Reklama

Gastroskopie

(Po, 12. 10. 2009 - 16:10)

právě jak jsem otevřela oči jsem uviděla ten drát tímpádem jsem cukla.

(Po, 12. 10. 2009 - 16:10)

Zkusím Vám popsat můj zážitek...jsem měla vyšetření sonem i rengenem s tou sádrou.Lékařce se něco nelíbilo,poslala mě na toto vyšetření proběhlo přesně jak u pana Jiřího H.Jen mi sestra říkala mějte zavřené oči,což jsem nevydržela otevřela a asi cukla,poněvadž potřeboval se dostat ještě kousek,taky jsem slyšela už jsme tam,Též jsem byla mokrá asi tím umrtvením to člověk necítí,že něco vytěká.Taky mám zánět ,který léčím antibiotiky.Jo opravdu nejíst a od večera ani nepít.Jsem ráda,že jsem to podstoupila,též vředy nejsou,ani se nemám bát,ale výsledky vzorků budou po neděli ale ujisťovali mě ,že je v pořádku.Vám držím pěsti pro samé štěstí,jen každý jsme jinak citlivý že vše nezvládnem.

aja (Po, 12. 10. 2009 - 15:10)

sem od Kolina

Karl_von (Ne, 11. 10. 2009 - 18:10)

ajo, najdi si zařízení, kde ti dají dobrou analgosedaci. Záleží odkud jsi.

aja (Ne, 11. 10. 2009 - 17:10)

lidi pisete ze nesmi byt nikdo hystericky a tak,,,ale ja vazne to nedala,proste jsem nespolkla vubec tu hadici,proste ne,ja to cekala nespolknu ani prasek musim si je ctvrtit i ty nejmensi,a co ted?jak se to da vysetrit jinak,driv se pila sadra ne nebo co a pak rentgen,doktor nastvanej jsem davivej typ pry a tecka,,myslim ze nejsem jiste sama co s nama u kterejch to nejde?diky pokud se to nekomu stalo

Jiří H. (Ne, 11. 10. 2009 - 11:10)

Zkusím Vám popsat můj zážitek při vyšetření gastroskopii.
Já měl tak co tři dny křeče v žaludku a natahovalo mne na zvracení.Tyto problémy jsem měl asi 4 měsíce.Zašel jsem za svoji doktorkou a ta mne poslala do NsP na vyšetření gastroskopii. Člověk by neměl aspoň 12 hodin před vyšetřením nic jíst.Ráno jsem přišel, sestra mi dala napít trošku takového sirupu(asi na znecitlivění), vyzlekl jsem se do půl těla a položil na levý bok. Pod hlavu a pod pusu mi setra dala papírový ručník a misku. Po chvíli přišla doktorka, na něco se mně ptala, (už nevím naco, jelikož jsem neustále myslel na to vyšetření :) ). Do pusy mi dala takový náhubek s otvorem pro prostrčení hadice.Když mi strkala tu hadici do pusy, řekla že mám polknout a dále jsem cítil jak mi ji zavádí niž do žaludku.Poté co jsem ji měl v žaludku s její koncem otáčela a řekla, je to tam. Když s koncem otáčela, začalo mne natahovat na dávení.Všiml jsem si jak setra měla v ruce nějaký kus drátku a strkala to do té hadice.Chtěli mi vzít vzorek z napadené stěny žaludku.Pořád mne natahovalo na dávení a doktorka říkala, že se tam nemůže dostat,jelikož jsem pořád dávil.Chvíli jsem přestal dýchat až odebrala ten vzorek. Poté jak vyndala hadici, mi vteklo do pusy i hodne žaludeční šťávy, nebo co to bylo.Tu jsem poté vyplivl do papírového ručníku.
Doktorka mi řekla, že tam mám silný zánět a mají podezření na heliobakterii a proto mi vzali kousek vzorku, který se pošle na vyšetření a na druhý den si mám přijít pro výsledek. Bohužel zjistili, že tam mám tu heliobakterii. Nasadili mi 2 x silné antibiotika, které se berou 7 dní ráno a večer a dále mi napsala tabletky helicit. Taky dvě denně.Ráno a večer.Prý se ten bacil vyléčí a měl by být pokoj. Od vyšetření je to už 14 dní a zatím klid.
Měl jsem strach, že tam mám žaludeční vředy,ale nebyly.Pokud mohu posoudit, tak až zase tak strašné to nebylo jak jsem očekával.Příště bych ale asi pomaleji a zhluboka dýchal. Pokud máte problémy se žaludkem, na nic nečekejte a běžte.

Helicobacter py (Pá, 9. 10. 2009 - 12:10)

Nechci nikoho strašit,ale pro mně to byl nejhorší zážitek v mém životě.Příště jedině pod narkózou.Je ale pravda,že nepodstoupit gastroskopii při problémech žaludku se nevyplácí.Díky tomu a následné léčbě jsem se zbavil neskutečných bolestí a možných dalších následků.Takže raději to vydržet.

Jirka (Čt, 8. 10. 2009 - 21:10)

já taky prosím o radu. A Tobě...Ja myslel jak se projevuje ta žaludeční neuróza a čím to léčí. Jaké jste měly příznaky při žaludeční neuróze. Jsem pořád ve stresu a od žaludku je mi také zle proto se ptám. Děkuji

Lenka (Čt, 8. 10. 2009 - 18:10)

Prosím jak a čím se léčí...já taky prosím o radu. A Tobě co to dělá nebo jak se to projevuje Jirko?Já jsem zrovna minulý čtvrtek byla na vyšetření ale mi to dělali přes ústa,jak popisuje Káťa,ale já jsem vůbec neslyšela,že se to dělá i nosem.

Jirka (Čt, 8. 10. 2009 - 13:10)

Prosím jak a čím se léčí žaludeční neuróza ? A jak se tam projevovala nemoc. Děkuji

Káťa (Čt, 8. 10. 2009 - 13:10)

Dnes jsem byla poprvé. Popisuji podrobně, protože vím, že se toho včetně mne, kdo na vyšetření ještě nebyl, obával a obává.
Sestra podá kloktadlo, vykloktám si ústní dutinu a tekutinu polknu (někde prý sprejují). Dále čekám, až začne působit. Za okamžik přijde doktor, dá mi pár otázek, zda jsem vyšetření již postoupila, a jak mám dlouho ty potíže. Sestra říká, že si mám lehnout na levý bok trochu sklonit hlavu, pod kterou mi dá mističku (lepší je ještě trochu pokrčit nohy, člověk se cítí více v bezpečí) a do pusy mi dá umělohmotný kroužek na prostrčení trubice. Před zasunutím trubice do úst doporučuji se na hadici nedívat, jak se s ní k vám pan doktor přibližuje. Pokud vyšetření nikdo nezná, zvedá se člověku už žaludek dopředu. :-)Takže, zavřít oči, trochu se zvedne žaludek a snažit se polknout, jde to a nebolí to. Potom vás pochválí a pak už pan doktor pomalu strká trubici do žaludku a odebírá vzorky. Vyšetření je krátké. Doporučuji dost prodýchávat, sami říkali, že je nejlepší krátce nadechnout a hodně vydechnout, dýchá se docela dobře i pusou. Pro jistotu se ale před vyšetřením vysmrkejte :-). Během vyšetření mi pan doktor ukazoval na monitoru, co kde mám, bylo to zajímavé se na sebe podívat zevnitř, dá se i odpovídat hm. Na to, že mám velmi zvýšený dávicí reflex se mi zvednul žaludek asi třikrát, a to při zasunutí, pak když už byla hadice ve mne a trochu (ale to už pak člověk polykat potřebuje)až při vyndavání, pak si člověk musí odplivnout. Injekci mi nedali a myslím, že pokud není člověk histerický, tak se to dobře dá zvládnout i bez ní. Potom trochu člověku brní pusa a špatně se mu mluví. Když to přichází k sobě, trochu pálí krk, ale po hodině až dvou, kdy by se ještě nemělo nic pít ani jíst, je to v pohodě. Hlavně žádné stresy před vyšetřením. A vůbec žádné stresy. Já kdybych je neměla, tak jsem ani na to vyšetření nemusela chodit, protože mi zjistili žaludeční neurózu. Tak se nebojte a držím palce.

Magdička (Po, 5. 10. 2009 - 08:10)

ahojky tak mne uz to čeká za par dny gastro moc se bojim

Jana (Čt, 24. 9. 2009 - 13:09)

Na sondu nosem? nebyla sem a taky mě to dost zajímá pak napiš jaké to bylo protože mě klasická nejde. Takže sem zatím bez vyš. Díky.

nelly (St, 23. 9. 2009 - 11:09)

zdravím,v úterý jsem objednaná do Prahy na vyšetření žaludku tou sondou nosem.Byl jste na tom už někdo?Hrozně se bojím.

Eva (St, 16. 9. 2009 - 18:09)

Dnes jsem byla na gastroskopii. Přiznám se, že jsem se hrozně bála, několik dní jsem ppořádně nespala, poslední noc i ráno před jsem se moc neuklidnila ani s Lexaurinem. Věřte, že to opravdu není tak hrozné, jak se to zdá. Již předem jsem si řekla, že zavřu oči a nebudu se dívat na tu hadici a přístroje. Sestra mi vystříkla krk znecitlivující látkou, vyzvala, abych si lehla na bok na polštářek, do úst dala kroužek abych tu hadici snad neprokousla, a už se šlo na věc. Dr. tím kroužkem prostrčil hadici, pak řekli, abych zkusila polknout, pochválila mě, pak ještě jednou nebo 2x zkusit polknout, při tom se mi 2x zvedl žaludek. Za chvíli mi sestra říká, že teď to budu trochu cítit, pan doktor prohlíží dvanácterník, pak že mi ještě vezmou vzorek na Helicobaktera a budeme končit. V břiše jsem cítila tlak, nebylo to moc příjemné, ale snažila jsem se dýchat a opravdu to trvalo chvíli, než mi hadici zase vytáhli. Zjistili jen zánět v žaludku, dali léky a za 2 - 3 měsíce na kontrolu. Už se jí ale neděsím, vím, že se to vydržet dá, tak se toho nebojte, kdo máte vyšetření před sebou.

r (St, 2. 9. 2009 - 14:09)

Tak jsem dnes absolvovala gastro no bylo to velmi nepříjemné, dávila jsem se hodně, protože mám zvýšený davící reflex, ale mám to zdárně za sebou, takže všem kdo to mají před sebou přeji hodně zdaru.

Ervd (Po, 31. 8. 2009 - 12:08)

Pred chvili jsme se vratil z gastroskopie. Je mi 22. Nasli mi drobnou skuznou hiatovou hernii, spatne fungujici zaklopku a z toho plynouci refluxni chorobu...

Sestra rikala ze pri vysetreni sem se davil jak malo kdo, ale i tak muzu rict ze to bylo v pohode, proste jako kdyz zvracite:)

r (Ne, 30. 8. 2009 - 13:08)

Kde v Brně je trans. gastroskopie

ForBio (St, 26. 8. 2009 - 14:08)

Také patříte k lidem, kteří začínají "řešit" svůj zdravotní stav až ve chvíli, kdy se projeví příznaky onemocnění? Také přehlížíte rodinnou anamnézu, tzn. vrozené dispozice a "čekáte" až na období, kdy se "něco" objeví? V takové situaci je základním předpokladem úspěšné léčby, ale také prevence, včasná a co nejpřesnější diagnóza.
Je mnoho způsobů, jak najít řešení a pomoc. Jedním z nejefektivnějších je využítí nabídky Studia ForBio, nově zřízeného pracoviště v Plzni s možností špičkové diagnostiky přístrojem METATRON 4025GR Hunter. Tato NLS diagnostika nabízí velmi přesnou metodou komplexní vyšetření Vašeho organismu s vysokou mírou přesnosti. Je to jediná NLS diagnostika s certifikací pro lékařské účely. Metoda je schopna odhalit i nádorová onemocnění v jejich raném stadiu, stejně jako odhalit skrytá stadia různých onemocnění ještě před projevem jejich vnějších příznaků. Tímto neinvazivním a pro člověka bezpečným vyšetřením zjistíte, jaký je skutečný stav Vašeho organismu a účinným způsobem předejdete onemocnění a zdravotním komplikacím. V převážné většině to má zásadní význam pro rychlou prognózu a následnou volbu léčby. Můžete tak rychle a efektivně provést zásadní rozhodnutí směřující k Vašemu zdraví a dobré kondici. Více na www.forbio.cz

Petr (St, 26. 8. 2009 - 10:08)

Evo, helicobacter se skutečně vyskytuje přirozeně v žaludku. Problém je v tom, že někomu neškodí a někomu může způsobit zánět nebo vředy.

Reklama

Přidat komentář