Reklama

Penize!- výše mzdy???

max (Pá, 24. 11. 2006 - 21:11)

Koukám že si vybíráš jen to co se ti hodí,jestli souhlasíš s Líbou že v tomto státě je placený každý podle zodpovědnosti a výkonu tak s tebou není co řešit..skutečně si myslíš,že je lékař méně zodpovědný a výkonný,než manažer?protože podle výšky platu,by to tak bylo,kdyby se mělo potvrdit to co napsala Líba,takže byl hlavní spor o to že leckdo nedokázal přiznat ,že je tu spousta profesí at dělnických,nebo lékaři ,učitelé zdr.sestry a jiné ,které jsou důležité ale nedoceněné.A stím podnikáním,podnikání je hezká věc ale všichni to dělat nemůžou ,kdo by ti pak prodal v krámě housku ajiné to snad chápeš i ty...a pokud ani toto nejsi schopná pochopit tak je to holt smůla.

Andrea (Pá, 24. 11. 2006 - 20:11)

No, já vidím spíš aroganci ve tvém příspěvku. Např. zrovna Líba nepsala o žádném nadřazení podnikatelů, psala, že každý má šanci s jakýmkoli povoláním a vzděláním. Přečti si to znovu ty.

max (Pá, 24. 11. 2006 - 16:11)

Pořádně si to přečti a pak posuzuj,né agresivita ale arogance to je rozdíl.Když někdo nadřazuje práci podnikatele nad jinou např doktoři,učitelé ,s tím že jsou vlastně zaplaceni dobře ,tak se nedivím že dochází ke sporům,takže si to pomalu přečti znovu.

Andrea (Pá, 24. 11. 2006 - 16:11)

Jako, nepochopila jsem, co máte proti Líbě a ostatním, kteří jen říkají, že každý máme svůj život ve svých rukou. Nepochopila jsem, proč je napadáte za agresivitu.
Z příspěvků, co jsem tu četla, tak mi spíš přijdou agresivní lidi, kteří si stěžují, jak je k nim svět nespravedlivý. To jsou ti popudlivý a agresivně vystupující. Ti, co vzali život (v tomto případě výši svého platu) do svých rukou a jsou spokojení, ti mají své příspěvky takové vcelku pohodové, Schválně si to po sobě přečtěte. Snad nejagresivnější příspěvky jsou tu od Petra a Jardy.

Eva (Čt, 23. 11. 2006 - 22:11)

rara-ty si ale trouba..CO JE TI DO TOHO ŽE SE ŽIVÍ STRIPTYZEM?Proč jsi tak uboze jednoduchy???I kdyby spala s kým chtěla,je to její věc.A rozhodně ji schvaluju šetření.Na jedné straně myslím,že ji spousta lidí závidí peníze a chlapy si jen ulevují.Práce jako každá jiná.Mám to štěstí že finance moc neřeším,ale je fakt že za 8000bych ani nevstala.Je to směšný.Venku někomu řekneš že máš 270eur měsíčně a nechápe.Takže se nenech odradit,dělej co chceš,šetři a jednou můžeš začít třeba podnikat..A nebudeš muset řešit finanční problémy jakou spousta lidí..Jen myslí na zadní vrátka a pokud budeš mít něco ušetříno,dá se začít vždycky něco..Lépe než od nuly.

Eva (Čt, 23. 11. 2006 - 22:11)

rara-ty si ale trouba..CO JE TI DO TOHO ŽE SE ŽIVÍ STRIPTYZEM?Proč jsi tak uboze jednoduchy???I kdyby spala s kým chtěla,je to její věc.A rozhodně ji schvaluju šetření.Na jedné straně myslím,že ji spousta lidí závidí peníze a chlapy si jen ulevují.Práce jako každá jiná.Mám to štěstí že finance moc neřeším,ale je fakt že za 8000bych ani nevstala.Je to směšný.Venku někomu řekneš že máš 270eur měsíčně a nechápe.Takže se nenech odradit,dělej co chceš,šetři a jednou můžeš začít třeba podnikat..A nebudeš muset řešit finanční problémy jakou spousta lidí..Jen myslí na zadní vrátka a pokud budeš mít něco ušetříno,dá se začít vždycky něco..Lépe než od nuly.

Andy (Čt, 23. 11. 2006 - 22:11)

Tak si treba Manchester neco usetri, no a hlavne si myslim, ze to okukovani od chlapu uz musi po case lizt na nervy. Muj obdiv k otevrenymu priznani. Ale stejne bych nemenila. I kdyz budu za deset let mozna opotrebovanejsi nez ona.
Kazdy se musi rozhodnout, co je pro nej na praci nejdulezitejsi, poud jsou to penize, musi se podle toho zaridit.

Jarda (Čt, 23. 11. 2006 - 10:11)

Manchester: jednou asi budes mit hodne velke problemy, zvlast pokud budes tohle delat jeste dalsich 10 let jak pises.
Nedovedla bys sedet v kanclu za deset dvanact tisic dneska - jak myslis, ze se k tomu asi budes stavet za dalsich deset let a co potom?

rara (Čt, 23. 11. 2006 - 08:11)

no tak jo, priznavam, arabaky soustam ja.

rara (Čt, 23. 11. 2006 - 08:11)

mancesterko tim ze v klubu soustas arabaky se uz radsi nechlubis co

Manchester (Čt, 23. 11. 2006 - 04:11)

Ja se po vsech tech ucitelkach a asistentkach zaradim do kategorie neslusnych holek a priznam se ze se zivim jako stripterka.Predem upozornuju ze nejsem prostitutka a nikdy jsem za penize s nikym nespala.

Plat mezi 30-60 tisici, zalezi jaky je mesic v zime je to horsi to je min turistu. Dane zadny neodvadim, kaslu na ne, stejne se duchod zapocitava nejakych snad poslednich 20 let prace a zdravotni si platim sama. Vim ze tuhle praci nemuzu delat vecne, je mi 26 ale jeste 10 let to snad pujde, jsou mezi nama holky 34 a vic. Maturitu sice mam ale praxe mala, tak jsem zvedava co po tom. Rozhodne toho ted nenecham. Neni to o tom ze bych zbytecne utracela za hadry nebo mela kazdej tyden novej mobil, hezky setrim, ale jde o ten pocit svobody ze nemusim resit jestli muzu jit do solarka nebo si jednou za rok zaplatit dovolenou.

Taky jsem delala recepcni u notare. Vydrzela jsem to 3 mesice. Jednak me to nebavilo a kdyz vas prace bavi tak je to uz 50% uspech a jednak jsem taky brala nejakych 8 000 cisteho a s tim jsem opravdu nemohla vyjit. Tak jsem se na vsechno vyprdla vydala se ve stopach spoluzacky. Makam 7 hodim denne, 4 dny v tydnu a jeste si vybiram dny kdy prijdu do prace. Nekdy to taky neni lehky, pracuju pres noc, mam problemy se zadama a kuze trpi tim vecne zahulenym prostredim. Ale nemenila bych ani za nic, dnes uz si jen tezko dokazu predstavit ze bych sedela kazdej den v kanclu, pocitala korunu a nechala se sekyrovat sefem.

Kazda ma druha kolegyne je matka samozivitelka a diky tomuhle nemusi resit zda mohou malemu koupit nove kolo ci nadavat jak malo plati stat. Navic bych si jednou chtela koupit pozemek a s tema dnesnima cenama za nemovitosti by clovek blil. Pokud ma holka kuraz, hezky telo a chapaveho pritele tak tuhle profesi doporucuju, na druhou stranu chapu ze to nemuze delat kazda at uz kvuli veku, ze bydli v malem meste atd.

Bobina (Čt, 23. 11. 2006 - 03:11)

Naprosto souhlasím s Erou a Maxem.Ale psát,že kdo je neschopný,tak má malý plat je totální kravina,nebo ,že je každý za svůj plat zodpovědný.A spokojit se s tím,že když svou práci miluji,tak nemusím mít za ni moc peněz,je také dost jednoduché.Většinou dělá člověk každou práci proto,aby zabezpečil sebe ,svou rodinu apod.Pokud má práci,která ho baví a dělá ji s láskou,je to ,samozřejmě, bonus navíc.Přesto si myslím,že toto by nemělo mít se mzdou nic společného.Naopak se kalkuluje ze strany zaměstnavalelů s tím,že práci,kterou dělá člověk rád,tak ji bude dělat i za málo peněz.

Andy (St, 22. 11. 2006 - 20:11)

OK Maxim mozna to tak znelo, ale nikdy jsem si to nemyslela. Vazim si rucni prace, ale i tech, kteri jsou vzdelani a jsou vzhledem ke sve profesi delat za malo penez (ucitele, dotori). Presto si myslim, ze se da i v tomhle rozhodnout, zda penize, nebo milovana prace. Proste se drzim hesla: kdyz nemuzesdelat to, co bys rad, tak delej rad to, co delas. To rekl Werich a mel svatou pravdu. Ale fakt je, ze zrovna dneska bych radsi byla uklizeckou, protoze jsem to v praci dostala vcera shora adneska ze zdola, takze moc fajn odmena za pilnou praci. No a zejtra to musim dat doporadku.

pro libu-tlt (St, 22. 11. 2006 - 14:11)

Co ty si pamatuješ z totality ty poučovatelko ,v té době jsi se teprve učila..co to tu taháš dutohlávko

míla (St, 22. 11. 2006 - 14:11)

Taky znám případ kdy ředitel firmy na plastová okna poněkud arogantní,asi jako Líba s nosem vzhůru ,zkrachoval,tedy jeho firma a on ,ve své pýše začal pracovat sám na sebe ,jenže tím svým přístupem jako ,používat nekvalitní materiál ,nevyřizovat reklamace,a samozřejmě i tou svou samolibostí se dnes dopracoval k tomu ,že si každý zadá zakázku raději šikovným hochům z Polska ,než jemu a neudělá nic,ani slevy mu nepomůžou..tak ,abys taky nenarazila,máš k tomu patřičnou dávku povýšenosti.Nezlob se ale diskutovat s někým jako jsi ty nemá smysl,jediný na co se zmůžeš je běžte dělat něco jiného a nechápu jsi matka jako já a přesto NEDOKAZES přiznat ,že ti lékaři jsou prospěšnější než ty.Až si tvůj syn zlomí nohu půjdeš s ním za živnostníkem,nebo bankéřem,který je podle tebe placen od hodnoty a zodpovědnosti?Přesvědčuji se opět ,že maturita není záruka rozumu,ty mi to potvrzuješ,dík

H (St, 22. 11. 2006 - 13:11)

Libo v čem podnikáš a sype ti to?

Petr (St, 22. 11. 2006 - 12:11)

Liba: Pozor, kdo vysoko lítá - nízko padá. Můj otec - soukromý podnikatel - taky se mi smál, že pracuji ve stát. sektoru a mám pětinu jeho příjmu. Jenže to bylo před 10 lety. Dnes má poskrovnu zakázek a začíná se ke mně chovat slušněji. Už neuráží a nevyřvává v podobném duchu jako Ty. Jednak si díky tomu šílenému tempu poškodil zdraví a potom jeho příjmy jsou už jen nepatrně vyšší než moje. Abys to jednou Líbo nedopadlo tak, že my tady na diskusním foru budeme ze svých daní platit Tvoji léčbu v léčebně dlouhodobě nemocných, nebo budeš pobírat invalidní důchod. Může se stát cokoliv. Zítra Tě srazí auto a Ty budeš závislá na těch, kterým ses ještě včera vysmívala. Kdo se má momentálně dobře - ať děkuje Bohu/osudu za momentální přízeň, ale ať nevydává svoje štěstí za univerzální recept pro všechna zaměstnání. Znám spoustu lidí, kteří dřou v práci na maximum, kteří se obětují a jejich příjmy jsou průměrné, či dokonce podprůměrné. Kdyby teď, Líbo, všichni uposlechli Tvé rady a s okamžitou platností opustili své zamněstnání,, kde jsou nedoceněni, nastal by kolaps hospodářství a následně bys krachla i Ty. Bohužel mě Tvé černobílé vidění světa o zázračném zbohatnutí a jednoduché výměně špatně placené práce za dobře placenou připomíná řeči, které jsem zažil v náboženských sektách nebo v herbalivech a podobných systémech založených na davové psychoze. To není komunistická zaostalost, s komunisty jsem celý život válčil, podobně jako s propagátory prvobytně pospolého kapitalismu, který tady zastupuješ Ty.

Liba (St, 22. 11. 2006 - 08:11)

Hmmm, ano, vlastně máte pravdu, všichni jste chudáčci.

Radka (St, 22. 11. 2006 - 08:11)

Hmm, co já bych dala za 25 tisíc čistýho :( Jsem čerstvý absolvent, teda už rok pracuju, ale moje mzda je ubohá - zhruba 10 tisíc čistýho a to nejsem dělník...Jak mám takovej člověk začít samostatně žít? Nezajímá mě, že nemůžu mít plazmouvou televizi a letět na Kanáry jak se tu psalo, chtěla bych se ale osamostatnit a založit rodinu, ale copak se dá s takovým platem něco takového udělat, aniž by se člověk zadlužil u banky? Je to hrůza v tomhle státě, pořád se říká, jak je nízká porodnost, ale nic se s tim nedělá, když se člověk zadluží třeba na 10 let a bere takovýhle peníze, tak těžko může vychovávat ještě 3 děti :( je to smutný...

Era (St, 22. 11. 2006 - 08:11)

Ano, Libuše, byli jsme jako stádo. Teď jsme také jako stádo - štvané k co největším výkonům, k co největším výdělkům a k co největší spotřebě. Stádo zůstalo stádem, jen dobové kulisy a pravidla hry jsou trošku jiné.

Reklama

Přidat komentář