Reklama

Žlučník

Zdeněk (Ne, 8. 4. 2007 - 21:04)

sludge je jen bláto. Píšeš, že jíš hodně tučného. Co ale jíš společně s tím tučným?

žaneta (Ne, 8. 4. 2007 - 19:04)

mě taky trápí žlučník..na sonu mi zjistili že tam mám malé množství sludge..co to je?těm jejich latinskym názvum nerozumim:)žlučník mě bere vždy když pár dní po sobě hodně jim tučného a nebo když mám hádky s partnerem tak se mi taky ozývá,au au:(

Zdeněk (So, 7. 4. 2007 - 13:04)

Info z roku 2002.
http://pandora.idnes.cz/part/2002/1/28126
Mám takový dojem, že jsem to tehdy, jako nadšený brouzdač, četl a prohlásil autorku za blázna. Kdybych věděl kam zašlu omluvu.

Zdeněk (So, 7. 4. 2007 - 12:04)

Veselé Velikonoce všem.
Monice - máš dostatek energie? Skvělé.

Monika (So, 7. 4. 2007 - 12:04)

Zdeňku, nám žlučníkářům-slinivkářům víno spíš ublíží než prospěje, alespoň já mám negativní zkušenost. Polyfenoly jsou ale taky např. v zeleném čaji, i když ho člověk musí vypít 10 šálků denně a vyhýbat se mléku. Jenže já moc zelený čaj pít nemůžu kvůli tomu nízkému tlaku. Oolong čaj jsem ještě nepila, takže děkuji za tip.

+ Martině: Vám oběma taky klidné Velikonoce, hlavně se zažíváním...a hodně jarní energie (díky vám vím, kde ji vzít...)

Martina (Čt, 5. 4. 2007 - 21:04)

Moniko, moc díky,
už si Tvoji informaci opisuji :) S polyfenoly jsem se ještě, co se týká odborných informací, nesetkala.

Oolong čaj jsem již párkrát pila, Zdeňku, ale nevím, jestli to byl K. Flower.

Příjemné nestresové Velikonoce!
M.

Zdeněk (Čt, 5. 4. 2007 - 14:04)

Monika - velmi chutné jsou i polyfenoly v Merlotu Australian Bush. Samozřejmě konzumované v přiměřeném množství. Nebo v oolong čaji Keamun Flower. Ten čaj je sice trochu dražší, ale co se týče chuti a povzbuzujících účinků vynikající.

Monika (Út, 3. 4. 2007 - 16:04)

Jiřino, doporučuji vrátit se v této diskusi zpátky, najdeš tam odpovědi na své otázky.

Monika (Út, 3. 4. 2007 - 16:04)

Martino, právě tady čtu článek, ve kterém se píše, že polyfenoly usmrcují H.pylori. Také hubí choroboplodné organismy a čistí celé trávicí ústrojí, ničí buňky, které přestaly sloužit a nutí tělo vydávat více energie, což vede k hubnutí, navíc brání kůži proti změnám vyvolaným UV zářením. Polyfenoly jsou obsaženy ve výtažku z čajovníku, koupíš v lékárně pod názvem TEA ESSENCE. Kdyby jsi ho nesehnala běžně, napíšu Ti další kontakty.

Návštěvník (Po, 2. 4. 2007 - 18:04)

dají se rozbít ultrazvukem,jinak zkusit patentní medicína jesli jdou rozpustit

Jirina Topolaro (Po, 2. 4. 2007 - 18:04)

Dobrý den,moc vás prosím o radu.Moje sestra má žlučníkové kameny.Měla ted záchvat a hrozí jí operací.Má dvě malé děti.Jeden syn má epilepsiji.Dá se zbavit kamenů jinou cestou než operací? Děkuji Jiřina

Monika (Ne, 1. 4. 2007 - 11:04)

Zdeňku, mně jsi otevřel oči, že dieta mě nevyléčí. A taky jsem díky Tobě objevila rostlinné adaptogeny. Určitě nejsem jediný člověk, kterému jsi pomohl. Tomu věř...

Zdeněk (So, 31. 3. 2007 - 12:03)

Díky. O poradci nemůže být ani řeč. Jsem tady v diskuzi, protože jsem hledal a hledám.
Ale pokud alespoň něco z toho, co jsem tady kdy v minulosti napsal, pomůže jakýmkoliv způsobem, třeba jen jedinému člověku, budu rád.

Monika (Pá, 30. 3. 2007 - 14:03)

Zdeňku, gratuluji k super testům.
Vidím, že jako poradce jsi tady k nezaplacení.

Zdeněk (Čt, 29. 3. 2007 - 09:03)

Rozpouštět kamínky se prý dá i pitím panenského olivového oleje a čerstvé šťávy z citrónu. Tady se má užívat ráno a večer lžíce oleje, lžíce citrónu. Musí se to prý provádět delší dobu.
Nebo je popisována na internetu drsná jednorázová kůra, při které se vypijí během večera 2dcl oleje a 2 dcl citrónu. Zdůrazňují zde však nutnost předtím podstoupení klystýru a zahřívání oblasti žlučníku. Co když ale dojde při vypuzování k zablokování žlučových cest?
Zda ROWAchol rozpouští kameny? Kontrolní SONO. ROWAchol jsem užíval pár měsíců, protože jsem se bál kolik. Už jej neberu.
Věřím tomu, že díky "špatné" stravě jsem vyrobil tělu problémy a ty se časem projevily mimojiné i jako písek ve žlučníku. A proto jsem změnil stravu na základě studia Kwasniewského a Wolfganga Lutze. Minulý týden jsem byl na kontrolních testech. Játra, slinivka, cholesterol, cukr všechno nízké hodnoty, které jsem neměl už léta. Jak to ale ve žlučníku vypadá nevím. Problémy nemám.
Mirko, poradit kde?? Co myslíš?

pro Zdeňka (St, 28. 3. 2007 - 08:03)

Díky za vyjádření. Bohužel není moc konkrétní. To, že se jedná o cholesterolové kamínky mi potvrdili lékaři, neboť 2 kamínky mně vyndali metodou ERCP. Jaterní testy jsem měla před zákrokem a nějakou dobu potom dost rozhozené. Cholesterol mi dělali asi před 2 roky a měla jsem ho mírně zvýšený.

mirka (So, 24. 3. 2007 - 14:03)

Mužete mi poradit kde??Lékařka mi řekla že tyto kameny nejdou rozdrtit jako ledvinové .Mám kamínek 2 cm + 0.5 cm několik.Děkují.Mirka

Zdeněk (Čt, 22. 3. 2007 - 08:03)

Lékarník i IKEM jsou informace z doslechu. Nicméně, na krabičce Rowacholu se píše, že kameny rozpouští a to, že lze, aby vyndali jen kámen mi tvrdily IKEMácké laborantky.
Rowachol je buď v kapkách, nebo v kapslích. Kapky jsou dost aromatické, proto v kontaktu s lidmi, nebo na cesty je výhodnější užívat kapsle. Rowachol jsem užíval po návratu z ERCP. Zbavil jsem se bolesti. Věřím, že mě i vyčistil. Laboratorní testy už po měsíci byly v normě.
Jedna věc však je rozpouštění kamenů, druhá opatření k zamezení jejich tvorby.
Když víš, že jde o vícečetné cholesterolové kamínky, zajímalo by mě, pokud by ti to nevadilo, jak s tím souvisí hodnoty cholesterolů - CHOL,HDL,LDL,TG a jaterních enzymů - ALT,AST,GMT.

pro Zdeňka (St, 21. 3. 2007 - 18:03)

11. 2. 2007 17:32:25, Zdeněk
3. rozpouštění kamene. Lékárník z Bruntálu rozpustil kámen dietou a užíváním ROWACHOLU, snad i pitím štávy z ředkve. Nevím, co dieta obsahovala. Nefunguje to na všechny typy kamenů.
4. v IKEMu v Praze jsou schopni odstranit ze žlučníku jen ten kámen. Doktoři raději ale vezmou žlučník celý. Pokud pacient nezmění způsob svého stravování tak, aby se kameny netvořily je to zbytečná práce.

Zděnku, mohl bys prosím, napsat více podrobností k těmto již dříve uvedeným bodům.
Zda je metoda s Rowacholem vhodná i u vícečetných drobnějších kamínků - tzv. cholesterolových. Jde mi o pomalé, ale jisté rozpouštění žl. kamenů. Případně poskytnout kontakt na lékárníka.
Pokud bys nechtěl uvádět podrobnosti zde, dodám kontakt. Za případnou odezvu děkuji. I.

Zdeněk (Út, 20. 3. 2007 - 18:03)

Moniko, Martino, děkuji za komplimenty a přání. Starého dědka to potěší.
Přidám svoji zkušenost s majonézou. Vyhýbal jsem se jí, pokud jsem si dopřál, bylo zle. Moje "tučnějedící" známá mi jednou povídala, že když neměla čas na oběd, tak snědla pár lžíc majonézy a bylo. Pomyslel jsem si tehdy, že by mě to asi zabilo.
No a když jsem změnil stravu a testoval co ten žlučník už vydrží, tak se mi stalo, že jsem odpoledne přijel domů a v lednici nic. Tak jsem si aspoň uvařil 2 vejce natvrdo, otevřel sklenku majonézy a půlku ji k těm vajíčkám snědl. Nestalo se nic. Jen jsem pak už nevečeřel. A přitom kdysi jsem se po hranolkách s tatarkou "prokroutil" celou nocí.
Musím ale přiznat, že jsem nějakou dobu předtím už majonézu opatrně (po troškách) vyzkoušel.

Reklama

Přidat komentář