Reklama

Žlučník

Monika (Po, 21. 5. 2007 - 11:05)

Musím se podělit o maličkou radost. Dcerce se vrátilo asi 10-15 % sluchu. Podle doktora je to sice pro život nepoužitelné, ale já to vidím pozitivně. Teď by totiž mohla mít strojek, o kterém píše Martina. Ale malým dětem se nezavádí, pokud nemají vadu vrozenou. Zatím budu doufat, že efekt nelehké léčby nenechá na sebe dlouho čekat.

Martina (Ne, 13. 5. 2007 - 14:05)

Mony,
blízko našeho domu bydlí rodina se dvěma sluchově postiženýma dětma. Obě mají voperovaný strojek a slyší celkem dobře. Jsou tu ještě čtyři dospělí sluchově postižení, všichni mají partnery nebo manžele a manželky a dokonce i děti a snad si žijí spokojeně. Co se stalo Tvé dceři je neskutečná smůla. Ty sama jí můžeš posílat modlitby či přání s navrácením byť částečného sluchu - popros energii vesmíru a země či Boha, jak chceš. Roky jsem tam nabírala i energii rukama jak ze země, tak z "hůry" a strašně mě to pomohlo ve zmírnění mé těžchké imunitní poruchy, kdy jsem pět let víc proležela v posteli než stála na nohou. Držím pěsti, ať přinášejí štěsí!

Monika (Ne, 13. 5. 2007 - 14:05)

Marti, já si taky myslím, že Mája má žlučník, tipla bych to na zánět, protože ten při sonu skutečně nejde poznat. Bohužel, bývá často horší než žlučníkové kameny. Jen bych upřesnila, že lék po jídle se jmenuje Pancreolan forte a je k dostání v lékárně po 30 tabletách za cca 60 Kč. Ale předem by si Mája měla nechat udělat krevní testy na enzymy ve slinivce. Pocit na zvracení může být způsobený právě dispepsií pankreatu.

Zdeňku, jak rozptýlit žlučnikáře? Třeba tím, že jejich problém není jediný, že jsou horší věci, např. částečná ztráta sluchu dítěte. Dcera měla zánět středního ucha, hned dostala antibiotika a zdálo se, že je vše v pořádku. Pak ji ale cestou z plavání žduchl starší kluk z vrchního schodu autobusu a vypadla na chodník. V důsledku narušení rovnováhy zřejmě došlo k poškození vnitřního nervu pravého ucha a ohluchla. Bylo to ze dne na den, hned nastoupila do nemocnice na vasodilatační terapii (kapačky + léky s kortikoidy - 10 dní) a pak podstoupila hyperbarickou oxygenoterapii v hyperbarické komoře v Ostravě (jsme z Brna, ale tady nic takového není). Vlastně byla první sluchově postižené dítě v té barokomoře (zjistila jsem si tuto možnost na internetu). Na severu Moravy jsme strávily 3 týdny. Zatím ovšem bez výsledku. Jestli rád brouzdáš na netu, tak tam všechny info najdeš. Děkuji za přání, já si hrozně moc přeji a moc doufám, že se příroda k mému dítěti zachová vstřícně a část sluchu se malé vrátí. Vždyť má jít v září do 1.třídy! Mám teď více síly než dřív, naprosto mě to zocelilo, takže mé zdravotní potíže se mi zdají menší než dřív.

Zdeněk (Ne, 13. 5. 2007 - 11:05)

Moniko a Martino, děkuji Vám za přání. Jako děda si opravdu užívám. Mějte se hezky. Moniko, co se stalo dcerce? Zánět? Přeji dceři ať je co nejdříve v pořádku a Tobě hodně sil.

Martina (Ne, 13. 5. 2007 - 09:05)

Májo,
mé kyvadlo ukazuje, že je to problém žlučníku jak vyšitý! Doktoři jsou blbci, než by Ti poradili užívat

např. po těžším jídle FEBICHOL či trávicí enzymy /nejsou jen na slinivku/ např. PANKREOLAN. To pomáhá I proti stavům na zvracení. Samozřejmě změň STRAVU - po čem Ti bývá víc zle.

Proti pocitu nazvracení jsou i homeopatika např. BRYONIA 5CH a CUCEJ po 4 kuličkách při pocitu na zvracení. OBJEDNÁ TI JE KAŽDÁ DOBRÁ LÉKÁRNA, když nebojednají v jedné lék., objednají ve 2. či 3.

Zdeňku,
vnučky si užívej dosyta, já si tak užívám 4. ročního dítěte mé kamarádky. Včera jsme byli v Bílých Karpatech, zastihla nás při malé procházce bouřka - zmokli jsme od nohou do niti, ale malá si spinkala v krosně na zádech, zakrytá pláštěnkou a byla ok. To jen já jsem se chvěla po každém blesku. V chatě s hospůdkou jsme si pak dali i s manželem grog - kámoška kojí a řídí - a zahřáli jsme se. Bylo tam stejně nádherně, máme krásné zážitky - uchované i na fotkách. Měj se fajn - M.
užívej si

Monika (So, 12. 5. 2007 - 19:05)

Tak to moc a moc gratuluju, dědečku Zdeňku! Já jdu na kontrolní jaterní testy koncem května, důležité budou slinivkové enzymy. Jinak jsem poslední měsíc a půl strávila po nemocnicích s dcerou - ohluchla náhle na jedno ucho. Takže stres, stres a jenom stres.

Konečný součet- (Pá, 11. 5. 2007 - 19:05)

Všechno co nám dala příroda(nebo bůh),potřebujeme.Nemít žlučník,a myslet si,jak jsem na to vyzrál,je vrchol blbosti.Měli by jste spíš plakat,že zase jednou zvítězila ZRAVOST.

Zdeněk (Pá, 11. 5. 2007 - 18:05)

Monika - máme vnučku. Nikolku. Už jsem zapoměl, jak jsou děti strašně malinkaté, když se narodí. Koukáme na ni i po měsíci jako na svatý obrázek. A když se usměje, jsme úplně ... na měkko.
Co je nového u Tebe?
Mája - vzpoměl jsem si na jednoho kamaráda, který měl podobné problémy a na vině byla podrážděná slinivka. Žlučníkový záchvat ale nikdy neměl. Jen lehce zvýšené jaterní testy a amylázy. Což ty nemáš.
O střídání zácpy a průjmu, bolestech břicha a nucení na zvracení mi vyprávěla kdysi paní, které léčili "dráždivý tračník".

Monika (Pá, 11. 5. 2007 - 16:05)

Zdeňku, už můžeme gratulovat? Je to vnuk nebo vnučka?

Monika (Pá, 11. 5. 2007 - 16:05)

Májo, a kde jsi byla na tom sonu, v nemocnici? Mně totiž v nemocnici na sonu nic nezjistili. Pak mě doktorka z gastra poslala ke specialistovi internistovi do soukromého sanatoria a ten objevil "písek ve žlučníku". Měla jsem podobné potíže. Doporučuji sono opakovat se zaměřením na žlučník někde jinde než tam, kde jsi byla.

Mája (Čt, 10. 5. 2007 - 10:05)

Dobrý den, mám dlouhodobé problémy s bolestmi břicha. Podstoupila jsem krevní testy, gyndu, sono a gastro, vše bylo ok. Bolesti propukli po žlučníkovém záchvatu v září 2006, poté jsem zhubnula skoro 8 kg. Mívám občas zácpu, občas průjem, stále mám pocit těžkého žaludku, i když jsem nic nepozřela. Občasné pocity na zvracení, ale nezvracím. Někdy mám také bušení srdce a polije mě horko. Lékař dával za vinu psychice, ale já jsem v naprostém klidu a psychickém vyrovnání. Tyto problémy mě velice trápí, omezují mě v normálním životě, jsou nevyzpytatelné. Těhotná nejsem. Brala jsem simepar, dogmatil a občas mi pomůže acix v nutných případech. Budu ráda za každou radu. Piji pouze bylinkové čaje a dodržuji žlučníkovou dietu.

Zdeněk (Pá, 27. 4. 2007 - 18:04)

Jana - běž do "VELKÉ" nemocnice, kde mají pořádné přístrojové vybavení a více zkušeností, díky většímu pohybu pacientů. Popovídej jim o všem, co s Tebou doposud jejich kolegové prováděli a požádej je ať Ti udělají spolehlivou diagnostiku stavu žlučníku a žlučových cest, ať posoudí, zda s tím ty bolesti souvisí, či ne a případně zda je šance žlučník "vyčistit a zprovoznit".

Jana (Pá, 27. 4. 2007 - 14:04)

Zdeňku,tak jsem zase na nule,v GEO poradně mi řekli,že je to od zad a na sono které mám hotové se nikdo nedívá!A můj obvodní doktor řekl,že ten žlučník je priorita a musí ven,tak nevím......Máme u nás vůbec nějaké odborníky ,které zajímá pacient?Už začínám pochybovat,bolesti mám pořád už i v noci,sono prokázalo kameny ve svráštělém žlučníku a naše doktory zajímá všechno ostatní jen ne můj žlučník nevím co si mám o tom myslet Jana

Zdeněk (Pá, 27. 4. 2007 - 08:04)

Martina - to byl jen fórek na téma dietní jídlo (ale fakt se to tak událo).

Martina (Čt, 26. 4. 2007 - 08:04)

Zdeňku,
já se tučnou dietou nemůžu stravovat a asi ani nechci. Vadí mně šlehačka, máslo, Lučina po ránu, ale snad by si tělo zvyklo, ale já nějak nechci.

Co bych chtěla, zmenšit příjem sacharidů - přiloh. Ale musím se naučit vařit o půl porce míň, aby mě to donutlo, chich.

Zdeněk (St, 25. 4. 2007 - 20:04)

Martina - byl jsem po měsíci u rodičů - "Co ta tvoje dieta"? "Dobrý". Tak mi nandali domácí sulc, místo chleba rajče, papriku a olivy (už si na to zvykli) a navrch misku škvarků. Pivo jsem nemoh (řidič), tak jsem si dal s nima turka. Bolesti žádné. Objevil jsem další - dietní kombinaci.

Martina (Čt, 19. 4. 2007 - 13:04)

Mámo,
nechala bych dceři udělat JATERNÍ TESTY a pak jí koupit na játra v lékárně Lipvitan.
Dál jíst dietní jídla - ta, po nichž bolest necítí či je menší.

Návštěvník (Čt, 19. 4. 2007 - 09:04)

Zdeněk-díky za radu,jedu dnes do Žatce,aby se na mě podíval někdo jiný,nespala jsem celou noc,mám pořád bolesti.

Zdeněk (St, 18. 4. 2007 - 21:04)

Jana, máma - máte problém, který vás trápí, doktor neví, nebo nic nenajde. Najděte jiného.
Vím ze svého okolí o dvou případech, kdy se dotyční nesmířili s nejistotou a následně se ukázalo, že se díky své "urputnosti" vyhnuli velkým problémům.
Máte zábrany "obejít" svého lékaře? O čí zdraví se jedná?

máma (St, 18. 4. 2007 - 18:04)

Mou 16 letou dceru bolí břicho, těsně pod žebry asi 5 cm na délku uprostřed co to může být, špatně se jí dýchá, nemůže se hodně smát. Trvá to čtyři dny, lékařka neví co s tím. jí normálně.Dcera není přetažená ani nic nezvedala. Nemáte ponětí o co jde? Děkuji.

Reklama

Přidat komentář