Reklama

Gastroskopie

ivka (Po, 13. 4. 2009 - 09:04)

souhlasím s Tomem lze ventilovat vždyť u dětí se to dělá v celkové narkoze tak jak by to nemohlo jít že. A taková operace žaludku nebo odstraňování polipů to se také dělá pod narkozou a stejně vám tu sondu musí zavést pře ústa takže to musí jít.

Tom (Ne, 12. 4. 2009 - 23:04)

Gastroskopie v celkové narkóze, s výjimkou opravdu vážných důvodů (1 pacient na 10000 případů?) je opravdu nesmysl.

To Čeněk: když to napíši slušně, tak tu plácáte nesmysly, samozřejmě i u gastroskopie lze ventilovat. To víte, pokrok nezastavíte.

Čeněk (Ne, 12. 4. 2009 - 22:04)

Lucie ze 6.4. :o provedení gastroskopie v celkové narkóze. To by museli tu gastroskopii v celkové narkóze zvládnout tak do 30 vteřin. V celkové narkóze se pacientovi totiž téměř zastaví dýchání a pacient musí být tak zvaně ventilován (maskou přes nos a ústa, což u gastroskopie samozřejmě nejde) anestetikem ,jinak by se po narkóze buď vzbudil se závažně poškozenými mozkovými buňkami (to v "lepším" případě), anebo, což je pravděpodobnější, už nevzbudil vůbec.

pro Karla (Ne, 12. 4. 2009 - 19:04)

Proč nezkusíte vyšetření žaludku že se sonda zavádí ne pusou ale přes nos. V Kolíně toto určitě dělají. Myslím si že to je lepší jak pusou teda pro toho komu to pusou vadí že. Prý je ta sonda velice tenká a je to taky rychlé.

Lada (St, 8. 4. 2009 - 10:04)

Chtěla bych se připojit. Já mám zažitky takové že jsem podtoupila gastro 5krát a bez úspěchu. Měla sem ji i v částečné narkoze a nic. Takže jsem taky nevyšetřitelná jako někteří z vás. I když sem četla že to někomu udělají v celkové narkoze. Ptala jsem se na to taky a bylo mi řečeno že dokud mi není opravdu zle, (jako zvracení hubnutí atd.) tak mi nikdo narkozu nedá. A já s tím souhlasím na ty tři minuty to nemá fakt cenu. Ikdyž už je někomu fakt zle tak to už potom nic jiného nezbude. Taky tady kdosi psal že jedné paní to dělají v narkoze ale taky už na tom byla mockrát a bez úspěchu tak už ji taky nic iného nezbylo. Takže ta naděje tady je. A ještě by mě zajímalo dětem to udělají bez problémů. Asi v tom žádný rozdíl není. že takže jak kde to dělají.

lucie pro Marke (Út, 7. 4. 2009 - 08:04)

Jo ono se ti to řekne zkousněte to. Dá se to zvládnout jenže když už byl člověk na tom 5krát a nezvládá to tak to už o něčem svědčí. Jak jinak ti to vyšetří? Tady je aspoň ta naděje že kdyby něco tak ti to v té narkoze udělají. je to riziko ale ta naděje pro ty co to nezvládají tady je. Jen nechápu Vyšetření plic ti taky udělají v narkoze máš to tou stejnou cestou nechápu ten rozdíl. Když dodržíš být nalačno a nekouřit atd. Tak tam už se o tebe postarají jako při operaci. Je to záhul pro organismus to jo. Ale jak jinak to udělat tak citlivím lidem?

Sára (Po, 6. 4. 2009 - 20:04)

Já byla na gastroskopii asi 8x, a to jsem celkem mladá a vždy se hodně bojím. Už ani oblbující injekce na mě nepůsobí, tak se doplním vždy nějakými svými prášky, pak to je v pohodě. Já zase byla na celkové narkóze při kolonoskopii. Jinak u gastro- prostě překonat to spolknutí přes krk, tam se donutit polykat a polykat a pak už doktorka to tam vsunuje sama, dávení je normální, ale pomáhá hodně a pravidelně dýchat.

wwwerca (Po, 6. 4. 2009 - 20:04)

Ja dneska prodelala uz treti gastrovysetreni. Trvalo 13 minut a bylo to nejhorsi ze vsech tech trech. Hrozne zalezi na doktorovi.

zlatus (Po, 6. 4. 2009 - 20:04)

byla jsem na tomhle vysetreni pred 14 lety,zadnou injekci mi nedali a bylo to fakt husty

Markéta (Po, 6. 4. 2009 - 19:04)

Vyšetření jsem absolvovala 2x,jak již jsem psala,není to nic příjemného,ale na druhou stranu,být váma,kteří uvažují o narkoze,raději bych ty 3min utrpení přežila,než se dát kvůli tak málo minutám uspat,tak to má aspoň člověk pod kontrolou,že jste v pořádku,no po narkoze nevím nevím,určitě bych vám doporučovala,ať to zkousnete a raději tam jdete bez narkozy.Já mám taky velké problémy,jelikož i u blbého zubaře,pokud mi cpe do pusy tampony,tak mě to bere na dávení,ale zkuste aspoň pár vteřin na ten zákrok s hadicí nemyslet,překonejte sami sebe a uvidíte,že se pak pochvalíte,jak jste šikovní.

KAREL-LUCIE (Po, 6. 4. 2009 - 18:04)

tak to mam nadeji dekuju,,,,,,,a vy ostatni slyseli jste lidi ze to udelaj v narkoze toto tema me hodne zajima jsem z Kolina tak kde se poptat???????

lucie (Po, 6. 4. 2009 - 10:04)

Tak bych chtěla jen podotknout že v té narkoze se to dá udělat ale jak kde jsou ochotní. V těch prvních příspěvcích sem četla že to někomu v narkoze dělají. Holt asi nejsme tak akutní aby nám to udělai. I když někde to dělají automaticky. No tak teda nevím. Jen mě štve některé jednání lékařů že ti tvrdí že to v celkové nejde ale ono to jde je to ryziko ale jako každá jiná narkoza. To jo. Jak jinak by ti to vyšetřili. a ještě druhej lékař ti řekne že to jde že se to dělá. No tak si pak vyber. Někteří lidi toto vyšetření holt nezvládají a není jich málo.

KAREL (Pá, 3. 4. 2009 - 19:04)

ale jak mam vydrzet kdyz to nejde hned u lekare se do me nedostal a poslal domu proste ne,jako vyse nade mnou,proste ne naprosta fobie z toho,,,,,,,,,??????jak?

markéta (Čt, 2. 4. 2009 - 20:04)

Ahojky,tak i já byla dnes na gastroskopii,je sice pravda,že už jsem toto absolvovala jednou před 6lety,takže jsem zhruba věděla o co jde.Není to nic příjemného,ale pro klid,že nemáte žádné vředy nebo nádory,se to dá vydržet,je to přesně jak píše Jan z 27.3.,nejdříve vám sestra stříkne do krku umrtvující látku,pak si lehnete na bok,zkousnete umělohmotnou rourku a musíte nato nemyslet,co se bude dít,ikdyž to popravdě nejde,ale v duchu jsem odpočítavala minuty,kdy už to budu mít za sebou.Před zákrokem jsem se ptala doktora,jak dlouho to asi trvá,protože při první gastroskopii mito připadalo,jako celá věčnost,doktor mě ujistil že to je otázka tak zhruba 3min.S velkou radostí jsem odcházela domů,že je to jen nějaká malá kýla na záklopce,dá se to vyléčit práškama,Po zákroku nesmíte 2hod jíst ani pít,protože by jste se mohli udusit,pak jezte spíše kašičku,než něco tvrdého,ať si zbytečně nepodraždíte jícen.Držím všem palce,ať z toho nemají strach a raději ty 3min vydrží,než potom mít vředy apod,na které se příjde pozdě.

lenka (Čt, 2. 4. 2009 - 20:04)

nejsi sama ja to same,neudelaj me to nejde to,takze bez vysetreni sem,ja nespolknu ani prasek,byla sem tam a absolutne ne ani na kraj,proste hotovo,napsal me ze sem abnormalne davivy typ a konec,a v narkoze to nedelaj,tak nevim co,asi nic???nejsi sama ale ja to vedela ze me to neudelaj,,,,,,,,,,,

lucka (St, 1. 4. 2009 - 12:04)

tak vás všechny zdravím. Teda nevím jak to všichni děláte že to vyšetření bez problémů zvládnete. Já na tom už byla tolikrát a nikdy se jim nepodařilo to do mě nasoukat. Má už takový blok asi že to prostě nezvládám. Už nevím jak jinak to vyšetření provést. Už sem měla i oblbováka a nic prostě začnu být neklidná začnu sebou házet a nemůžou to udělat. Nemáte taky někdo s tím takovej problém jako já nebo sem sama která má z toho takovou panickou hrůzu? Díky za odpověď.

Jan (Pá, 27. 3. 2009 - 14:03)

Dnes jsem absolvoval v Thomayerově nemocnici gastroskopii - vyšetření jícnu a žaludku. Před zákrokem jsem od půlnoci nesměl jíst ani pít. Po příchodu do ordinace jsem dostal polknout na lžičce znecitlivující kapalinu a vystříkali mi ústa nějakým znecitlivujícím sprejem. Pak jsem si lehl na bok a do úst jsem dostal umělohmotnou rourku, která mi držela ústa otevřená. Skrz tu rourku mi pak prostrkávali tu gastroskopickou hadičku. Pan doktor se sám napodruhé trefil do jícnu, protože já neumím polknout s otevřenou pusou. Při zastrkávání a vyšetřování se mi asi 4x křečovitě chtělo zvracet, ale nebylo co. Pomáhalo mi zhluboka dýchat. Trvalo to asi jen 5 minut, a tak se to dá vydržet.

vladena (Út, 24. 3. 2009 - 14:03)

ja každou noc vykašlavam krev byla jsem na všem možnym vyšetřeni nic mi nenašli nestava se to nekomu zvas nevim co mam delat prosim poradtemi

Eleonora (Út, 24. 3. 2009 - 11:03)

Přeji dobrý den. Na začátku února jsem absolvovala vyšetření žaludku, po němž jsem asi týden měla velké bolesti krku. Zvažovala jsem lékařskou prohlídku, ale potom bolest ustala. Nyní téměř po měsíci se bolest vrátila. Jde o divnou bolest na pravé straně krku jakoby nad klíční kostí. Přes den je to slabé, ale večer se neobejdu bez prášků utišujících bolest, jak moc to bolí. Mám obavy, jestli se při gastroskopii něco nepokazilo. Nehcce se mi k lékaři, nýbrž se bojím, že to nepůjde vyšetřit jinak, než opět hadicí. Máte někdo obdobnou zkušenost?

Tom_x (Pá, 20. 3. 2009 - 10:03)

Byl jsem na ní, ale kvůli komplikovaníému zákroku, kdy mu museli odstranit adenom. Dělali mi to ve FN HK.

Reklama

Přidat komentář