemné, ale zase moc nepříjemné bych taky neřekl, bolest žádná. Lékař příjemný a fajn, sestra dost odměřená a "chladná", ale vyrovnala to vysokou profesionalitou. A? teprv ku konci jsem měl nepříjemný reflex na zvracení, asi způsobený tím, že se to dost protáhlo a zabralo daleko více času než normálně, protože museli brát neplánované vzorky tkáně z jícnu, kvůli objevení otevřených jizviček nad vstupem jícnu do žaludku. Kvůli nim hned předpis léku a znovu na gastroskopii za 3 měsíce. Jinak sám žaludek, kromě žalud. kataru ve spodní polovině v pořádku, tak úleva. Možná důvodem, že jsem to v pohodě snášel, je to, že cvičím Čí Gong a v tom rámci nacvičujeme i relaxační pohyby a dýchání a právě to hluboké tak zvané "žaludeční dýchání" mi velmi pomáhá jak u zubaře, tak i u "tvrdších" vyšetření. To hluboké žaludeční dýchání bych se doporučil naučit všem, co chodí častěji na hlubší vyšetření. Sám se to člověk dost dobře naučit nemůže, je alespoň ze začátku potřeba pomoci buď zkušeného rehabiliťáka, zkušeného učitele Čí gong-u a nebo učitele jógy, který tu techniku ovládá.Jinak malé upozornění: Stává se, že vzduch z vyšetření nevyjde všechen ven jícnem a ústy, ale pokračuje do střev, ze kterých pak hlasitě "vychází" za pár hodin, tak si po gastroskopii neplánujte návštěvu divadla nebo rande, mohlo by to být dost trapné.

Jana (Út, 13. 1. 2009 - 12:01)

Poradíme Vám jak zdravě, bezpečně a dlouhodobě zhubnout. Přizpůsobíme se Vašim potřebám i životnímu stylu. Garantujeme Vám dosažení cíle, veškeré informace, 7 denní kurz hubnutí zdarma, registrace na: www.snama.cz/dieta

Sofie (Út, 13. 1. 2009 - 12:01)

Mě to čeká zítra , už jsem na tom byla před pár lety a právě že vím do čeho lezu,tak mám nervíky. Ale dá se to vydržet, co by pro zdraví člověk neudělal.

Reklama

Přidat komentář