Reklama

Zanet dasni

vaclav (Út, 3. 3. 2009 - 00:03)

nevite o nejake klinice praha, stredni cechy? A kde by se nechala ustni voda dr landy koupit v kamennem obchode? dik

Pet (Pá, 13. 2. 2009 - 18:02)

Mně doktor doporučil KIN gingival. Je to ústní voda a pasta a oproti corsodylu má skvělou chuť. A hlavně fakt pomáhá. Je to i jako gel a dá se sehnat v lékárně.

Lucka (Po, 2. 2. 2009 - 12:02)

Iveta: Si náká chytrá, ne? si měla nákej slabej zánět a chytračíš tady!

Honza (Po, 26. 1. 2009 - 10:01)

Vážená Iveto,
Corsodyl, ať uz roztok či gel v různých koncentracích je oficiální léčivo. Tento přípravek Vám bude zajisté doporučen lékařem. Je to prostředek radikální, první pomoc, dokáže razantně likvidovat nežádoucí ústní mikrofloru. Je třeba si ale uvědomit, že účinná látka v něm obsažená je diglukonát chlorhexidinu a ten lze používat dočasně. Maximálně tři týdny a pak je třeba jej vystřídat jiným. Např. Listerine. Žel ani tento přípravek není lidskému organismu vlastní a proto jej rovněž nedoporučuji pro dlouhodobé používání. Jak jistě dobře víte, parodontitida je takové onemocnění, které léčíme dlouhodobě, několik let. Já jsem zastáncem filozofie, kdy zátěž organismu je v současné době již tak velká, že jej zbytečně nebudu traumatizovat chemickými nepřirozenými cizorodými látkami. Proto doporučuji bylinnou ústní vodu Dr.Landy. O ní se dozvíte, budete - li chtít více na patřičných stránkách. Parodontitida lze léčit, lze i vyléčit, je to ale podmíněno dobrým vedením pacienta a zejména, to zdůrazňuji, zejména jeho velkou pílí při provádění OH. Odborně prováděné odstraňění zmineralizovaného biofilmu, mikrogranulí, instruktáž a motivační program pacienta na pracovišti hygienistky je samozřejmostí a jeden z předpokladů úspěšné léčby. Váš názor je chvályhodný, leč je třeba při vyslovení A říct i B.

IVETA (Ne, 25. 1. 2009 - 20:01)

Dle mých zkušeností Corsodyl, je fakt že lepší neznám.Sem tu jako host dostala sem se sem náhodou a zaujala mě debata tak sem jen řekla svůj názor.Parodontitida v pokročilém stadiu vyléčit nejde a dobře odvedená kyretáž a čištění plus používání corsodylu prodlouží životnost dásní. Nic lepšího zatim neznám.

Honza (Út, 20. 1. 2009 - 21:01)

Milá Iveto, jste - li na těchto stránkách jako host, pravděpodobně ne náhodou. Zajisté víte, že při onemocnění parodontitidou nestačí pouze dokonalé odstraňování ulpívajícího biofilmu. A která je ta správná metoda čištění? Je to metoda vibrační, krouživý způsob, nebo metoda Bassova? Či ještě nějaký jiný způsob, dosud utajovaný? Single jednosvazkový kartáček snad všichni diskutující pacienti na tomto fóru znají. A vodičky či preparáty? Ty asi potřebují všichni postižení. Vy o nějakém účinném přípravku víte? Sem s ním. Jsme všichni jedno velké ucho.
P.S.Vyčerpávající informace naleznete na www.drlanda.cz

IVETA (Út, 20. 1. 2009 - 15:01)

Abych se přiznala vodu dr. Landy neznám.Ale na problémy s dásněmi stačí správný kartáček a správná metoda čištění. Slyšeli jste někdo o Solo kartáčku neboli jednosvazkový? A nepotřebujete nějaký vodičky a jiný preparáty!

natalka (St, 26. 9. 2012 - 23:09)

Dobrý deň, knečne som vyskušala kvapky STAFAL vysledok sa dostavil okamžite ,predpisuju ho iba alergologovia a imunologovia,je laciny a NOVY lek na trhu ceske vyroby !

Honza (St, 26. 9. 2012 - 22:09)

Pre Martina: Možno by chcelo aj schladiť hlavu. To je nesmysl. Pokud bychom chtěli redukovat patogenní bakterie v dutině ústní, nacházíme více cest. Ubíráme se pochopitelně cestou radikální léčby.Podmínka, bez níž nelze, je při současné Lege artis, dokonalé mechanické odstraňování materia albi, která je živnou půdou těchto patogenů. Můžeme odlehčit organismu i částečnou nebo úplnou detoxikací - to je ale téma na delší psaní. Tedy zchladit ano, především ale hlavu. Přeji dobré orální zdraví.

martin (St, 26. 9. 2012 - 14:09)

Zápal dasien, chcete - li...ale áno,prehriatý žalúdok prehrieva ďásna a tak vytvára živnú pôdu pre množenie a rast baktérií,teda zobrať im živnú pôdu znamená schladiť žalúdok!!!

Honza (Út, 25. 9. 2012 - 22:09)

Zápal dasien, chcete - li zánět dásní je způsoben komenzální mikroflórou ulpívající v podobě biofilmu v oblasti gingiválního sulku. Tedy nikoli prehriatím žalúdka. Bakterie v živné půdě plaku vytvářejí toxiny, které, pokud je včas neodstraníte napadnou závěsný aparát zubu. Závažnost poškození parodontu je závislá na délce malhygieny - zanedbávané dentální péče. Přeji pevné erální zdraví.

martin (Út, 25. 9. 2012 - 12:09)

Potrebuju pomoct moc se bojim...zápal ďásní je spôsobený prehriatím žalúdka,zneho sa teplo šíri do ďásní a prehrieva ich.Zchladiť žalúdok-akupunktúra

Alena (Út, 25. 9. 2012 - 10:09)

pro Dalibora:Mám dlouholeté problémy se zánětem dásní a velmi mě to trápí,vyzkoušela jsem spoustu alternativní léčby,ale tvůj příspěvek mě zaujal.Bylo by možné zaslat kontakt na léčitele.Děkuji

Honza (Út, 18. 9. 2012 - 22:09)

pro JanK: Vážený pane, pokud máte zájem o seriozní konzultaci, napište mi na [email protected]. Popište mi Vaše potíže a dosavadní léčbu. Pokuste se, ač laik,vyjádřit srozumitelně. Děkuji.

JanK (Út, 18. 9. 2012 - 15:09)

Zdravím, bohužel antibiotika jsem dobral. Možná nějaké zlepšení nastalo, ale problémy mám stále.

Nejvíc mě bolí při čištění dva zuby vpravo vepředu a to dost. Navíc pod dásněma na té kůži mám asi aft, nebo co to je, který pořád nezmizl. Taky jsem si všiml, že u těchto konkrétních zubů jsou více odhalené zubní krčky.

Jinde to taky při čištění ještě trošku bolí a krvácí, ale není to již taká hrůza, jako ty dva přední zuby, které jsou utrpení.

Navíc mám o ně docela strach, jelikož jsou ve předu a nechci o ně přijít.

Co teď dělat? Předepíše doktorka nové antibiotika, nebo co s tím?
Děkuji.

Dalibor (Po, 17. 9. 2012 - 12:09)

Zdravím,
trápí mě zrovna...Ahoj,pokud ti nezabírají ATB,tak ti něco řeknu,u nás je léčitel,který vyrábí se zázvoru a nějakých bylinek lék,který se uvaří v červeném víně a cedí mezi zuby,tento přípravek je natolik účinný,že co jsem se zatím doslechl,pomohl snad každému a hlavně se potíže nevracejí,taky jsem u něho byl a zajímavé je,že ho vůbec nezajímá,jakého původu bolesti jsou,jestli jde o zánět,nebo váček pod zubem či hrozící zánět okostnice atd.Jeho přípravek je univerzální a opravdu funguje skvěle.Dokonce místní zubařka,když si neví rady,posílá své pacienty k němu,on vyléčí příčinu bolestí a ona pak zub zablombuje,tedy pokud jde o kaz,spojený s nějakou infekcí atd.Klidně tě k němu nasměruju.

Návštěvník (Po, 22. 3. 2021 - 18:03)

Dobry den,muzete mi prosim zaslat kontakt na lecitele,?mam problem se zanetem dasni.Dekuji

Návštěvník (Po, 22. 3. 2021 - 16:03)

Dobry den,muzete mi prosim zaslat kontakt na lecitele,?mam problem se zanetem dasni.Dekuji

Guy (Po, 17. 9. 2012 - 11:09)

Jestliže se doktor- a navíc zubní- nezeptá, co jíš, otoč se na patě a jdi se léčit sám. Jídlem a dietou. Mě nedělá dobře maso- vlákna masa rychle zahnívají a oteče mi dáseň. Kloktám zředěný peroxid vodíku a nějaké bylinky. Ale doktor o Tobě neví víc než Ty, sám se snaž. Přeji hodně moc štěstí.

Honza (Ne, 16. 9. 2012 - 22:09)

pro JanK: Vážený pane, Vy musíte především odstranit příčinu zánětu. Předepsal - li Vám lékař ATB, jsou tato velmi účinná z hlediska deaktivace bakteriální mikroflóry, která způsobuje zánět. To je ale první pomoc.Je třeba zjistit, proč biofilm, je - li on hlavní příčinou zánětu ve Vašem případě, zánět způsobil. Ruku na srdce, jak provádíte orální hygienu? Doporučuji Vám vyhledat populárně naučnou literaturu týkající se zánětlivých onemocnění v dutině ústní, zejména zánětů dásní. Velká část úspěchu léčby je závislá na Vás - znalost problematiky onemocnění, spolupráce s lékařem, motivace. Přeji Vám zdravé dásně.

Reklama

Přidat komentář